5. syyskuuta 2018

VADELMA-LAKRITSIMUTAKAKKU



Olipas tämä herkullista kakkua! Hyvä etten syönyt koko kakku yksin. :D Reseptin tähän herkkukakkuun löysin Liisa Westerbegin uusimmasta kakkukirjasta ja itse kyllä tykkäsin kakusa todella paljon. :)

Pohjana kakussa toimii lakritsijauheella maustettu mutakakku, jonka päälle on hyydytetty vadelmatäyte. On muuten aivan lyömätön yhdistelmä lakritsi, suklaa ja vadelma. Me like! :)

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla.

Mutakakkupohja:
150 g tummaa suklaata
150 g voita
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1½-2 rkl lakritsijauhetta

Vadelmatäyte:
3 liivatetta
300 g vadelmia
1 dl sokeria
250 g mascarponea
2½ dl vispikermaa

Koristelu:
vadelmia
lakritsifudgepaloja
suklaa/lakukarkkeja

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja pingota 20 cm vuoan pohjalle leivinpaperi.Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.

Sulata suklaa ja voi mikrossa. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos vaahdoon joukkoon. Yhdistä toisessa kipossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja lakujauhe. Kääntele kuivat ainee massan joukkoon varovasti. Kaada valmis massa vuokaan ja paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Pohja saa olla keskeltä vielä pehmeää. Jäähdytä kunnolla. Pohja saa jäähtyä vuoassaan irroittamatta.

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan vadelmat ja sokeri - kiehauta. Paseeraa seos siivilän läpi erilliseen kippoon. Liuota pehmenneet liivatteet paseeratun vadelman joukkoon. Sekoita mascarpone ja kerma yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada vadelmaliivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Älä sekoita liikaa ettei seos juoksetu. Kaada valmis täyte vuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääpissa nelisen tuntia tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla. 


Tämä oli kyllä aivan loistava makuyhdistelmä! Laku maistui vienosti pohjassa ja ehkä olisin laittanut tuota lakujauhetta hitusen enemmän. :)


Vadelmatäyte oli ihanan pehmeää ja suli aivan suussa! Hyvä kaveri pehmeälle mutakakulle. :) 
Mietin että vadelman tilalle voisi sopiva myös hyvin punaherukka. :)


Mä vähän luulen, että tästä kakusta tuli yksi luottokakuistani. 
Helppo valmistaa ja todella herkullista! :)


Sen verran muunsin tuota Liisan reseptiä, että käytin vispikermaa kuohukerman tilalla. Kuohukermalla saisi täytteestä varmasti vielä täyteläisemmän. Kaapissa kun sattui olemaan niin monta purkkia vispikermaa, että ajattelin hyödyntää niitä. :) 

4 kommenttia:

  1. Lakritsi, suklaa ja vadelma on tosiaan ihan huippuhyvä yhdistelmä ♥

    VastaaPoista
  2. Missäköhän asteessa tuo mutakakku pitäisi paistaa? Olen tätä monesti tehnyt ja aina olen saanut paistaa reilun puoli tuntia ennen kuin on ollut sopivan mutamainen. 15 minuutin kohdalla kakku on vielä aivan taikinaa minun uunillani. Reilussa 190 asteessa olen paistanut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi pojat... Multa on jäänyt kokonaan kirjoittamatta paistolämpötila reseptiin. Apua!! 😀 Kiitos kun huomautit asiasta, lisäsin oikean lämpötilan ohjeeseen. Eli oon paistanut pohjan aina 200 asteessa ja mun uunilla se 15 min on riittänyt hyvin. Uunien tehoissa on tosin paljon eroja ja joskus kakkua voi joutua paistaa pitempäänkin. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille