17. heinäkuuta 2018

LEMON CURD-MANSIKKAKAKKU



Juhannuksen pavlovakakun kaveriksi tein vielä myös tämän toisenkin kakun. Ihan tavallinen kermakakku, jossa maistuvat raikas lemon curd ja tuoreet kotimaiset mansikat. Hmmmmm, niin hyvää!! :)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Lemon curd:
1½ dl vettä
½ dl sitruunamehua puristettuna
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
1½ tl maizenaa
15 g voita

Täyte:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
3 rkl lemon curdia
3-4 tl vaniljakreemijauhetta
+ tuoreita mansikoita

Kostutus: vaniljasokerilla maustettua maitoa

Kuorrute:
2½ vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
2-3 tl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
tuoreita mansikoita
pensasmustikoita

Valmista kakkupohja. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla; pohja + reunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa vaahdon joukkoon. Nostele varovasti sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uuni alatasolla noin 25-30 minuutti. Jäähdytä ja leikkaan pohja kolmeen osaan. 

Valmista lemon curd. Tämän voit tehdä jo hyvissä ajoin ennen täyttöpäivää. Purista sitruunamehu. Mittaa kattilaan mehu, vesi, sokeri, keltuaiset ja maizena. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja muutta sakeammaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä paloina joukkoon ja sekoita kunnes voi on sulanut ja täyte on tasaista. Jäähdytä kunnolla ja säilytä valmista tahnaa jääkaapissa. 

Valmista täyte. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon mascarpone, lemon curd ja vaniljakreemijauhe. Sekoita hyvin. 

Kokoa kakku samaan vuokaan, jolla paistoit pohjan. Laita leivinpaperista vuoalle korkeammat reunat. Aseta pohja vuokaan ja kostuta. Sivele ohut kerros lemon curdia pohjan päälle ja laita puolet täytteestä päälle. Pilko täytteeseen tuoreita kotimaisia mansikoita. Aseta toinen pohja päälle ja toista toinen täyttöväli samalla tavalla. Peitä valmis kakku ja anna mielellään maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai jopa yön yli. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Valmista kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka sekä vaniljakreemijauhe. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Koristele tuoreilla mansikoilla ja pensasmustikoilla.


Kesällä ei ole mitään niin hyvää kuin mansikkakakku! Tämä oli oikein maittava ja herkullinen kakku lemon curdi twistillä. Lurps! :)


Vaikka juhannuksena olikin kurja keli niin onneksi tämä kakku piristi kummasti tunnelmaa! :)


Nam nam! Kakku oli ihanan raikas lemon curdin ansiosta ja eikä ollut yhtään liian makeaa. :D


Yleensä en laita kermakkujen kuorrutuskerman joukkoon mitään mutta tälla kertaa kokeilin tuota vaniljarahkaa ja se kyllä toimi kivasti. Vähän jotain erilaista. :D


Voi kun saisi vielä palan tätä kakku!! :D


2 kommenttia:

  1. Aionpa tänään kokeilla tällä reseptillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, hieno juttu! Toivottavasti kakusta tulee mieluinen. 😊

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille