18. syyskuuta 2018

GEISHA-SUKLAAKAKKU



Innoituksen tähän suklaiseen geishakakkuun sain Pienet herkkusuut-blogista. Mielessä oli jo pitkän aikaa muhinut ajatus, että tämän tyylistä kakku on aivan pakko joskus kokeilla ja viimeinkin oli siihen aikaa. Tuli muuten pikkaisen hyvää kaakkua! :)

Pohjaksi tein oman mehevän suklaakakkupohjan ja väliin tuli tuota ihanaista Geishatäytettä hieman muunneltuna alkuperäisestä reseptistä. Kakun kruunasi vielä aivan kertakaikkisen täydellisen ihana maitosuklaakreemi. <3<3<3<3<3 Olisin heittämällä voinut syödä koko kakun yksin mutta en nyt sitten kuitenkaan viitsinyt. :D

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja: 
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kiehuvan kuumaa vettä

Täyte:
120 g Geishasuklaata
125 g mascarponea
2½ dl vispikermaa
+ 2 patukkaa Geishaa rouhittuna (á 37g)

Maitosuklaakreemi:
100 g pehmeää voita
125 g mascarpone
125 g maustamatonta tuorejuustoa  
(tai yht. 250 g mascarponea ja ei tavallista tuorejuustoa)
150 g maitosuklaata
2 rkl tomusokeria

Suklaavaluma:
13 g voita
75 tummaa suklaata
½ dl kermaa

Koristelu:
suklaarouhetta
pensasmustikoita
suklaapalloja (irtokarkkihyllystä)
oreoita/dominoita + kultaista tomuväriä


Valmista ensin kakkupohja. Kannattaa melkein valmistaa pohja jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi. Vuoraa vuoka (pohja+reunat) leivinpaperilla. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy. Sekoita muutaman minuutin ajan. Kiehauta vesi ja lisää se koko ajan sekoittaen massan joukkoon. Jatka vatkaamista täydellä teholla vielä muutaman minuutin ajan. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttai tai kunnes kypsä. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Notkista mascarpone ja sekoita sulatettu suklaa siihen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita lopuksi täytteeseen. Rouhi patukat paloiksi ja nostele rouhe lopuksi täytteen joukkoon. 

Kokoa kakku samaan vuokaan, jolla pohja paistettiin. Tee leivinpaperista tarvittaessa korkeammat reunat. Aseta pohja vuokaan ja jaa päälle puolet täytteestä. Tee samoin toinen kerros. Kostutusta ei tarvita, sillä pohja on itsessään niin mehevä ja kostea. :) Anna täytetyn kakun tekeytyä vuoassa yön yli tai vähintään 4-5 tuntia. 

Valmista kuorrutteeksi tuleva maitosuklaakreemi. Vatkaa ensin pehmeää voita kuohkeaksi kulhossa. Notkista toisessa kulhossa mascarpone ja tuorejuusto. Yhdistä voi ja juustot. Sulata suklaa mikrossa. Lisää voi-juustoseokseen ja sekoita hyvin sekaisin. Mausta vielä tomusokerilla ja sekoita hyvin sekaisin. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Levitä suklaakreemi kauttaaltaan kakun päälle ja reunoille. (Se mitä en ole jo kerennyt syödä itse suoraan kiposta! :D ) Laita kuorrutettu kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute vähän jähmettyy. 

Valmista valumakuorrute. Mittaa kattilaan voi ja sulate se. Kaada joukkoon kerma ja lämmitä melkein kiehumispisteeseen mutta älä anna kiehahtaa. Lisää joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi kiiltäväksi seokseksi. Voit laittaa valmiin seoksen pursotuspussiin ja pursottaa sillä valumareunat kakkuun. Tai voit lusikan avulla valuttaa suklaata reunoille. 

Koristele kakku haluamallasi tavalla. :)


Nyt ei voi muuta sanoa kuin ISO NAM! :)


Tässä kakussa oli kyllä kaikki palaset kohdillaan ja lopputulos oli jotain todella herkullista! :)


Geishan maku ei ollut ehkä niin voimakas kuin olisin halunnut mutta hyvää tämä oli silti. Täytteeseen rouhittu Geisha toi kivaa purutuntumaa kakkuun. :D


Ja toi maitosuklaakreemi... Aah että! :) En oo varmaan ikään syönyt niin hyvää kreemiä! Mähän vedin sitä suoraan kulhosta lusikalla suuhun, kun se oli niin hyvää. Tätä kreemitä tulen aivan varmasti käyttämään jatkossakin. :D


Voi kun tätä kakku olisi vielä kaapissa mutta ei ole enää... :D


Mielessäni oli myös jo kauan pyörinut idea koristelussa värjätä keksejä kultaisella tomulla ja tähän kakkuun se sopi mielestäni todella kivasti. Kakusta tuli jotenkin paljon arvokkaamman ja elegantimman näköinen kullan ansiosta. :)


<3<3<3<3<3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille