12. heinäkuuta 2018

PAVLOVA TUOREILLA MARJOILLA



Tajusin tuossa jokin aika sitten, että en ole vielä koskaan itse tehnyt perinteistä herkkua pavlovaa. Monet kerrat olen sitä kylläkin syönyt mutta itse en vain jostain syystä ole saanut aikaiseksi tehdä sitä. Nyt juhannuksena siihen tuli poikkeus, sillä valmistin juhannuksen herkkupöytään pienen pavlovakakun. Nam, kyllä oli hyvää! :)

Ohjeella tulee pieni noin 16 cm kakku kahdella marenkipohjalla tai sitten voi tehdä yhden isomman pohjan. 

Marenkipohjat:
4 valkuaista
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
2 tl maissitärkkelystä Maizenaa

Täyte/koristelu:
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljakreemijauhetta
+ itse tehtyä lemon curdia
+ tuoreita marjoja

Voit valmistaa marenkipohjat jo edellisenä päivänä ennen täyttöä. Lämmitä uuni 100 asteeseen ja leivinpaperoi uunipelti. Voit halutessasi piirtää leivinpaperille kaksi 16 cm halkaisijaltaan olevaa ympyrää valmiiksi. 

Erottele keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdon joukkoo ja jatka vatkaamista vielä. Kun seos on kiiltävää, lisää mukaan vaniljasokeri ja sitruunamehu/etikka. Sihtaa joukkoon maizena ja sekoita. 

Lusikoi täyte kahdeksi ympyräksi pellille ja jätä pohjien reunat korkeammksi kuin keskustat. Paista pohjia keskitasolla noin 1½ tuntia ja jätä pohjat vielä uunin jälkilämpöön noin tunnin ajaksi. 

Kääri pohjat tiiviisti pussiin jäähdyttyään, mikäli täytät kakun vasta myöhemmin. 

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Aseta toinen pohjista suoraan tarjoiluvadille. Lusikoi noin puolet täytteestä pohjan päälle. Lusikoi lemon curdia täytteen päälle raidoiksi. Ei haittaa vaikka se alkaisi valkua reunoja pitkin. Pilko väliin vielä tuoreita marjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia). Aseta päälle toinen pohja. Lusikoi päälle loput täytteestä ja taas lemon curdiraidat. Koristele kakku rusaalla määrällä marjoja ja halutessasi voi myös laittaa kiiwiä tuomaan väriä kakkuun. 

Pavlova kannattaa tarjoilla välittömästi täytön jälkeen. Marenkipohjat alkavat nopeasti sulaa/pehmetä kerman vaikutuksesta. Suut makiaksi! :)


Aijai, kun oli herkkua! Makeaa mutta vain niin hyvää. :)


Marjojen ja lemon curdin ansiosta kakku oli makeudestaan huolimatta kuitenkin raikas. :)


Tähän jäi aivan koukkuun yhden palan syötyään. :D


Kyllä tällä kakulla sai suut makiaksi juhannuksen kunniaksi. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille