1. syyskuuta 2018

KOOKOSBROWNIE (gluteeniton)



Ostin tuossa jokin aika sitten uusimman Gluteenitonta leivontaan- lehden ja bongasin sieltä herkulliselta kuulostavan reseptin. Itse tykkään aivan älyttömästi suklaan ja kookoksen yhdistelmästä, joten tämä kookosbrownieresepti jäi kolkuttelemaan mieleeni. :) 

Harvoin tulee leivottua mitään gluteenitonta, sillä itselläni ei ole siihen mitään tarvetta. Tämä resepti kuulosti kuitenkin niin hyvältä, että sitä oli aivan pakko kokeilla. Ja voi pojat miten hyvää tämä oli ja ennen kaikkea niin helppotekoinen herkku kuin olla ja voi!!! :) Sen verran muutin ohjetta, että käytin kuorrutteessa vaniljatuorejuustoa maustamattoman tuorejuuston sijaan. Hyvää oli! :D

Brownie on valmistettu 20 x 20 cm vuoalla. 

Pohja:
200 g tummaa suklaata (gluteeniton)
1 dl vaaleaa siirappia
½ dl oliiviöljyä
1 dl sokeria
2 munaa
2 rkl kaakaojauhetta
½ tl soodaa
1½ dl kookosjauhoja

Vaniljakuorrute:
50 g pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
200 g vaniljatuorejuustoa (Valio)
2 dl tomusokeria

Koristelu:
kookoshiutaleita

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka valmiiksi. 

Sulata suklaasta 100 g mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Rouhi loppu suklaa ja jätä myös sivuun odottamaan myöhempää käyttöä. varten. 

Vatkaa siirappi, öljy, sokeri, munat, kaakaojauhe ja sooda jäähtyneeseen suklaaseen tasaiseksi massaksi. Kääntele joukkoon varovasti suklaarouhe ja kookosjauhot. 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uuni keskitasolla 30-35 minuuttia. Jäähdytä täysin ennen kuorrutteen laittamista. 

Valmista kuorrute. Vatkaan pehmeää voita hetken aikaa kulhossa. Lisää joukkoon sokeri ja tomusokeri - jatka sekoittamista kunnes seos on kuohkeaa. Notkista tuorejuustoa erillisessä kipossa ja nostele esim. nuolijan avulla kuorrutteen joukkoon. Varo sekoittamasta liikaa ettei kuorrute juoksetu. 
Levitä kuorrute tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen brownien päälle. Ripottele pinnalle reilusti kookoshiutaleita. Laita jääkaappin joksikin aikaa, kunnes kuorrute hieman jämäköityy.

Siisti brownien reunat ja leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Tämä oli niin hyvää että yhden palan otettuaan, ei voinut olla ottamatta lisää!!! 
Vaikka aika makeaahan tämä oli mutta silti niin koukuttavaa. :D


Aluksi hieman vieroksuin kookosjauhon makua itse browniessa mutta loppu peleissä maku oli aivan taivaallinen. 

Koostumus oli juuri oikean tahmeaa brownieksi ja vaniljainen kuorrute kruunasi tuhdin suklaaherkun. :)


Tällä reseptillä tulen jatkossakin leipomaan aivan varmasti. Sen verran hyvää tämä oli! 
Positiivisesti kyllä yllätti se, että resepti on tosiaan täysin gluteeniton. :D

Ai niin, olin aivan unohta kertoa kuinka mulle kävi eka pieni kömmähdys tuon brownien paistamisen kanssa. Unohdin lisätä massaan munat! Tajusin tämän vasta kun vuoka oli ollut uunissa jotain 10 minuuttia. Siinähän ne munat odotti kauniisti pöydällä. :D:D:D Ei muuta kuin koko satsi suoraan roskiin ja uutta tekemään. Toisella kerralla muistin laittaa massaan kaikki raaka-aineet ja kaikki onnistui hienosti. Välillä käy näinkin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille