17. elokuuta 2018

MANSIKKA-MASCARPONEJUUSTOKAKKU


Tämän kesäisen mansikka-mascarponejuustokakun leivoin viime viikolla, kun äiti ja siskon tyttö tulivat käymään kylässä. Pitihän sitä olla jotain tarjottavaa kahvin ja mehun kanssa. ;)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
160 g vaniljatäytekeksejä
40 g voita

Täyte:
4 liivatetta
noin 250 g mansikoita
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljatahnaa (Dr. Oetker) tai 1-2 tl vaniljasokeria
1½ rkl sitruunamehua

Koristelu:
valkosuklaarouhetta
keksimurua
minivaahtokarkkeja
pinkkejä candy meltsejä

Ota esille vuoka - pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Sulata voi ja yhdistä murskattujen keksien kanssa massaksi. Painele seos vuoan pohjalla ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Soseuta mansikat. Vaahdota vaniljakerma ja sekoita joukkoo mascarpone, tomusokeri ja vaniljatahna. Lisää lopuksi mansikkasose ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasaoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli jäääkaapissa. 

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla. :)


Kesäinen herkku ja omasta mielestä tästä tuli super söpön näköinen kakku. :D


Kakun koostumus oli kivan pehmeä ja tuntui kuin se olisi sulanut suuhun. :) 
Mansikka olisi kyllä ehkä saanut maistua vielä voimakkaammin mut hyvää tämä oli kuitenkin. :)


Kyllähän tämä hyvin upposi kahvin kanssa. 
Syötiin Neean (siskon tytön) kanssa melkein koko kakku kahdestaan. :D:D


Lurps! :)


2 kommenttia:

Jätä viesti Herkkukatille