29. kesäkuuta 2014

TUULIHATUT SUOLAISELLA TÄYTTEELLÄ


Juhannuksena oli hyvää aikaa leipoa kylmän sään vuoksi. Niinpä päätin ensimmäistä kertaa kotikeittiössäni testata tuulihattujen tekoa. :)

Jostain syystä itselle on jäänyt mielikuva, että tuulihatut olisi vaikeita tehä. Toisin kävi! Massa onnistui hyvin ja paistaminenkin onnistui ilman ongelmia. :) 

Bongasin Valion sivuilta massan ohjeen. Täytteen sävelsin itse kaapista löytämistä aineksista. :D Ohjeella tuli sopivan pieni määrä näin kokeilumielessä leipomiseen ja leipomiseenkaan ei mennyt kovin kauaa aikaa. :)

Ohjeella tulee noin 25-30 keskikokoista tuulihattua.

Massa:
1½ dl vettä
75 g voita
1½ dl vehnäjauhoja
3 munaa

Täyte:
200 g ruohosipulituorejuustoa
230 g savukinkkusuikaleita
loraus maitoa
sipulia
mustapippuria
suolaa
sinappia

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita esimerkiksi puukauhalla kunnes taikina on kiinteä pallo.

Lisää munat massan joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten joka lisäyksen jälkeen.
1. muna --> vatkaa 2 min.
2. muna --> vatkaa 2 min.
3. muna --> vatkaa 4-5 min.

Laita massa pursotuspussiin, jossa on avoin tähtitylla ja pursota leivinpaperoidulle pellille sopivan kokoisia "kekoja". Vaihtoehtoisesti voit nostella taikinaa kahden lusikan avulla pellille. Paista tuulihattuja keskitasolla noin 25 minuuttia ja anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. HUO! Älä avaa uuniluukkua kesken paiston, muutoin tuulihatut saattavat lässähtää.

Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään massaksi ja anna olla vähän aikaa jääkaapissa maustumassa. Leikkaa jäähtyneet tuulihatut auki ja täytä kinkkumassalla. 


Tässä pari kuvaa, miltä hatut näyttivät ennen paistamista.


Ja alhaalla hatut ovat tulleet uunista ja jäähtyneet. :)


Nami nam... :)


 Tuulihatut voi täyttää pursottamalla tai lusikoimalla täyte pallojen sisälle. Kumpi tapa tuntuu vain itsestä paremmalta. :)


Mielestäni hatuista tuli ehkä hitusen verran liian isoja, nämä sai syötyä 2-3 haukulla. Hattuihin olisi sopinut myös koristeeksi persilja, mutta sitä ei tekohetkellä sattunut kaapista löytymään. :)

 Ens kerralla teen vähän pienempiä palloja ja täytän pallot mansikkahillolla ja kermavaahdolla! :D



24. kesäkuuta 2014

RAUHA-MUMMUN TIIKERIKAKKU


Viimeinkin sain sen aikaseksi! En ees muista, kuinka kauan aikaa oon suunnitellut leipovani perinteisen tiikerikakun ja nyt sen sitten tein! :)

Reseptinä käytin rakkaan Rauha-mummun ohjetta ja eihän kakusta voinut muuta tulla kuin kerta kaikkisen hyvää. <3 Laitoin puolet kakusta suoraan pakkaseen, ettei olisi tullut syötyä koko kakkua yhdeltä istumalta. :)

Huom! 1 kuppi = 1½ dl 

Massa:
3 munaa
3 kuppia sokeria

150 g voita sulatettuna
1 kuppi vettä

3½ kuppia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

2 tl kaakaojauhetta


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Rasvaa torvivuoka ja leivitä se korppujauhoilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi mikrossa ja lisää joukkoon vesi. Lisää voivesi-seos vaahdon joukkoon ja sekoita. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Erota massasta noin 2 desiä toiseen kippoon ja sekoita tähän kaakaojauhe. Kaada vuokaan ensin vaaleaa taikinaa (ei kaikkia!), seuraavaksi tummataikina kokonaan ja sitten vielä loput vaaleasta taikinasta. Painele esimerkiksi veitsellä taikinan läpi, jotta saat kivan kuvioinnin tummaan taikinaan. 

Paista uuni alatasolla noin 50-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa.


HERKULLISTA! :)


Tiikerikakku on kyllä aivan parasta!


Ensi kerralla laitan varmaan vähän isomman suklaaraidan kakkuun... Se on vain niin hyvää! :)


Sitten ei muuta kuin keittämään sumpit ja nauttimaan mummun tiikerikakusta! Samainen mummuni on muuten tehnyt mulle tuollaisen kahvikuppisarjan, jonka kahvikuppi komeilee kuvissa. <3


19. kesäkuuta 2014

RIPPIKAKKU: VADELMA-VANILJAKERMAKAKKU


Myös tällainen kakku pääsi vielä koristamaan samaisten rippijuhlien herkkupöytää. Tämä oli oikeastaan se THE kakku,  koristeiden ja ison kokonsa vuoksi. :) 

Kakkupohja on tehty neliskulmaiseen vuokaan, noin 40x30 cm ja munia pohjaan tuli kymmenen. :)

Täytteenä kakun sisältä löytyy perus kermavaahto vaniljakreemijauheella maustettuna ja vadelmahillo. Kostutukseen käytin tässäkin kakussa vaniljamaitoa. :)

Koristeet valmistin sokerimassasta ja marsipaanista jo viikkoa ennen juhlpäivää. Näin ne saivat rauhassa kuivua ennen käyttämistä. 


Tätä kakkua pääsin itsekin maistamaan! Perus täytekakkua ei kyllä voita mikään. :) 
Kostutuskin oli onnistunut mielestäni hyvin, vaikka sitä meinasin vähän jännittää. Isoa kakkua on aina niin vaikea kostuttaa, jotta siitä saa juuri sopivan kostean. :)


Koristeiden tekemiseen meni isoin osa kakun valmistuksesta, mutta ei se mitään. Tykkään tehä kaikkia tuollaisia pieniä näperryksiä. :) Kissatkin olivat niin kovasti auttamassa kukkien teossa! :D

Kuvien ottamiseen en tällä kertaa kerennyt kovin panostaa kiireen vuoksi, mutta saa noista nyt jotain osviittaa, millaisen kakun sain aikaiseksi. :)



17. kesäkuuta 2014

PÄÄRYNÄ-KINUSKIKAKKU


Tälläinen päärynältä ja kinuskilta maistuva kakku syntyi siskon poikani rippijuliin viime sunnuntaina. Harmikseni en päässyt ite kakkua maistamaan, mutta teko vaiheessa täytteet sekä kinuskikuorrute maistuivat kyllä hyviltä. 

Kakkuun on tehty kuuden munan perus kakkupohja 24 cm irtopohjavuokaan. 

Päärynätäyte:
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa (laktoositon)
2-3 tl vaniljasokeria
1 prk Valion päärynä-kinuskirahkaa
1prk Valion vaniljatuorejuustoa
1 prk (150 g) päärynä-vaniljajugurttia
3-4 kpl säilykepäärynän puolikkaita
loraus säilykepäärynöiden mehua
+ vihreää pastaväriä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa ja yhdistä siihen sitten rahka, tuorejuusto ja jugurtti. Pilko päärynän puolikkaat piniksi paloiksi ja sekoita täytteen joukkoon. Ota pieni "loraus", noin ½ dl, päärynöiden mehua tölkistä ja kuumenna se kiehuvaksi. Liuota liivatteet siihen ja kaada seos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin ja värjää täyte vielä vihreällä pastavärillä. 

Kinuskitäyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria  --> Keitä noin 10 min, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin.

100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa  --> Vaahdota jääkaappikylmä kinuski ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää kinuski-tuorejuusto seoksen joukkoon. 

Omenahilloa täytteiden alle 

Kostutus: vaniljasokerilla maustettua maitoa

Kinuskikuorrute: Valion laktoositon kinuskitäytettä

Koristelu: Daim-patukkaa rouhittuna


Tuota kinuskikuorrutetta ostin töistä. Ajattelin että pääsen helpommalla sen kanssa, kuin alkaa ite alkusta lähtien keittää kinuskia. Tuota Valion kinuskitäytettä/kuorrutetta ei tarvitse kuin kattilassa lämmittää hiukan ja se on valmista käytettäväksi. Ja muuten ihan SAIRAAN hyvää!! :)


Kakku ainakin näytti herkulliselle omasta mielestäni. Toivottavasti myös maistuikin hyvälle! :)


4. kesäkuuta 2014

KINKKUHYYDYKEKAKKU


No niin, tässä tuleepi kinkkuinen versio hyydykekakusta. Tämä oli kans tosi hyvää! :)

Pohja:
noin 270 g Real ruisleipää
noin 80-85 g voisulaa

Täyte:
5 liivatelehteä
200 g ruohosipulituorejuustoa
2 prk piparjuurituorejuustoa (á 125 g)
200 g cream fraichea
300 g ylipyksää palvikinkkua
1 purjo
1 iso punainen paprika
1 maustekurkku 
2½ dl kuohukermaa (Flora)
mustapippuria, suolaa, sinappia
½ dl vettä

Koristelu:
rucolaa
paprikaa
minitomatteja
kurkkua
kinkkusiivuja
persiljaa

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valmistele 24 cm irtopohjavuoka pingottamalla leivinpaperi pohjan ja reunan väliin.

Murskaa leipä tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Sulata voi mikrossa ja yhdistä leipämurun kanssa. Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin.

Yhdistä kulhossa molemmat tuorejuustot ja cream fraiche, sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Leikkaa kinkku paloiksi, laita tehosekoittimeen pyöräytä pari kertaa. Pilko purjo, paprika ja maustekurkku. Lisää nämä nämä ja kinkku massaan sekaan ja sekoita. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sinapilla.  

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Kiehuta vesi ja lisää liivatelehdet kuumaan veteen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää sitten täytemassa joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää seokseen lopuksi kerma varovasti sekoittaen. Kaada täyteä vuokaan, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkapissa seuraavaan päivään saakka. Irrota valmis kakku vuoasta, aseta tarjoilualustalle ja koristele mielesi mukaan.  :)


Tällaiset voikkarikakut ovat kyllä kivoja piristeitä perinteisten rinnalla. :)


Namskis! :P


Rucolaa olisin laittanut kakun päälle huomattavasti enemmän jos sitä olisi ollut enemmän kaapissa. :D


Täytteestä tuli melko "tiivistä ja raskasta" tuorejuuston ansiosta, mutta hyvää se oli kuitenkin! :)


Ylhäällä vielä virallinen kakun maistaja, Tepa-kolli. Hän on aina niin innokkaasti maistamassa kaikkia herkkuja. :D



26. toukokuuta 2014

LOHIHYYDYKEKAKKU


Ohoh... Onpas edellisestä päivityksestä päässyt jo vierähtään aikaa! Olen tosin päättänyt, että näin kesän tullessa en pahemmin sisällä viitti märehtiä, kun voi ulkona nauttia auringosta ja hyvästä ilmasta. Tällaiset kylmät ja sateiset päivät ovat hyviä päiviä kirjotella tänne. :)

Tein viikonloppuna koeversion lohihyydykekakusta siskon pojan rippijuhliin. Tämä oli ihan ensimmäinen suolainen hyydykekakkuni. :) Kyselin töissä vähän vinkkejä kakun tekoon ja sainkin yhdeltä työkaverilta reseptin tähän kakkuun. Täytyy kyllä sanoa, että kakusta tuli TODELLA hyvää! :)

Pohja:
200 g maalahden limppua
75 g voisulaa

Täyte:
5 liivatelehteä
300 g kylmäsavulohta
200 g cream fraichea
400 g raejuustoa
2½ dl kermaa
1 nippu ruohosipulia silputtuna
1-2 tl sitruunamehua
suolaa
pippuria

Koristelu:
tilliä
kurkkua 
sitruunasiivuja


Laita täytteen liivatteet kylmään veteen. Valmistele 24 cm irtopohjavuoka pingottamalla leivinpapaperi pohjalle. 

Sulata pohjaan tuleva voi mikrossa. Revi leipäpalat hieman pienemmiksi ja tee niistä monitoimikoneella pientä leipämurua. Yhdistä voi ja leipämurut keskenään. Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi. 

Silppua lohi monitoimikoneessa pieneksi. Yhdistä cream fraiche, raejuusto, ruohosipuli ja lohi ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos täytteeseen ja sekoita. Lisää tämän jälkeen vatkattu kerma varovasti täytteeseen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. 

Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jaakaapissa mielellään seuraavaan päivään saakka. Irrota valmista kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koriste haluamallasi tavalla. 


NAM! :D 


Tämä on kakku mun makuun! :)


Sekä pohja että täyte oli pehmeää ja helposti leikattavaa. Koristelut ovat aika aneemiset, mutta tuohon hätään kaapista ei muita koristeita löytynyt. Oikein juhlaversioon ajattelin laittaa koristeeksi vielä noiden lisäksi katkarapuja ja ehkä vielä pari lohisiivua. :)


Olis varmaan Tepallekin maistanut kakku. Sen verran kovasti se yritti haistella kakkua. :D


Tällainen hyydytetty voikkarikakku on mielestäni kivaa vaihtelua perinteiselle versiolle. Ja mikä parasta, tämä on huomattavasti nopeampi tehä kuin perinteinen voileipäkakku. :) 

Ajattelin tehä vielä tästä myös kinkkuversion rippijuhliin herkuteltavaksi. :)


13. toukokuuta 2014

KEKSIPALLOT


Tämän keksi/karkkipallo ohjeen idean nappasin Kinuskikissan sivuilta. Muokkailin hieman pallojen ulkoasua, kuorrutamista sekä koristelua ja näin sain aikaiseksi pieniä suupaloja. :)

Massa:
200 g digestivekeksejä
40 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
100 g vaniljatuorejuustoa

Kuorrute + koristelu:
130 g valkosuklaata
noin 60-70 g tummaa suklaata
strösseleitä

Murskaa keksit pieneksi muruksi ja rouhi tumma suklaa. Sulata valkosuklaa mikrossa. Lisää sula suklaa keksimurskan joukkoon ja sekoita. Lisää sitten mukaan suklaarouhe ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta pieniä palloja ja anna niiden jähmettyä jääkapissa muutaman tunnin ajan.

Sulata ensi valkosuklaa ja kuorruta sillä niin monta palloa kuin mahdollista. Kuorruta aina yksi pallo kerrallaan, laita se pieneen paperivuokaan ja ripottele heti strösselit päälle. Kuorruta jäljelle jääneet pallot sulalla tummalla suklaalla samaan tapaan. Laita kuorrutetut pallot hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy hieman. Säilytä jääkapissa. 



Namskis! :D 


Nämä olivat hyviä makeanhimon sammuttajia!



Nämä olivat sitten TOOOSI hyviä! Itse tykkäsin enemmän noista valkosuklaapäällysteisistä palloista, jotenkin sen maku sopi mielestäni paremmin keksimassan kanssa kuin tuo tummasuklaa. Mutta eivät nuo toisetkaan mitään pahoja olleet! :)

Näitäkin pallukoita pystyy helposti muokkaamaan ja varioimaan omaan makuun sopiviksi. Voit käyttää esimerkiksi toisenlaisia keksejä ja käyttää erilaisia makusuklaita. Mahdollisuuksia löytyy vaikka kuinka paljon! :D



5. toukokuuta 2014

PORKKANADONITSIT


Siis nyt en voi muuta sanoa kuin NAM! Nämä porkkanadonitsit oli ihan viedä kielen mennessään. :) Eksyin tässä jokin aika sitten Kakkukatrin blogiin ja bongasin tämän ohjeen sieltä. Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä reseptiä! :)

Taikina:
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3-4 tl kanelia
4 dl porkkanaraastetta
150 g voita sulatettuna

Kuorrute:
100 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
muutama tippa sitruunamehua

Koristelu: mantelirouhetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanat raasteeksi ja sulata voi mikrossa. 

Lisää sitten muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita, porkkanaraastetta ja sulaa voita. Sekoita tässä vaiheessa lastalla aineet vaahdon joukkoon. 

Voitele donitsi pelti. Laita valmis taikinamassa pursotuspussiin ja pursota taikina vuoan koloihin tasaisesti. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna donitsien olla vähän aikaa vuoassa ennen niiden irrottamista. Siirrä sitten ritilälle jäähtymään. 

Huom! Itsellä taikinaa jäi aika paljon vielä yli, kun donitsipellin kaikki kolot oli täynä. Laitoin lopun taikinan muffinsivuokiin ja paistoin niitä noin 20 minuuttia. Tarkista tässäkin vaiheessa tikulla muffinsien kypsyys. 

Kuorruta täysin jäähtyneet donitsit ja muffinsit. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto kuohkeaksi. Lisää joukkoon tomusokeria desi kerrallaan. Lisää lopuksi vaniljasokeria ja sitruunamehu. Sivele esimerkiksi veitsen avulla kunnon kerros kuorrutella donitsien päälle ja koristele mantelirouheella. 

Muffinsien kuorruttamisessa tein niin, että porasin omenaporalla reiän muffiensin keskelle ja täytin kolon kuorrutteella ja tein vielä ison kuorrutekeon keskelle. Päälle ripottelin myös mentelirouhetta. 


Nam nam nam! :P


Leivontavaiheessa meinasi taikinaa tulla syötyö jo vaikka kuinka paljon, kun se maistui NIIN taivaallisen hyvältä. :D


Tämä resepti menee taas muiden suosikkieni joukkoon! :D


Tuo kuorrute oli kyllä ihan sairaan hyvää! Laitoin vaniljasokeria enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa oli ja lisäsin omaan mieltymyksen mukaan tuota sitruunamehua. Mehu toi mielestäni raikkautta kuorrutteeseen! :D Hmmm... Onneksi näitä on jääkaapissa vielä muutama! ;)


1. toukokuuta 2014

VAPUN PIKAMUNKIT


Tämän ihanan ja ennen kaikkean nopean munkkireseptin löysin Pullahiiren blogista. Perinteisellä hiivataikinalla en olisi millään jaksanut alkaa munkkeja tekemään, joten tämä pikamunkkiohje tuli itselle kuin tilauksesta. :D 

Ohjeella tulee suurinpiirtein 10-15 pyöreää munkkia, riippuen tietty minkä kokoisia palleroita haluaa tehä. :)

Taikina:
250 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa
50 g voita
50 g sokeria
150 g maitorahkaa
2 munaa
½ dl maitoa

Paistoon: noin 1 l ruokaöljyä
Koristelu: hienosokeria

Sulata ensin voi mikrossa. Mittaa sitten kaikki aineet yhteen kulhoon paitsi maito ja sekoita. Lisää sitten maito vähitellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. 

Paista munkkeja 165-170 asteessa. Nostele esimerkiksi kahden lusikan avulla taikina palloja kuumaan öljyyn ja paista noin 3 minuuttia per puoli. Paistoaika riippuu munkkien koosta. Voit myös laittaa taikinan pursotuspussiin ja pursottaa taikinapallot suoraan öljyyn ja katkaista taikinapallot saksilla. :) 

Nosta valmiit munkit lautasella olevan talouspaperin päälle, jotta suurimmat öljyt valuu pois ja sokeroi munkit lopuksi hienosokerissa kierittämällä. Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan!


Munkeista tuli kivan pieniä ja niitä oli kiva herkutellan vapun kunniaksi! :)


Taikinaan laitetti maitorahka antoi kivasti makua pikkumunkeille. Mikäli välillä haluaa munkkeihin vähän vaihtelua, niin taikinan voi maustaa esimerkiksi kardemummalla tai vaikkapa appelsiinin kuorella. Vaihtoehtoja kyllä löytyy. :)


Kyllä näitä kelpasi tarjota vappupöydässä! Tippaleipiä en tällä kertaa tehnyt ite, vaan nappasin ne töistä lähtiessäni mukaan. Jotain hyötyä siitäkin, että on leipmossa töissä, niin voi välillä tuoda sieltäkin herkkuja kotiin. :)

Nyt taidan mennä valmistelemaan vappubrunssia! 

HAUSKAA VAPPUA KAIKILLE! :)


27. huhtikuuta 2014

BIKINI / TISSIKAKKU


Hahaa, viimein pääsin toteuttamaan "tissikakun"! :) Oon jo kauan aikaa halunnut tehä tällaisen kakun, mutta en ole muuten vain viitsinyt alkaa väsätä kakkua, kun siinä on kuitenkin niin paljon tekemistä. Nyt sain kuitenkin siskoltani toimeksiannon tehä kakun hänen miehensä 40-v. synttäreille kahvipöydän koristeeksi. Tämä oli erittäin mieluinen tehtävä! :)

Sain kakun tekoon vapaat kädet. Ainut ohjeistuis oli, että sen pitää riittää suurelle ihmismäärälle. Niinpä päädyin tekemään kakulle myös keskivartolon, niin siitä riitti syömistä useammallekin vieraalle. Kakkuun taisi muistaakseni tulla yhteensä 16 kananmunaa. :)

Täytteiksi päädyin tekemään vaniljamoussea sekä mustikka-mascarponemoussea. Täytteiden väliin laitoin vielä hieman mustikkamarmeladia ja kostutukseen käytin maitoa vaniljasokerilla maustettuna.

Kaikki kakun kuorrutukset ja koristeet on tehty marsipaanista ja marsipaanin alle laitoin kunnon kerroksen sokerikreemiä. :)


Tuo sokerikreemi pitäisi saada tasoitettua mahdollisimman hyvin ennen marsipaanin laittamista. Itseltä tämä osuus ei onnistunut kovin hyvin ja sen kyllä huomaa heti, kun pienetkin epätasaisuudet näkyvät marsipaanin alta. :D 


Meinasin ensin laittaa myös päivänsankari nimen noihin pikkupöksyihin, mutta päädyinkin sitten loppujen lopuksi laittamaan vain iän. :)


Kakusta tuli sen verran iso, että se mahtui juuri ja juuri meiän jääkaappiin. Olisko jäänyt puoli senttiä tyhjää tilaa kakun ja jääkaapinseinien väliin. :D


Kakusta tuli mielestäni aika kiva, vaikka välillä usko meinasinkin loppua omaan osaamiseen. :) Yhessä vaiheessa aattelin jo, että ei tästä mitään tule... mutta kyllä siitä sitten oikeanlainen kakku muovautui loppujen lopuksi. :D Hieman olin vain pettynyt tuohon ihonvärin sävyyn, se jäi ehkä himpun verran liian vaaleaksi. Mut nooh... eikös suomalaiset ovat yleensä aika vaaleita? :)


22. huhtikuuta 2014

MUNAKASRULLA - SIENI/KINKKUTÄYTTEELLÄ



Tein eräs viikonloppu tällaisen suolaisen munakasrullan. Tämä oli ihan kivaa vaihtelua ja helppo tehä! Tätä voisi ihan hyvin sanoa suolaiseksi kääretortuksi. :)

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
3 munaa
5 dl maitoa
1 tl suolaa
1/4 dl juoksevaa margariinia

Täyte:
1 purjo (pieni)
200 g herkkusieniä
1 paprika (keltainen)
1 rkl öljyä
200 g ylikypsää saunapalvikinkkua
180 g ruohosipulituorejuustoa
noin ½ dl hienonnettua persiljaa
suolaa 
mustapippuria

Päälle: juustoraastetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään sekaisin. Kaada seos voidellulle leivinpaperille uuninpellille. Paista noin 30 minuuttia ja pinta on saanut vähän väriä. Kumoa kypsä pohja toisen leivinpaperin päälle, jolle on ripoteltu vähän juustoraastetta. 

Valmista täyte. Pilko purjo, sienet ja paprika. Kuullota seosta öljyssä pannulla. Anna jäähtyä vähän aikaa. Lisää sitten sekaan kuutioitu kinkku ja tuorejuusto, sekoita. Mausta persiljalla, suolalla ja mustapippurilla. 

Kaada valmis täyte hieman jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa rullaksi kääretortun tavoin. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja laita uuniin siksi aikaa, kunnes juusto sulaa. Tarjoile lämpimänä. 


Tämä suolapala maistui kyllä hyvin viinilasillisen kera. :D


Täytteen pystyy tuunaamaan juuri sellaiseksi kuin itse tykkää. Ensi kerralla taidan kokeilla tehä kalaversion tästä. :)