29. kesäkuuta 2014

TUULIHATUT SUOLAISELLA TÄYTTEELLÄ


Juhannuksena oli hyvää aikaa leipoa kylmän sään vuoksi. Niinpä päätin ensimmäistä kertaa kotikeittiössäni testata tuulihattujen tekoa. :)

Jostain syystä itselle on jäänyt mielikuva, että tuulihatut olisi vaikeita tehä. Toisin kävi! Massa onnistui hyvin ja paistaminenkin onnistui ilman ongelmia. :) 

Bongasin Valion sivuilta massan ohjeen. Täytteen sävelsin itse kaapista löytämistä aineksista. :D Ohjeella tuli sopivan pieni määrä näin kokeilumielessä leipomiseen ja leipomiseenkaan ei mennyt kovin kauaa aikaa. :)

Ohjeella tulee noin 25-30 keskikokoista tuulihattua.

Massa:
1½ dl vettä
75 g voita
1½ dl vehnäjauhoja
3 munaa

Täyte:
200 g ruohosipulituorejuustoa
230 g savukinkkusuikaleita
loraus maitoa
sipulia
mustapippuria
suolaa
sinappia

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita esimerkiksi puukauhalla kunnes taikina on kiinteä pallo.

Lisää munat massan joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten joka lisäyksen jälkeen.
1. muna --> vatkaa 2 min.
2. muna --> vatkaa 2 min.
3. muna --> vatkaa 4-5 min.

Laita massa pursotuspussiin, jossa on avoin tähtitylla ja pursota leivinpaperoidulle pellille sopivan kokoisia "kekoja". Vaihtoehtoisesti voit nostella taikinaa kahden lusikan avulla pellille. Paista tuulihattuja keskitasolla noin 25 minuuttia ja anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. HUO! Älä avaa uuniluukkua kesken paiston, muutoin tuulihatut saattavat lässähtää.

Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään massaksi ja anna olla vähän aikaa jääkaapissa maustumassa. Leikkaa jäähtyneet tuulihatut auki ja täytä kinkkumassalla. 


Tässä pari kuvaa, miltä hatut näyttivät ennen paistamista.


Ja alhaalla hatut ovat tulleet uunista ja jäähtyneet. :)


Nami nam... :)


 Tuulihatut voi täyttää pursottamalla tai lusikoimalla täyte pallojen sisälle. Kumpi tapa tuntuu vain itsestä paremmalta. :)


Mielestäni hatuista tuli ehkä hitusen verran liian isoja, nämä sai syötyä 2-3 haukulla. Hattuihin olisi sopinut myös koristeeksi persilja, mutta sitä ei tekohetkellä sattunut kaapista löytymään. :)

 Ens kerralla teen vähän pienempiä palloja ja täytän pallot mansikkahillolla ja kermavaahdolla! :D



2 kommenttia:

  1. Eipä ole tullut mieleen, että noitakin voi tehdä suolaisella täytteellä :D Täytyypä joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan! Meiän perheessä nuo suolaiset versiot ovat olleet aina enemmän esillä kuin makeat. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille