1. toukokuuta 2014

VAPUN PIKAMUNKIT


Tämän ihanan ja ennen kaikkean nopean munkkireseptin löysin Pullahiiren blogista. Perinteisellä hiivataikinalla en olisi millään jaksanut alkaa munkkeja tekemään, joten tämä pikamunkkiohje tuli itselle kuin tilauksesta. :D 

Ohjeella tulee suurinpiirtein 10-15 pyöreää munkkia, riippuen tietty minkä kokoisia palleroita haluaa tehä. :)

Taikina:
250 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1/3 tl ruokasoodaa
50 g voita
50 g sokeria
150 g maitorahkaa
2 munaa
½ dl maitoa

Paistoon: noin 1 l ruokaöljyä
Koristelu: hienosokeria

Sulata ensin voi mikrossa. Mittaa sitten kaikki aineet yhteen kulhoon paitsi maito ja sekoita. Lisää sitten maito vähitellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. 

Paista munkkeja 165-170 asteessa. Nostele esimerkiksi kahden lusikan avulla taikina palloja kuumaan öljyyn ja paista noin 3 minuuttia per puoli. Paistoaika riippuu munkkien koosta. Voit myös laittaa taikinan pursotuspussiin ja pursottaa taikinapallot suoraan öljyyn ja katkaista taikinapallot saksilla. :) 

Nosta valmiit munkit lautasella olevan talouspaperin päälle, jotta suurimmat öljyt valuu pois ja sokeroi munkit lopuksi hienosokerissa kierittämällä. Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan!


Munkeista tuli kivan pieniä ja niitä oli kiva herkutellan vapun kunniaksi! :)


Taikinaan laitetti maitorahka antoi kivasti makua pikkumunkeille. Mikäli välillä haluaa munkkeihin vähän vaihtelua, niin taikinan voi maustaa esimerkiksi kardemummalla tai vaikkapa appelsiinin kuorella. Vaihtoehtoja kyllä löytyy. :)


Kyllä näitä kelpasi tarjota vappupöydässä! Tippaleipiä en tällä kertaa tehnyt ite, vaan nappasin ne töistä lähtiessäni mukaan. Jotain hyötyä siitäkin, että on leipmossa töissä, niin voi välillä tuoda sieltäkin herkkuja kotiin. :)

Nyt taidan mennä valmistelemaan vappubrunssia! 

HAUSKAA VAPPUA KAIKILLE! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille