5. toukokuuta 2014

PORKKANADONITSIT


Siis nyt en voi muuta sanoa kuin NAM! Nämä porkkanadonitsit oli ihan viedä kielen mennessään. :) Eksyin tässä jokin aika sitten Kakkukatrin blogiin ja bongasin tämän ohjeen sieltä. Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä reseptiä! :)

Taikina:
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3-4 tl kanelia
4 dl porkkanaraastetta
150 g voita sulatettuna

Kuorrute:
100 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
muutama tippa sitruunamehua

Koristelu: mantelirouhetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanat raasteeksi ja sulata voi mikrossa. 

Lisää sitten muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita, porkkanaraastetta ja sulaa voita. Sekoita tässä vaiheessa lastalla aineet vaahdon joukkoon. 

Voitele donitsi pelti. Laita valmis taikinamassa pursotuspussiin ja pursota taikina vuoan koloihin tasaisesti. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna donitsien olla vähän aikaa vuoassa ennen niiden irrottamista. Siirrä sitten ritilälle jäähtymään. 

Huom! Itsellä taikinaa jäi aika paljon vielä yli, kun donitsipellin kaikki kolot oli täynä. Laitoin lopun taikinan muffinsivuokiin ja paistoin niitä noin 20 minuuttia. Tarkista tässäkin vaiheessa tikulla muffinsien kypsyys. 

Kuorruta täysin jäähtyneet donitsit ja muffinsit. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto kuohkeaksi. Lisää joukkoon tomusokeria desi kerrallaan. Lisää lopuksi vaniljasokeria ja sitruunamehu. Sivele esimerkiksi veitsen avulla kunnon kerros kuorrutella donitsien päälle ja koristele mantelirouheella. 

Muffinsien kuorruttamisessa tein niin, että porasin omenaporalla reiän muffiensin keskelle ja täytin kolon kuorrutteella ja tein vielä ison kuorrutekeon keskelle. Päälle ripottelin myös mentelirouhetta. 


Nam nam nam! :P


Leivontavaiheessa meinasi taikinaa tulla syötyö jo vaikka kuinka paljon, kun se maistui NIIN taivaallisen hyvältä. :D


Tämä resepti menee taas muiden suosikkieni joukkoon! :D


Tuo kuorrute oli kyllä ihan sairaan hyvää! Laitoin vaniljasokeria enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa oli ja lisäsin omaan mieltymyksen mukaan tuota sitruunamehua. Mehu toi mielestäni raikkautta kuorrutteeseen! :D Hmmm... Onneksi näitä on jääkaapissa vielä muutama! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille