27. huhtikuuta 2014

BIKINI / TISSIKAKKU


Hahaa, viimein pääsin toteuttamaan "tissikakun"! :) Oon jo kauan aikaa halunnut tehä tällaisen kakun, mutta en ole muuten vain viitsinyt alkaa väsätä kakkua, kun siinä on kuitenkin niin paljon tekemistä. Nyt sain kuitenkin siskoltani toimeksiannon tehä kakun hänen miehensä 40-v. synttäreille kahvipöydän koristeeksi. Tämä oli erittäin mieluinen tehtävä! :)

Sain kakun tekoon vapaat kädet. Ainut ohjeistuis oli, että sen pitää riittää suurelle ihmismäärälle. Niinpä päädyin tekemään kakulle myös keskivartolon, niin siitä riitti syömistä useammallekin vieraalle. Kakkuun taisi muistaakseni tulla yhteensä 16 kananmunaa. :)

Täytteiksi päädyin tekemään vaniljamoussea sekä mustikka-mascarponemoussea. Täytteiden väliin laitoin vielä hieman mustikkamarmeladia ja kostutukseen käytin maitoa vaniljasokerilla maustettuna.

Kaikki kakun kuorrutukset ja koristeet on tehty marsipaanista ja marsipaanin alle laitoin kunnon kerroksen sokerikreemiä. :)


Tuo sokerikreemi pitäisi saada tasoitettua mahdollisimman hyvin ennen marsipaanin laittamista. Itseltä tämä osuus ei onnistunut kovin hyvin ja sen kyllä huomaa heti, kun pienetkin epätasaisuudet näkyvät marsipaanin alta. :D 


Meinasin ensin laittaa myös päivänsankari nimen noihin pikkupöksyihin, mutta päädyinkin sitten loppujen lopuksi laittamaan vain iän. :)


Kakusta tuli sen verran iso, että se mahtui juuri ja juuri meiän jääkaappiin. Olisko jäänyt puoli senttiä tyhjää tilaa kakun ja jääkaapinseinien väliin. :D


Kakusta tuli mielestäni aika kiva, vaikka välillä usko meinasinkin loppua omaan osaamiseen. :) Yhessä vaiheessa aattelin jo, että ei tästä mitään tule... mutta kyllä siitä sitten oikeanlainen kakku muovautui loppujen lopuksi. :D Hieman olin vain pettynyt tuohon ihonvärin sävyyn, se jäi ehkä himpun verran liian vaaleaksi. Mut nooh... eikös suomalaiset ovat yleensä aika vaaleita? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille