24. kesäkuuta 2014

RAUHA-MUMMUN TIIKERIKAKKU


Viimeinkin sain sen aikaseksi! En ees muista, kuinka kauan aikaa oon suunnitellut leipovani perinteisen tiikerikakun ja nyt sen sitten tein! :)

Reseptinä käytin rakkaan Rauha-mummun ohjetta ja eihän kakusta voinut muuta tulla kuin kerta kaikkisen hyvää. <3 Laitoin puolet kakusta suoraan pakkaseen, ettei olisi tullut syötyä koko kakkua yhdeltä istumalta. :)

Huom! 1 kuppi = 1½ dl 

Massa:
3 munaa
3 kuppia sokeria

150 g voita sulatettuna
1 kuppi vettä

3½ kuppia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

2 tl kaakaojauhetta


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Rasvaa torvivuoka ja leivitä se korppujauhoilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi mikrossa ja lisää joukkoon vesi. Lisää voivesi-seos vaahdon joukkoon ja sekoita. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Erota massasta noin 2 desiä toiseen kippoon ja sekoita tähän kaakaojauhe. Kaada vuokaan ensin vaaleaa taikinaa (ei kaikkia!), seuraavaksi tummataikina kokonaan ja sitten vielä loput vaaleasta taikinasta. Painele esimerkiksi veitsellä taikinan läpi, jotta saat kivan kuvioinnin tummaan taikinaan. 

Paista uuni alatasolla noin 50-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa.


HERKULLISTA! :)


Tiikerikakku on kyllä aivan parasta!


Ensi kerralla laitan varmaan vähän isomman suklaaraidan kakkuun... Se on vain niin hyvää! :)


Sitten ei muuta kuin keittämään sumpit ja nauttimaan mummun tiikerikakusta! Samainen mummuni on muuten tehnyt mulle tuollaisen kahvikuppisarjan, jonka kahvikuppi komeilee kuvissa. <3


2 kommenttia:

  1. Tämä oli hyvää :) kiitos leipurille. T; Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Hyvä ettei tullut syötyä koko kakkua yksin. :D

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille