17. kesäkuuta 2014

PÄÄRYNÄ-KINUSKIKAKKU


Tälläinen päärynältä ja kinuskilta maistuva kakku syntyi siskon poikani rippijuliin viime sunnuntaina. Harmikseni en päässyt ite kakkua maistamaan, mutta teko vaiheessa täytteet sekä kinuskikuorrute maistuivat kyllä hyviltä. 

Kakkuun on tehty kuuden munan perus kakkupohja 24 cm irtopohjavuokaan. 

Päärynätäyte:
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa (laktoositon)
2-3 tl vaniljasokeria
1 prk Valion päärynä-kinuskirahkaa
1prk Valion vaniljatuorejuustoa
1 prk (150 g) päärynä-vaniljajugurttia
3-4 kpl säilykepäärynän puolikkaita
loraus säilykepäärynöiden mehua
+ vihreää pastaväriä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa ja yhdistä siihen sitten rahka, tuorejuusto ja jugurtti. Pilko päärynän puolikkaat piniksi paloiksi ja sekoita täytteen joukkoon. Ota pieni "loraus", noin ½ dl, päärynöiden mehua tölkistä ja kuumenna se kiehuvaksi. Liuota liivatteet siihen ja kaada seos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin ja värjää täyte vielä vihreällä pastavärillä. 

Kinuskitäyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria  --> Keitä noin 10 min, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin.

100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa  --> Vaahdota jääkaappikylmä kinuski ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää kinuski-tuorejuusto seoksen joukkoon. 

Omenahilloa täytteiden alle 

Kostutus: vaniljasokerilla maustettua maitoa

Kinuskikuorrute: Valion laktoositon kinuskitäytettä

Koristelu: Daim-patukkaa rouhittuna


Tuota kinuskikuorrutetta ostin töistä. Ajattelin että pääsen helpommalla sen kanssa, kuin alkaa ite alkusta lähtien keittää kinuskia. Tuota Valion kinuskitäytettä/kuorrutetta ei tarvitse kuin kattilassa lämmittää hiukan ja se on valmista käytettäväksi. Ja muuten ihan SAIRAAN hyvää!! :)


Kakku ainakin näytti herkulliselle omasta mielestäni. Toivottavasti myös maistuikin hyvälle! :)


4 kommenttia:

  1. Päärynätäyte kuulostaa erittäin hyvälle! Tuossa ei ole ohjetta miten täyte tehdään, lähinnä se mitkä yhdistetään mihin ja mitä päärynoille tehdään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti! On varmaan kiireessä unohtunut kirjoittaa ohje täytteelle. Hyvä kun sanoit. :) Lisäsin päärynätäytteen ohjeen postaukseen. :)

      Poista
  2. Hei, tämä kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta, ajattelin testata lähiaikoina. Voikohan tuota Valion kinuskikuorrutetta käyttää myös täytteessä, vai onko siihen parempi itse keittää kinuski ohjeen mukaan? Kiitos jo etukäteen vastauksesta. -Mannu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva kuulla että aiot testata kakkua. 😋 Tuota Valion kinuskia voi hyvin käyttää myös täytteessä. Se on suhteellisen makeaa että maistellen kannattaa lisätä täytteeseen jotta saa hyvän maun aikaiseksi. 🙂 Mikäli Valion kinuskia ei ole saatavilla niin sitten vain keittää oma kinuski täytteeseen sekä kuorrutukseen. En ole ainakaan kaupoissa nähnyt sitä, itsekin ostin silloin leipomolta kyseistä kinuskia. Tsemppiä leivontaan! 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille