13. toukokuuta 2014

KEKSIPALLOT


Tämän keksi/karkkipallo ohjeen idean nappasin Kinuskikissan sivuilta. Muokkailin hieman pallojen ulkoasua, kuorrutamista sekä koristelua ja näin sain aikaiseksi pieniä suupaloja. :)

Massa:
200 g digestivekeksejä
40 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
100 g vaniljatuorejuustoa

Kuorrute + koristelu:
130 g valkosuklaata
noin 60-70 g tummaa suklaata
strösseleitä

Murskaa keksit pieneksi muruksi ja rouhi tumma suklaa. Sulata valkosuklaa mikrossa. Lisää sula suklaa keksimurskan joukkoon ja sekoita. Lisää sitten mukaan suklaarouhe ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta pieniä palloja ja anna niiden jähmettyä jääkapissa muutaman tunnin ajan.

Sulata ensi valkosuklaa ja kuorruta sillä niin monta palloa kuin mahdollista. Kuorruta aina yksi pallo kerrallaan, laita se pieneen paperivuokaan ja ripottele heti strösselit päälle. Kuorruta jäljelle jääneet pallot sulalla tummalla suklaalla samaan tapaan. Laita kuorrutetut pallot hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy hieman. Säilytä jääkapissa. 



Namskis! :D 


Nämä olivat hyviä makeanhimon sammuttajia!



Nämä olivat sitten TOOOSI hyviä! Itse tykkäsin enemmän noista valkosuklaapäällysteisistä palloista, jotenkin sen maku sopi mielestäni paremmin keksimassan kanssa kuin tuo tummasuklaa. Mutta eivät nuo toisetkaan mitään pahoja olleet! :)

Näitäkin pallukoita pystyy helposti muokkaamaan ja varioimaan omaan makuun sopiviksi. Voit käyttää esimerkiksi toisenlaisia keksejä ja käyttää erilaisia makusuklaita. Mahdollisuuksia löytyy vaikka kuinka paljon! :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille