11. elokuuta 2017

VANILJAINEN LEMON CURD-KAKKU



Jaahas, josko sitä nyt lopettaisi tämän hiljaiselon loman jäljiltä ja palaisi taas tosi hommiin leivonnan pariin. :) Olen ollut tosiaan neljä viikkoa putkeen lomalla ja voin sanoa, että tämä vasta on ollut todellista lomailua kun en ole leiponut lomalla juuri ollenkaan. Poikkeuksena oli Lappajärvellä, kotonani, tehty pika-hyydykekakku äitin kaapin antimista. :) 

Tämän kyseisen, marjoilla koristellun kakun tein jo ennen kuin kesälomani alkoi. En vain ole kerennyt kiireen keskelle päivitää kakkua tänne. :) Sain tilaisuuden valmistaa tämän kakun, kun hyvä ystäväni tuli käymään kylässä. Ja eihän sitä voi kahvipöytään laittaa mitään kaupasta ostettua - itse tehtyä herkkua sitä olla pitää. :) 

Kakku on tehty pienellä 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl venhäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Kostutus: vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte/kuorrute:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl lemon curdia (itse tehtyä)
2 rkl vaniljakreemijauhetta
+ mansikkamarmeladia

Koristelu:
tuoreita marjoja
(sitruunan kuorta)

Valmista kakkupohja. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita myös vuoan sisäreunaan leivinpaperi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nuolijalla sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla, 175 asteessa, noin 30-35 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä pohja ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan. 

Valmista täyte/kuorrute. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, lemon curd ja vaniljakreemijauhe. Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle. Kostuta kakkupohjia vaniljamaidolla ja laita pohjien päälle kerros mansikkamarmeladia. Jaa täyte kahteen väliin niin että sitä jää myös kakun kuorruttamiseen. Kuorruta lopuksi kakku tasaiseki ja koristele tuoreilla marjoilla. Voit halutessasi vielä raastaa marjojen päälle vähän sitruunan kuorta. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Aah että... Tämä oli kakku mun makuun! Tuo lemon curd sopi niin hyvin täytteen joukkoon. :)


Ja taas kerran... tuoreet marjat saivat kruunata kakun. :)


Valitettavasti en kerennyt ottamaan yhtään palakuvaa kakusta. 
Sen verran nopeasti tuli tuhottua kakku ystäväni kanssa. :D 


11. heinäkuuta 2017

KAKKUKORISTE RYHMÄ HAU KAJA-KOIRA


Tämän kakkukoristeen tein ihan vain huvin vuoksi, kun halusin treenata koirakoristeen tekoa. Apuna koiraa tehdessäni katsoin ohjeita YouTubesta Zoe's Fancy Cakes'n videolta. Olen aikaisemminkin tehnyt kakkukoristeita hänen videoiden avustuksella ja tykkään kyllä todella paljon hänen ohjevideoistaan. Suosittelen kurkkaamaan hänen videoitaan YouTubesta! :)

Koko koira on valmistettu sokerimassasta, jota on vain värjätty eri väreillä. :)


Aluksi olin kyllä aivan varma, ettei koiran teosta tulisi mitään mutta toisin kävi. :) Olin oikeastaan todella tyytyväinen lopputulokseen. :)


Videon ohjeet olivat todella selkeät ja niitä seuraamalla ei voinut epäonnistua. :)


Hmm... Minkähän hahmon sitä opettelisi tekemään sokerimassasta seuraavaksi?? :D


10. heinäkuuta 2017

KERMAKAKUT HAUTAJAISIIN



Lauantaina oli rakkaan mummoni hautajaiset ja pääsimme saattelemaan hänet haudan lepoon. <3

Muistokahvitukseen sain valmistaa makeat kakut ja toiveena oli vain, että kakut olisivat kermakakkuja. Muuten sain täytteiden ja koristelujen suhteen vapaat kädet. 

Tein tilaisuuteen kaksi täytekakkua eri täytteillä. Ensimmäinen kakku piti sisällään 8 munan sokerikakkupohjan ja täytteenä tässä oli kinuskimousse, johon upotettiin joukkoon puolukoita. Kuorrutteena oli paljon kermaa ja sokerimassasta valmistetut kallakukat sekä helmiäisen värisiä sokerihelmiä. Toinen kakku oli hieman pienenpi, 6 munan sokerikakkupohja. Tässä kakussa täytteinä oli valkosuklaa- ja mustikkamousse sekä vielä itse tehtyä lemon curdia. Myös tätä toistakin kakkua koristivat valkoiset kallakukat. 


Tuntui jotenkin oudolta valmistaa oman mummun hautajaisiin kakut. Kaiken kaikkiaan olin tyytyväinen kakkuihin ja mielestäni niistä tuli kauniin näköiset. :)


Ensimmäistä kertaa tein sokerimassasta noita kallakukkia. Ne olivatkin melko helpot valmistaa vaikka aluksi vähän epäilinkin, kuinka saisin ne onnistumaan. :)


Kukkien keltaiset keskustat kieritin hienossa sokerissa ennen kukkiin kiinnittämistä. :)


Tämän toisen kakun kermapursotukset tein hiukan eri tavalla ensimmäiseen kakkuun verrattuna. Mielestäni tästä kakusta tuli tosi kivan näköinen. :)


Kakut maistuivat hyvin vierailla ja niitä oli riittävästi. Kakkujen lisäksi tein vielä hautajaisiin suolaista kasvispiirakkaa ja herrasväen pikkuleipiä. Näistä en vain muistanut kiireen keskellä napata kuvia. :(


6. heinäkuuta 2017

VALKOSUKLAA-LEMON CURD-KAKKU



Itse tehdystä sitruunatahnasta sain idean tehdä täyskärin, mikä pitää sisällään tätä raikasta ja ihanaa lemon curdia ja mun lempparia, eli valkosuklaamoussea. :) Tämä kakku on kuorrutetta tuorejuustovoikreemillä ja tuo keltainne valuva kuorruta on keltaista Candy Meltsiä. Kakun kruunaa tuoreet marjat. Nam! :)

Kakku on valmistettu 18 cm vuoalla.

Kakkupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Kostutus: 
noin 1½ dl  vaniljasokerimaitoa

Valkosuklaamousse:
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
150 g valkosuklaata
2 rkl vaniljakreemijauhetta

+ itse tehtyä lemon curdia

Kuorrute:
75 g pehmeää voita
1½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl huoneenlämpöistä maitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
+ keltaista pastaväriä

Keltainen valuvakuorrute:
100 g keltaisia Candy Melts nappeja
½ dl kuohukermaa

Koristelu:
paljon tuoreita marjoja

Valmista kakkupohja jo täyttöä edeltävänä päivänä. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan kiertämään myös leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne vaahdon joukkoon. Kääntele varovasti sekaisin nuolijan avulla. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia uunista riippuen. Jäähdytä pohja ja irrota vuoasta. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Valmista valkosuklaatäyte. Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Kaada joukkoon suklaasula ja vaniljakreemijauhe. Sekoita hyvin sekaisin. 

Kasaa kakku suoraan tarjoiluvadille tai vaihtoehtoisesti irtopohjavuokaan ja anna tekeytyä yön yli vuoassa jääkaapissa. Itse kokosin kakun suoraan lautaselle. :) 

Levitä kakkupohjien päälle itse tehtyä lemon curdia tasaiset kerrokset ja jaa valkosuklaatäyte tasaisesti kahteen väliin. Kostuta kakkua samalla vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Laita täytettu kakku jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen.

Sekoita ensin voita yksikseen kulhossa. Lisää sitten joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja maito. Sekoita kunnes massa on ilmavaa ja kuohkeaa, tähän menee aikaa useita minuutteja. Notkista tuorejuustoa toisessa kulhossa ja sekoita se nopeasti voitomusokerimassan joukkoon. Levitä kuorrutetta tasainen kerros kakun päälle ja reunoille. Jätä kuorrutetta noin 1 rkl ja värjää se keltaisella pastavärillä. Levitä keltaista kuorrutetta täpliksi sinne tänne kakun reunoilla ja tasoita. Näin tulee aikaiseksi liukuvärjäys efekti. 

Punnitse candy meltsit kippoon ja kummenna kerma kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kerma nappien päälle ja sekoittele kunnes napit on sulanut ja seos on tasaista. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute hieman jähmettyy. Laita kuorrute sitten pursotuspussiin ja pursota kakun reunoille niin, että sitä lähtee valumaan alas reunoja pitkin. Viimeistele kakku tuoreilla marjoilla. Valmisa tuli! :)


Olipas hyvää kakkua, erilaista mitä yleensä olen tehnyt tuon sitruunatahnan ansiosta. Tykkäsin! :)


Valkosuklaamousse sopi hyvin yhteen lemon curdin kanssa. Toisena parina tahnalle voisin hyvin kuvitella mustikkamoussen. Slurps! :)


Candy Melts kuorrute oli tosi hyvä ja se jäi kivan peheäksi jääkapissa, jotta sitä oli helppo leikata. :)

Ai että noilla tuoreilla marjoilla saa niin nättiä jälkeä aikaiseksi koristelussa. Karhunvatukat ovat ihan mun lemmpareita. :)


4. heinäkuuta 2017

ITSE TEHTY LEMON CURD



Voi, kuinka kauan tämä itse tehty lemon curd on ollut tehtävälistallani ja viimeinkin sain sen tehtyvä. Jes, hyvä minä! :)

Sain tämän reseptin työkaverilta, joka valmistaa paljon itse lemon curdia omiin kakkuihinsa. Kiitos Laura! ;) 

Tällä reseptillä tulee noin 4½-5 dl valmista lemon curdia.

Massa:
3 dl vettä
1 dl sitruunasta puristettua mehua
3 keltuaista
1½ dl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
30 g voita pieninä nokareina

Mittaa vesi, sitruunamehu, keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon voi pieninä nokareina. Sekoittele niin kauan kunnes voi on sulanut massan joukkoon. 

Kaada valmis sitruunatahna pustaaseen lasipurkkiin ja anna jäähtyä. Säilytä valmista tahnaa suljetussa purkissa jääkaapissa. 


Nam nam, kun tämä oli herkkua!
Ainakin 100 kertaa parempaa kuin valmis kaupasta ostettu sitruunatahna. :)


Tämä oli kyllä niin helppo valmistaa, että oikein hävettää kun aikaisemmin ei ole tullut tehtyä. Suunnitelmissa olisi vielä kokeilla tehdä tästä limeversio käyttämällä sitruunan tilalla limeä. Hmm... sekin on varmasti yhtä hyvää kuin tämä. :)


30. kesäkuuta 2017

KINUSKIJUUSTOKAKKU SUOLAPÄHKINÄPOHJALLA



Pitkästä, pitkästä aikaa pääsin leipomaan jotain itselleni. :D Tämä minikakku oli ihan vain tällainen testikakku, kun halusin kokeilla miten suolapähkinät toimivat keksipohjassa. Täytteeseen heitin oikeastaan vaan kaikkea mitä sattui jääkaapista löytymään. :D

Kakku on tehty 16 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
70 g digestivekeksejä
30 g suolapähkinöitä
30 g voita

Täyte:
2½ dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
200 g vaniljarahkaa
200 g kinuskituorejuustoa (Valio)
1½ rkl sitruunamehua
3 liivatetta

Kuorrute + koristelu:
50 g tummaa suklaata
2 tl rypsiöljyä
suolapähkinöitä

Valmistele vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaa kiertämän reunakalvo. Murskaa keksit ja pähkinät. Sulata voi ja yhdistä murujen kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. 

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa joukkoon vaniljakreemijauhe. Sekoita joukkoon rahka ja tuorejuusto. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin nelisen tuntia tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja sekoita joukkoon öljy. Kaada kuorrute kakun päälle ja tasoita pinta niin, että kuorrutetta valuu vähän reunojen yli. Koristele suolapähkinöillä. Valmista tuli! :)


Pohja oli kyllä hyvä, tykkäsin kovasti. Ehkä noita pähkinöitä olisi saanut olla hieman enemmänkin ja keksejä vähemmän. :D


Täyte ei nyt ollut mitään mahdottoman hyvää mutta menetteli. Ihan hyvä siitä tuli kun ajattelee, et heitin vaan kaapista jotain mitä sattui löytymään. :D


Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii tässäkin kakussa kivasti. Nam! :)


Makiaa mahan täydeltä! :D




28. kesäkuuta 2017

TÄHTIKAKUT POIKAVAUVAN RISTIÄISIIN


Tässä vielä pari ristiäiskakkua juhannusviikonlopulta. :) Poikavauvan ristiäisiin haluttiin kaksi makeaa kakkua ja yhteisen pohdinnan jälkeen  tilaajan kanssa, päädyimme tekemään tennari/tähti-aiheiset kakut. :)

Kakut on mitoitettu noin 50 hengelle ja pitävät sisällään valkosuklaa- ja mansikkamousset. Nam, hyvä yhdistelmä mun mielestä! :D Molemmat kakut on päällystetty vaaleansinisellä sokerimassalla ja kaikki rusetti/tähti/tennarikoristeet on valmistettu sokerimassasta.


 Vain toiseen kakkuun tuli koristeeksi siniset tennarit ja vauvelin nimi. :)


Baby-sneakers :D


Toinen kakku koristeltiin kauttaaltaan tähdillä. Töpötin noihin tähtiin hieman hopea tomuväriä tuomaan hieman eloisuutta niihin. Kuvasta tuota kimallusta ei ehkä näe niin hyvin, mutta luonnossa tähdet kimaltivat kivan hennosti. :)


Onnea Hugo-vauvalle hienosta nimestä! :)



26. kesäkuuta 2017

RISTIÄISKAKKU POIKAVAUVALLE



Tämän ihanaisen nallekakun sain valmistaa vanhan työkaverini lapsen ristiäisiin. Toiveena oli nimen omaan juuri tuollainen nallekakku viirin ja lapsen nimen kera. Täytyy sanoa, että aluksi hieman säikähdin tilausta, sillä en ole koskaan tehnyt tuollaisia nalleja aikaisemmin. :) Mutta tulipahan taas opittua jotain uutta, eikä noiden nallukoiden teko ollutkaan nyt niin vaikeaa kuin olin aluksi ajatellut. :)

Kakku on mitoitettu 30 hengelle ja pitää sisällään 10 munan sokerikakkupohjan. Täytteinä kakussa on vadelma- ja valkosuklaamousset. Kaikki koristeet ja kakun kuorrutus on sokerimassaa.


<3 <3 <3


Jotenkin kuvittelin, että noita nalleja oli vaikea tehdä... mutta aika yksinkertaisia ne olivat loppupeleissä. Vaatihan se vähän pitkäpinnaisuutta ja sorminäppäryyttää pienien osien muovaaminen ja kiinnittäminen. Olin kuitenkin melko tyytyväinen lopputulokseen! :)


Nalle pieni mesikämmen... :)


Aina se on kyllä kiva tehä jotain uutta ja erilaista. :)

25. kesäkuuta 2017

SYNTTÄRIKAKUT 1-VUOTIS SYNTTÄREILLE; KERMAKAKKU JA SOKERIMASSAKAKKU



Nyt täytyy kyllä sanoa, että on ollut kyllä todella työntäyteinen juhannusviikko ja itse juhannus. :D Olen ollut jo ihan hermona, kun en ole edes tänne kerennyt mitään kirjoittelemaan työkiireiden ja omien kakkutilauksien vuoksi. Mutta nyt onneksi siihen tulee muutos. :)

Nämä pinkki väritykselliset kakut lähtivät ystäväni lapsen 1- vuotis synttäreille eilen lauantaina. Olin hyvin otettu, että sain tehdä nämä kakut sillä tein tälle samaiselle pikkuneidille ristiäiskakut vuosi sitten. :) 

Synttärien teemavärinä oli fuksian punainen ja väriteemaa noudattaen haluttiin kakkuihin sama värimaailma. Synttäreille haluttiin kaksi erillistä kakkua; yksi kermakakku ja yksi sokerimassakakku. :)

Kermakakussa on 4 munan sokerikakkupohja ja se on valmistettu 20 cm vuoalla. Täytteinä tässä kakussa oli sitruuna-vanilja- ja vadelmamousset. Kuorrutteen pursotukset on tehty kermalla, jota on värjätty liukuvärimäiseksi fuksian ja vaaleanpunaisen väriseksi. Koristeeksi tähän kakkuun toivottiin kruunua, jossa olisi synttärisankarin nimi. Kruunu on valmistettu kokonaan sokerimassasta. Tilaajan omasta takaa oli kakkuun hankittu väriteemaan sopiva 1v- kynttilä. :)


Sain mielestäni aika kivasti toteutettua tuon liukuvärityksen pursotuksessa. :)


Runsailla pursotuksilla pienenkin kakun saa näyttämään muhkealta. :D


Toisena kakkuna oli toiveena prinsessateemaan sopiva sokerimassakakku. Yhteisen pohdinnan jälkeen kaverini kanssa päädyimme tämän näköiseen kakkuun. Mielestäni siitä tuli aika kiva! :) Kakussa on 8 munan sokerikakkupohja (26 cm vuoka) ja täytteiksi valikoituivat valkosuklaa- ja vadelmamousset. Kuorrutus ja kaikki koristeet on valmistettu sokerimassasta. Kakkua ympäröi timanttikuvio, alareunassa nauhalla varustettu rusetti, päällä helmiäisvärein kimalteleva tiara sekä perhosia ja nimilaatta. Oikea prinsessa kakku! :)


Siitä olikin jo aikaa kun viimeksi olin tehnyt tuollaisen tiaran. Aluksi meinasi olla vaikeuksia saada sitä onnistumaan, mutta onneksi se siitä sitten onnistui kuitenkin hyvin. Sokerimassa ei vain halunnut oikein tehdä yhteistyötä kanssani. Luulen että kuuma ilma ja ilman kosteus vaikuttivat asiaan aika paljon. :D


Oikein paljon onnea vielä pikkuneidille! :)

14. kesäkuuta 2017

TILAUSKAKKUJA; GLUTEENITON RUNEBERGINKAKKU JA GLUTEENITON KINKKUVOILEIPÄKAKKU





Tällaiset herkut lähtivät tilauksesta matkaan jokin aika sitten. Molemmat tuotteet haluttiin gluteenittomana, sekä runeberginkakku että kinkkuvoileipäkakku. :)


Namskis, tällaista kakkua tekisi itsekin mieli. :D


Tuntui hassulta tehdä tähän aikaan vuodesta Runebeginkakkua mutta mikäs siinä, hyväähän tämä kakku on! :)


Gluteenittoman kinkkuvoikkarin toteutin Semperin pakestepaahtoleivistä ja mielestäni ne toimivat hyvin tässä kakussa. 


Molemmat kakut on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla. 


Hmm...voileipäkakkua! :)



12. kesäkuuta 2017

SITRUUNAMACARONSSIT


Nämä keltaiset ihanaiset valmistuivat jo parisen viikkoa sitten mutta en ole vain aikaisemmin kerinnyt päivittämään niitä tänne blogiin. Nytpä sekin asia hoituu vihdoin ja viimein. :)

Valmistin macaronsit samaisella ohjeella kuin aikaisemmatkin tekemäni macaronsit. Täytteeksi päädyin tällä kertaa tekemään sitruunaisen voikreemin. :)

Aivan täysin tyytyväinen en ollut näihin macaronsseihin, sillä kuoret jäivät mielestäni hieman ontoiksi. En sitten tajua, miten näiden herkkujen valmistaminen voi olla niin vaikeaa!! :D:D Mutta tuli ne syötyä joka tapauskessa onttoudesta huolimatta. :)

Ohjeella tulee noin 25 kappaletta pieniä macaronseja. 

Kuorimassa:
80 g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
20 g hienoasokeria
70 g munan valkuaista
+ keltaista pastaväriä

Täyte:
100 g voita
1 dl tomusokeria
noin ½ tl sitruunan kuoriraastetta
1-2 rkl sitruunamehua

Mittaa mantelijauhe ja tomusokeri kulhoon. Sihtaa seos pariin kertaan ja heitä siivilään jääneet mantelipalat pois. Erottele valkuaiset keltuaisista puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä joukkoon. Sekoita seosta kunnes se on kiiltävää ja muodostaa teräviä huippuja. Lisää sitten joukkoon keltainen pastaväri ja sekoita vain sen verran, että väri on sekoittunut massaan. Lisää sitten noin kolmannes tomusokerimantelijauhe-seoksesta ja sekoita lastalla. Lisää loput kuivat aineet ja sekoita kunnes on massa on sopivan notkeaa ja tasoittuu noin 30 sekunnissa kun tiputat massatipan lautaselle. Varo sekoittamasta liian paljon. Liiän vähänkään sekottaminen ei ole hyväksi, jolloin kuoriin jää huiput. 

Laita valmis massa pursotunpussiin, jossa on pyöräpäinen tylla. Pursota leivinpaperoidulle pellille pieniä kekoja, joiden pitäisi tasoittua hetkisen kuluessa. Kun olet saanut pursotettua kaiken massan. Tiputa pellit parisen kertaa pöytää vasten, jolloin mahdolliset ilmakuplat menevät rikki kuorista. Anna kuorien levätä pellelille noin 30-60 minuuttia, kunnes niiden pintaan on syntynyt kalvo. Sormella koskettaessa kalvo tuntuu ihan selvästi ja sormeen ei jää yhtään taikinaa. 

Paista kuoria uunin keskitasolla, 140 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kuoret ovat kypsiä kun niitä koskettaessa ne eivät "hylly" ja tuntuvat kiinteiltä. Jäähdytä kuoret ja irrota leivinpaperista. Anna kuorien jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

Valmista täyte. Notkista pehmeä voi kulhossa, lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu. Pursota täyte kuorien päälle ja paina kevyesti toinen kuori kanneksi leivokselle. Säilytä valmiita macaronseja jääkaapissa.


Nämä olivat kivoja pieniä suupaloja. Harmittaa vain kun tuo kuoret jäivät hiukan ontoiksi. En tiiä mitä teen oikein väärin kuorimassan valmistuksen kanssa, kun kuorista tulee onttoja??!! :(


Sitruunainen voikreemi sopi mielestäni loistavasti näiden herkkujen täytteiksi. Ehkä sitä pitää vain reenata vielä lisää näiden tekoa, jotta niistä saisi joskus oikeanlaisia. :D





6. kesäkuuta 2017

SUOLAKINUSKI-POPPARIKAKKU



Viime viikonloppuna sain kylään rakkaat ystäväni koko viikonlopuksi. <3 Oli todella kiva viettää aikaa heidän kanssaa ja lauantaina leivoimmekin yhdessä tämän kinuskisen popparikakun. Slurps, tuli aika herkullinen kakku. :)

Kakussa on pohjana herkullinen fariinisokeripohja ja täytteenä/kuorrutteena suolalla maustettu kinuski-tuorejuusto-kermaseos. Täyte valmistettiin aika lailla "mututuntumalla" eikä siinä niin tarkkaan mittailtu raaka-aineiden määriä. :) Kirjoitan tuohon reseptiin suuntaa antavat määrät ja itse voi sitten vielä lisätä tai vähentää raaka-aineiden määriä omaan makuun sopiviksi. :)

Kakku on tehty 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
75 g voita sulatettuna
1½ dl kermaa

Täyte:
2½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 2 dl Valion leipomo kinuskitäytettä (voi käyttää myös valmista kinuskikastiketta tai kararellisoitua kondensoitua maitoa)
2 rkl vaniljakreemijauhetta
noin 1 tl suolaa

Koristelu:
poppareita
cashewpähkinöitä
marenkeja
kinuskia + suolaa

Valmista pohja. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka (pohja+reunat). Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa kerma valmiiksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään hyvin sekoittaen. 

Lisää munasokerivaahtoon voisula, kerma ja kuivat aineet. Sekoita nopeasti sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä pohja. 

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon hyvin tuorejuusto ja kinuski. Lisää joukkoon vielä vaniljakreemijauhe ja sekoita hyvin sekaisin. Mausta lopuksi suolalla oman mauan mukaan. 

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle. Jaa täyte kakun kahteen väliin ja muista jättää täytettä vielä myös kakun kuorruttamiseen. Täytön yhteydessä voit väleihin ripotella poppareita ja cashewpähkinöitä. Koristele kakku överisti poppareilla, pähkinöillä, marengeilla ja pursota vielä suollalla maustettua kinuskia reilusti poppareiden päälle. Sitten vain nauttimaan! :)


Ai että kun tämä oli hyvää kakkua! Rakkaudella leivottua ystävien kanssa. <3