11. elokuuta 2017

VANILJAINEN LEMON CURD-KAKKU



Jaahas, josko sitä nyt lopettaisi tämän hiljaiselon loman jäljiltä ja palaisi taas tosi hommiin leivonnan pariin. :) Olen ollut tosiaan neljä viikkoa putkeen lomalla ja voin sanoa, että tämä vasta on ollut todellista lomailua kun en ole leiponut lomalla juuri ollenkaan. Poikkeuksena oli Lappajärvellä, kotonani, tehty pika-hyydykekakku äitin kaapin antimista. :) 

Tämän kyseisen, marjoilla koristellun kakun tein jo ennen kuin kesälomani alkoi. En vain ole kerennyt kiireen keskelle päivitää kakkua tänne. :) Sain tilaisuuden valmistaa tämän kakun, kun hyvä ystäväni tuli käymään kylässä. Ja eihän sitä voi kahvipöytään laittaa mitään kaupasta ostettua - itse tehtyä herkkua sitä olla pitää. :) 

Kakku on tehty pienellä 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl venhäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Kostutus: vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte/kuorrute:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl lemon curdia (itse tehtyä)
2 rkl vaniljakreemijauhetta
+ mansikkamarmeladia

Koristelu:
tuoreita marjoja
(sitruunan kuorta)

Valmista kakkupohja. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita myös vuoan sisäreunaan leivinpaperi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nuolijalla sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla, 175 asteessa, noin 30-35 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä pohja ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan. 

Valmista täyte/kuorrute. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, lemon curd ja vaniljakreemijauhe. Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle. Kostuta kakkupohjia vaniljamaidolla ja laita pohjien päälle kerros mansikkamarmeladia. Jaa täyte kahteen väliin niin että sitä jää myös kakun kuorruttamiseen. Kuorruta lopuksi kakku tasaiseki ja koristele tuoreilla marjoilla. Voit halutessasi vielä raastaa marjojen päälle vähän sitruunan kuorta. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Aah että... Tämä oli kakku mun makuun! Tuo lemon curd sopi niin hyvin täytteen joukkoon. :)


Ja taas kerran... tuoreet marjat saivat kruunata kakun. :)


Valitettavasti en kerennyt ottamaan yhtään palakuvaa kakusta. 
Sen verran nopeasti tuli tuhottua kakku ystäväni kanssa. :D 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille