10. heinäkuuta 2017

KERMAKAKUT HAUTAJAISIINLauantaina oli rakkaan mummoni hautajaiset ja pääsimme saattelemaan hänet haudan lepoon. <3

Muistokahvitukseen sain valmistaa makeat kakut ja toiveena oli vain, että kakut olisivat kermakakkuja. Muuten sain täytteiden ja koristelujen suhteen vapaat kädet. 

Tein tilaisuuteen kaksi täytekakkua eri täytteillä. Ensimmäinen kakku piti sisällään 8 munan sokerikakkupohjan ja täytteenä tässä oli kinuskimousse, johon upotettiin joukkoon puolukoita. Kuorrutteena oli paljon kermaa ja sokerimassasta valmistetut kallakukat sekä helmiäisen värisiä sokerihelmiä. Toinen kakku oli hieman pienenpi, 6 munan sokerikakkupohja. Tässä kakussa täytteinä oli valkosuklaa- ja mustikkamousse sekä vielä itse tehtyä lemon curdia. Myös tätä toistakin kakkua koristivat valkoiset kallakukat. 


Tuntui jotenkin oudolta valmistaa oman mummun hautajaisiin kakut. Kaiken kaikkiaan olin tyytyväinen kakkuihin ja mielestäni niistä tuli kauniin näköiset. :)


Ensimmäistä kertaa tein sokerimassasta noita kallakukkia. Ne olivatkin melko helpot valmistaa vaikka aluksi vähän epäilinkin, kuinka saisin ne onnistumaan. :)


Kukkien keltaiset keskustat kieritin hienossa sokerissa ennen kukkiin kiinnittämistä. :)


Tämän toisen kakun kermapursotukset tein hiukan eri tavalla ensimmäiseen kakkuun verrattuna. Mielestäni tästä kakusta tuli tosi kivan näköinen. :)


Kakut maistuivat hyvin vierailla ja niitä oli riittävästi. Kakkujen lisäksi tein vielä hautajaisiin suolaista kasvispiirakkaa ja herrasväen pikkuleipiä. Näistä en vain muistanut kiireen keskellä napata kuvia. :(


2 kommenttia:

Jätä viesti Herkkukatille