4. heinäkuuta 2017

ITSE TEHTY LEMON CURD



Voi, kuinka kauan tämä itse tehty lemon curd on ollut tehtävälistallani ja viimeinkin sain sen tehtyvä. Jes, hyvä minä! :)

Sain tämän reseptin työkaverilta, joka valmistaa paljon itse lemon curdia omiin kakkuihinsa. Kiitos Laura! ;) 

Tällä reseptillä tulee noin 4½-5 dl valmista lemon curdia.

Massa:
3 dl vettä
1 dl sitruunasta puristettua mehua
3 keltuaista
1½ dl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
30 g voita pieninä nokareina

Mittaa vesi, sitruunamehu, keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon voi pieninä nokareina. Sekoittele niin kauan kunnes voi on sulanut massan joukkoon. 

Kaada valmis sitruunatahna pustaaseen lasipurkkiin ja anna jäähtyä. Säilytä valmista tahnaa suljetussa purkissa jääkaapissa. 


Nam nam, kun tämä oli herkkua!
Ainakin 100 kertaa parempaa kuin valmis kaupasta ostettu sitruunatahna. :)


Tämä oli kyllä niin helppo valmistaa, että oikein hävettää kun aikaisemmin ei ole tullut tehtyä. Suunnitelmissa olisi vielä kokeilla tehdä tästä limeversio käyttämällä sitruunan tilalla limeä. Hmm... sekin on varmasti yhtä hyvää kuin tämä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille