25. kesäkuuta 2017

SYNTTÄRIKAKUT 1-VUOTIS SYNTTÄREILLE; KERMAKAKKU JA SOKERIMASSAKAKKUNyt täytyy kyllä sanoa, että on ollut kyllä todella työntäyteinen juhannusviikko ja itse juhannus. :D Olen ollut jo ihan hermona, kun en ole edes tänne kerennyt mitään kirjoittelemaan työkiireiden ja omien kakkutilauksien vuoksi. Mutta nyt onneksi siihen tulee muutos. :)

Nämä pinkki väritykselliset kakut lähtivät ystäväni lapsen 1- vuotis synttäreille eilen lauantaina. Olin hyvin otettu, että sain tehdä nämä kakut sillä tein tälle samaiselle pikkuneidille ristiäiskakut vuosi sitten. :) 

Synttärien teemavärinä oli fuksian punainen ja väriteemaa noudattaen haluttiin kakkuihin sama värimaailma. Synttäreille haluttiin kaksi erillistä kakkua; yksi kermakakku ja yksi sokerimassakakku. :)

Kermakakussa on 4 munan sokerikakkupohja ja se on valmistettu 20 cm vuoalla. Täytteinä tässä kakussa oli sitruuna-vanilja- ja vadelmamousset. Kuorrutteen pursotukset on tehty kermalla, jota on värjätty liukuvärimäiseksi fuksian ja vaaleanpunaisen väriseksi. Koristeeksi tähän kakkuun toivottiin kruunua, jossa olisi synttärisankarin nimi. Kruunu on valmistettu kokonaan sokerimassasta. Tilaajan omasta takaa oli kakkuun hankittu väriteemaan sopiva 1v- kynttilä. :)


Sain mielestäni aika kivasti toteutettua tuon liukuvärityksen pursotuksessa. :)


Runsailla pursotuksilla pienenkin kakun saa näyttämään muhkealta. :D


Toisena kakkuna oli toiveena prinsessateemaan sopiva sokerimassakakku. Yhteisen pohdinnan jälkeen kaverini kanssa päädyimme tämän näköiseen kakkuun. Mielestäni siitä tuli aika kiva! :) Kakussa on 8 munan sokerikakkupohja (26 cm vuoka) ja täytteiksi valikoituivat valkosuklaa- ja vadelmamousset. Kuorrutus ja kaikki koristeet on valmistettu sokerimassasta. Kakkua ympäröi timanttikuvio, alareunassa nauhalla varustettu rusetti, päällä helmiäisvärein kimalteleva tiara sekä perhosia ja nimilaatta. Oikea prinsessa kakku! :)


Siitä olikin jo aikaa kun viimeksi olin tehnyt tuollaisen tiaran. Aluksi meinasi olla vaikeuksia saada sitä onnistumaan, mutta onneksi se siitä sitten onnistui kuitenkin hyvin. Sokerimassa ei vain halunnut oikein tehdä yhteistyötä kanssani. Luulen että kuuma ilma ja ilman kosteus vaikuttivat asiaan aika paljon. :D


Oikein paljon onnea vielä pikkuneidille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille