12. kesäkuuta 2017

SITRUUNAMACARONSSIT


Nämä keltaiset ihanaiset valmistuivat jo parisen viikkoa sitten mutta en ole vain aikaisemmin kerinnyt päivittämään niitä tänne blogiin. Nytpä sekin asia hoituu vihdoin ja viimein. :)

Valmistin macaronsit samaisella ohjeella kuin aikaisemmatkin tekemäni macaronsit. Täytteeksi päädyin tällä kertaa tekemään sitruunaisen voikreemin. :)

Aivan täysin tyytyväinen en ollut näihin macaronsseihin, sillä kuoret jäivät mielestäni hieman ontoiksi. En sitten tajua, miten näiden herkkujen valmistaminen voi olla niin vaikeaa!! :D:D Mutta tuli ne syötyä joka tapauskessa onttoudesta huolimatta. :)

Ohjeella tulee noin 25 kappaletta pieniä macaronseja. 

Kuorimassa:
80 g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
20 g hienoasokeria
70 g munan valkuaista
+ keltaista pastaväriä

Täyte:
100 g voita
1 dl tomusokeria
noin ½ tl sitruunan kuoriraastetta
1-2 rkl sitruunamehua

Mittaa mantelijauhe ja tomusokeri kulhoon. Sihtaa seos pariin kertaan ja heitä siivilään jääneet mantelipalat pois. Erottele valkuaiset keltuaisista puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä joukkoon. Sekoita seosta kunnes se on kiiltävää ja muodostaa teräviä huippuja. Lisää sitten joukkoon keltainen pastaväri ja sekoita vain sen verran, että väri on sekoittunut massaan. Lisää sitten noin kolmannes tomusokerimantelijauhe-seoksesta ja sekoita lastalla. Lisää loput kuivat aineet ja sekoita kunnes on massa on sopivan notkeaa ja tasoittuu noin 30 sekunnissa kun tiputat massatipan lautaselle. Varo sekoittamasta liian paljon. Liiän vähänkään sekottaminen ei ole hyväksi, jolloin kuoriin jää huiput. 

Laita valmis massa pursotunpussiin, jossa on pyöräpäinen tylla. Pursota leivinpaperoidulle pellille pieniä kekoja, joiden pitäisi tasoittua hetkisen kuluessa. Kun olet saanut pursotettua kaiken massan. Tiputa pellit parisen kertaa pöytää vasten, jolloin mahdolliset ilmakuplat menevät rikki kuorista. Anna kuorien levätä pellelille noin 30-60 minuuttia, kunnes niiden pintaan on syntynyt kalvo. Sormella koskettaessa kalvo tuntuu ihan selvästi ja sormeen ei jää yhtään taikinaa. 

Paista kuoria uunin keskitasolla, 140 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kuoret ovat kypsiä kun niitä koskettaessa ne eivät "hylly" ja tuntuvat kiinteiltä. Jäähdytä kuoret ja irrota leivinpaperista. Anna kuorien jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

Valmista täyte. Notkista pehmeä voi kulhossa, lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu. Pursota täyte kuorien päälle ja paina kevyesti toinen kuori kanneksi leivokselle. Säilytä valmiita macaronseja jääkaapissa.


Nämä olivat kivoja pieniä suupaloja. Harmittaa vain kun tuo kuoret jäivät hiukan ontoiksi. En tiiä mitä teen oikein väärin kuorimassan valmistuksen kanssa, kun kuorista tulee onttoja??!! :(


Sitruunainen voikreemi sopi mielestäni loistavasti näiden herkkujen täytteiksi. Ehkä sitä pitää vain reenata vielä lisää näiden tekoa, jotta niistä saisi joskus oikeanlaisia. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille