6. heinäkuuta 2017

VALKOSUKLAA-LEMON CURD-KAKKU



Itse tehdystä sitruunatahnasta sain idean tehdä täyskärin, mikä pitää sisällään tätä raikasta ja ihanaa lemon curdia ja mun lempparia, eli valkosuklaamoussea. :) Tämä kakku on kuorrutetta tuorejuustovoikreemillä ja tuo keltainne valuva kuorruta on keltaista Candy Meltsiä. Kakun kruunaa tuoreet marjat. Nam! :)

Kakku on valmistettu 18 cm vuoalla.

Kakkupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Kostutus: 
noin 1½ dl  vaniljasokerimaitoa

Valkosuklaamousse:
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
150 g valkosuklaata
2 rkl vaniljakreemijauhetta

+ itse tehtyä lemon curdia

Kuorrute:
75 g pehmeää voita
1½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl huoneenlämpöistä maitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
+ keltaista pastaväriä

Keltainen valuvakuorrute:
100 g keltaisia Candy Melts nappeja
½ dl kuohukermaa

Koristelu:
paljon tuoreita marjoja

Valmista kakkupohja jo täyttöä edeltävänä päivänä. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan kiertämään myös leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne vaahdon joukkoon. Kääntele varovasti sekaisin nuolijan avulla. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia uunista riippuen. Jäähdytä pohja ja irrota vuoasta. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Valmista valkosuklaatäyte. Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Kaada joukkoon suklaasula ja vaniljakreemijauhe. Sekoita hyvin sekaisin. 

Kasaa kakku suoraan tarjoiluvadille tai vaihtoehtoisesti irtopohjavuokaan ja anna tekeytyä yön yli vuoassa jääkaapissa. Itse kokosin kakun suoraan lautaselle. :) 

Levitä kakkupohjien päälle itse tehtyä lemon curdia tasaiset kerrokset ja jaa valkosuklaatäyte tasaisesti kahteen väliin. Kostuta kakkua samalla vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Laita täytettu kakku jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen.

Sekoita ensin voita yksikseen kulhossa. Lisää sitten joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja maito. Sekoita kunnes massa on ilmavaa ja kuohkeaa, tähän menee aikaa useita minuutteja. Notkista tuorejuustoa toisessa kulhossa ja sekoita se nopeasti voitomusokerimassan joukkoon. Levitä kuorrutetta tasainen kerros kakun päälle ja reunoille. Jätä kuorrutetta noin 1 rkl ja värjää se keltaisella pastavärillä. Levitä keltaista kuorrutetta täpliksi sinne tänne kakun reunoilla ja tasoita. Näin tulee aikaiseksi liukuvärjäys efekti. 

Punnitse candy meltsit kippoon ja kummenna kerma kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kerma nappien päälle ja sekoittele kunnes napit on sulanut ja seos on tasaista. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute hieman jähmettyy. Laita kuorrute sitten pursotuspussiin ja pursota kakun reunoille niin, että sitä lähtee valumaan alas reunoja pitkin. Viimeistele kakku tuoreilla marjoilla. Valmisa tuli! :)


Olipas hyvää kakkua, erilaista mitä yleensä olen tehnyt tuon sitruunatahnan ansiosta. Tykkäsin! :)


Valkosuklaamousse sopi hyvin yhteen lemon curdin kanssa. Toisena parina tahnalle voisin hyvin kuvitella mustikkamoussen. Slurps! :)


Candy Melts kuorrute oli tosi hyvä ja se jäi kivan peheäksi jääkapissa, jotta sitä oli helppo leikata. :)

Ai että noilla tuoreilla marjoilla saa niin nättiä jälkeä aikaiseksi koristelussa. Karhunvatukat ovat ihan mun lemmpareita. :)


2 kommenttia:

  1. Valkosuklaa ja lemoncurd on ihan huippuyhdistelmä! ♥ Tosi kaunis kakku, nää sun koristelut on ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos 🙂 Nämä ovat kyllä loistava makupari! En tajua miksen ole aikaisemmin jo kokeillut tehdä. 🙂 Noh, mut parempi myöhään kuin ei milloinka. 😀

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille