8. helmikuuta 2018

PERSIKKA-PASSION JUUSTOKAKKU



Jokin aika sitten bongasin kaupan hyllyltä uutta makurahkaa Arlalta, pesikka-passion rahkaa. Hetkeäkään epäröimättä nappasin hyllystä pari purkkia ja tällaisen kakun sain niistä sitten aikaiseksi. Voin sanoa, että ei ollut huono ollenkaan - kivan raikas, ei liian makea, oikein helposti syötävää ja herkullista kakkua. :D:D

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
170 g vaniljatäytekeksejä
55 g voita

Täyte: 
4 liivatetta
2½ dl vispikermaa
400 g pesikka-passion rahkaa (Arla)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria
2 rkl vettä

Kiille:
2 liivatetta
2 dl Bonne trooppista sosetta
1-2 rkl vettä

Koristelu:
keksimurua
vadelmia
kiiviä
valkosuklaamurua

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja sisäreunaan reunakalvo/leivinpaperisuikale. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä. Painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita keskenään rahkat, tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri. Kiehauta vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä parisen tuntia jääkaapissa. 

Valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kiehauta vesi ja liuita liivatteet siihen. Kaada seos soseen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Lusikoi kiille hyytyneen täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Sittein vain herkuttelemaan! :)


Namskis! :)


Kakku oli mielestäni niin kivan näköinen etten meinannut raaskia leikata siitä palaa ollenkaan. :D


Täytteen koostumus hipoi mielestäni täytedellisyyttä ja oli muuten erittäin hyvän makuista. :)


Bonnen trooppinen sose oli oiva valinta tämän kakun kiilteeksi, sillä se toi vielä lisää makua muutenkin trooppisen makuiseen täytteeseen. Hyvä combo! :)



6. helmikuuta 2018

RUNEBERGIN KAKKU (gluteeniton)


Viime viikon loppupuolella tein tilauksesta tällaisen gluteenittoman Runeberginkakun. Kakussa maistuvat perinteiset runetortun maut ja kakku on kostutettu appelsiinimehulla lapsia ajatellen. :)


Lurps! :)


Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla ja näin ollen kakusta tuli mielestäni juuri sopivan korkea. :)

RUNEBERGIN JUUSTOKAKKU KEKSIPOHJALLA


Niin se vain taas tuo Runeberginpäivä oli ja meni! Olin päättänyt aikaisemmin, että tänä vuonna en jaksa tehä kotona mitään Runepäivään liittyvää leivonnaista mutta toisinhan siinä pääsi käymään. :D 

Tällä kertaa valkosuklaatäyte sai kaverikeen rapsakan keksipohjan, jonka maustoin kardemummalla ja appelsiinikuoripaloilla. Koristeeksi kakku sai vadelmahillosta tehdyn kiilteen. Herkullista kakkua oli! :)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
140 g kaurakeksejä
noin 20 g appelsiininkuoripaloja
noin ½ tl kardemummaa
45 g voita

Täyte:
2 liivatetta
100 g valkosuklaata
2½ dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua

Kiille:
2 liivatetta
2 dl vadelmahilloa
1 rkl vettä

Koristelu:
mantelirouhetta
valkosuklaarouhetta
appelsiinikuoripaloja

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Halutessasi voi laittaa sisäreunaa kiertämään reunakalvon tai leivinpaperisuikaleen. Voit myös voidella ja tomusokeroida reunan.

Sulata pohjan voi. Punnitse keksit ja murksaa ne kaulimella pussin sisällä pieneksi muruksi. Pilko appelsiinikuoripaloja puukolla pienemmiksi. Yhdistä sitten kaikki pohjan aineet ja painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä keskenään tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri - sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon valkosuklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi nostele joukkooon vatkattu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa parisen tuntia. 

Valmista kiille. Liuota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos vadelmahillon joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Lusikoi valmis kiille hyytyneen täytteen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele kakku manteli- ja valkosuklaarouheella sekä appelsiininkuoripaloilla. Sitten suut makiaksi! :)


Ai että - tämä on kyllä kakku mun makuun! 
Keksipohjaan sopi loistavasti runetortun makua tuomaan kardemumma ja appelsiinikuoripalat. :)


Pehmeä valkosuklaatäyte on hyvä hyvä pari mausteiselle keksipohjalla ja kakun kruunaa kunnon kerros vadelmahillokiillettä. :)


Jotenkin töissä on saanut ihan tarpeekseen perinteisista Runetortuista, niin näin kotona on kiva leipoa perinteistä herkkua modernilla twistillä. :)


Nam nam nam! :)

2. helmikuuta 2018

KAHDEN KERROKSEN JUUSTOKAKKU PORKKANAKAKKUPOHJALLA



Nyt en voi sanoa muuta kuin että NAM! :) Kävin tuossa jokin aika sitten kaupungilla kahvilla ja kakkupalalla eräässä kahvilassa ja maistoin siellä aivan törkeän herkullista kakkua. Kakussa oli porkkanakakupohja, välissä uunissa paistettu juustokakkutäyte ja päällä vielä hyydytetty juustokakkutäyte. Kakku oli niin hyvää että se aivan suli suussani! :) 

Päätin siltä istumalta, että mun on pakko kokeilla jäljitellä kakkua kotona. Tällainen kakku siitä sitten syntyi ja voin sanoa että ei huono ollenkaan. :D Pientä viilaamista resepti vielä hieman kaipaa mutta oli jo todella hyvää ja makukin oli todella lähellä kahvilassa syömääni kakkua. :D

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
noin 150 g porkkanaa raastettuna
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
120 g voita sulatettuna
½ dl appelsiinimehua
3 rkl vaahterasiirappia

Uunijuustokkakkutäyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 munaa
1 rkl maissitärkkelystä

Hyydytettyjuustokakkutäyte:
500 g mascarponea
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
4 liivatetta
½ dl appelsiinimehua

Koristelu:
mantelirouhetta
pistaasipähkinöitä
pensasmustikoita

Kakun teko kannattaa aloittaa valmistalla kokoamista edeltävänä päivä kakkupohja ja uunissa paistettava täyte. 

Paista porkkanakakkupohja. Ota esille 20 cm vuoka ja leivinpaperoi sen pohja ja reunat. Vaahdota keskenään munat ja sokeri. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Yhdistä keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Sulata voi mikrossa. Sekoita munasokerivaahdon joukkoon kuivat aineet, sulatettu voi, appelsiinimehu ja vaahterasiirappi. Lisää lopuksi joukkoon porkkanaraaste ja sekoita varovasti sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan. Paista uunin keskitasolla, 175 asteessa, noin 35-45 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Tarkkaile kypsyyttä ja vähennä/lisää paistoaikaa tarpeen mukaan. Jäähdytä pohja.

Valmista sitten uunissa paistettava täyte. Ota esille 20 cm vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele hyvin reunat. Notkista tuorejuustot kulhossa ja sekoita joukkoon sokerit ja sitruunamehu. Sekoita joukkon munat yksitellen, mutta vältä turhaa vatkaamista. Lisää lopuksi mukaan maissitärkkelys ja sekoita nopeasti sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan. Paista 160 asteessa, uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttita tai kunnes täyte "hytisee" vähän keskeltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä yöksi jääkaappiin. 

Kokoa kakku seuraavana päivänä. Ota esille korkeareunainen 20 cm vuoka tai tee normivuoalle korkeat reunat leivinpaperista. Voit halutessasi laittaa reunakalvon vuoan sisäreunaan. Aseta pohjalle porkkanakakkupohja ja nosta varovasti tämän päälle paistettu täyte. 

Valmista sitten hyydytettävä täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita keskenään kaikki tuorejuustot. Kuumenna appelsiinimehusta noin 2 rkl kiehuvaksi ja liuita liivatteet siihen. Kaada lopun appelsiinimehun joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Levitä täyte vuokaan paistetun täytteen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkapissa yön yli tai noin nelisen tuntia. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Voit halutessasi paletilla tasoittaa kakun reunaa mikäli se ei ole tasainen. Koristele mantelirouheella, pistaasipähkinöillä ja pensasmustikoilla. Sitten vain herkuttelemaan! :D


Oi että -  tämä oli vain niin herkkua! 
Aika tuhtia tavaraa että pienikin pala riitti aivan hyvin kahvin kyytipojaksi. :D


Alkupäisessä kakussa makuna oli lime mutta itse halusin tehdä tästä appelsiinin makuista. 
Sopi aika hyvin tähän kyllä omasta mielestäni. :D


Kakusta tuli todella korkea ja täten näyttävän näköinen. :)


Hieman kyllä tekisin tuosta pohjasta matalemman ja myös tuo hyydytettäväkerros saisi olla hitusen ohkasempi. Sitten kerrokset ja maut olisivat täydellisesti tasapainossa. :)


Olen kyllä aivan satavarma että tätä kakkua tulen tekemään vielä toistekin! 

Sen verran herkkua tämä oli. :D



Appelsiinin tilalla tässä kakussa voisi aivan hyvin käyttää juuri tuota limeä tai vaikka sitten sitruunaa. Makuja muuntelemalla kakusta saa heti aivan erilaisen makumaailmaltaan. :)



29. tammikuuta 2018

MUUMIKAKKU 1- VUOTIS SYNTTÄREILLE



Tämän talvisen muumikakun valmistin menneenä viikonloppuna pienen pojan synttäreille. Toiveena oli vain saada kakku muumikoristelulla ja tällainen siitä sitten tuli. Vinkkinä annettiin että synttärisankari pitää erityisesti Muumipapasta ja muista muumihahmoista. Näin ollen koristeiksi valikoin itse Muumipapan hattuineen ja kävelykeppeineen sekä Muumimamman käsilaukkuineen. :)

Kakussa on vaalea sokerikakkupohja ja kakku on mitoitettu noin 15-18 hengelle. Täytteinä kakussa on valkosuklaamousse ja vadelmamousse kokonaisilla vadelmilla. Kuorrutteena kakussa on tuorejuustokreemi ja kaikki koristeet on valmistettu sokerimassasta. 


"Hei muumit..." :)


Mielestäni Muumipapan kaveriksi käy ainoastaan Muumimamma. :D 


Tämän muumikakun mukaan lähti myös pieni satsi herrasväen pikkuleipiä vadelmamarmeladilla täytettyinä. Kiireen keskellä unohdin vain aivan ottaa kuvan noista herkku pikkuleivistä. :D 


19. tammikuuta 2018

SYNTTÄRIKAKKUJA; MUUMIKAKKU JA KINKKUVOILEIPÄKAKKU



Viime viikonloppuna sain valmistaa pienen tytön synttäreille kakkuja. Juhliin haluttiin sekä suolainen kinkkuvoileipäkakku ja makeana herkkuna sokerimassalla päällystetty kakku muumikoristelulla. :)

Makea muumikakku pitää sisällään vaalean sokerikakkupohjan ja täytteinä valkosuklaa ja vadelmamousse. Kuorrutus ja koristeet on valmistettu sokerimassasta.


Harmittaa kun kuvat tästä makeasta kakusta ovat niin huono!! Inhoan valokuvaamista keinovalossa, sillä tuntuu että en saa kuvia silloin onnistumaan millään. :(


Muumikakkuun tuli koristeiksi tehtyä sitten mörkö ja pieni joukko hattivatteja. Mörkö oli kuulemma synttärisankarin yksi lempihahmoisa muumeissa. :) 


Kerrankin enemmän kuvia suolaisesta kakusta kuin makeasta! :D:D:D


Nam nam! :)



Näiden kuvien myötä pääseekin aloittamaan viikonlopun viettoa. Mulla onkin juuri parhaillaan porkkanakakkupohja uunissa tuloillaan ja tarkoitus on kokeilla tehdä ihan uudenlaista kakkua testimielessä. En malta odottaa että pääsen maistamaan kakkua ja laittamaan siitä kuvia tänne. :D

11. tammikuuta 2018

YKSISARVISKAKKU



No niin, pääsinpäs mäkin viimein tekemään tällaisen trendi yksisarviskakun! :) Kakku lähti matkaan viime viikonloppuna ystäväni lapsen 2-vuotis synttäreille. Oli hassu sattuma tämän kakun kanssa... Olin nimittäin juuri miettinyt itsekseni, että onpa kumma kun vielä ei ole tarvinnut tehdä sarvikakkuja ja siitä meni ehkä noin puolisen tuntia kun ystäväni laittoi viestiä ja kysyi voinko tehdä yksisarviskakun. Aika hyvä! :D :D

Kakku on mitoitettu reiluna 12 hengelle ja pitää sisällään vaalean sokerikakkupohjan. Täytteiksi valikoituivat valkosuklaa- ja mansikkamousset. Kuorrutus ja pursotukset on tehty vaniljaisella tuorejuustokreemillä. Sarvi, korvat ja silmät on valmistettu sokerimassasta.


Olipas kyllä kiva tehdä tämä kakku. Pääsi kokeilemaan jotain uutta! :) 


Tällaisen kakun voisi melkein tehdä itsellekin! :) 

8. tammikuuta 2018

UUNISSA PAISTETTU JUUSTOKAKKU; SUOLAKINUSKIJUUSTOKAKKU PIPARITWISTILLÄ


Hullu leipoja kun olen niin tein myös toisenkin kakun uudeksi vuodeksi hyydytettävän juustokakun kaveriksi. :D Tämä uunissa paistettu suolakinuskikakku on vain niin hyvää että se on viedä kielen mennessään! :)

Alkuperäinen resepti on Kanelitytön Kakkuparatiisin blogista ja olen tehnyt tätä aikaisemmin ja todennut todella hyväksi reseptiksi. Tällä kertaa hieman muutenlin ohjetta jääkaapin antimien mukaan ja sain kyllä aikaiseksi erittäin maittavan kaakun. Lurps! :)

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
160 g digestikeksejä ja pipareita (yhteensä tuo määrä)
70 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 munaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuskikuorrute:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl vispikermaa (käytä mielellään kuohukermaa!)

Koristelu:
suolapähkinöitä
pistaasipähkinöitä
sormisuolaa

Ota esilla 20 cm vuoaka, vuoraa pohja leivinpaperilla ja voitele hyvin reunat. Varmuuden vuoksi ettei valuva rasva pääse uunin pohjalle, vuoraa koko vuoan pohja vielä foliolla ja nosta foliosta reunat ylös.

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Yhdistä murskatut keksit ja sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa uunin keskitasoll noin 12 min. 

Valmista täyte. Sekoita tuorejuustot keskenään ja lisää joukkoon sokerit. Sekoita seosta noin parin minuutin ajan. Liää joukkoon sitruunamehu ja suola - sekoita. Sekoita joukkoon käsin esim. lusikan avulla munat yksitellen ja lopuksi sekoita nopeasti joukkoon maissitärkkelys. 

Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista vielä noin 50 minuutin ajan. Huom! Mun uunilla kesti paistaa tuo 50 minuuttia mutta tarkkaile kypsyyttä ja ota kakku pois uunista kun kakun keskusta "tutisee" vielä hiukan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin. 

Valmista kinuskikuorrute. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta hiljallen noin 10 minuuttia ja jäähdytä hetki. Lusikoi kuorrute varovasti kakun päälle ja tasoita pinta. Anna kakun oleentua jääkapissa yön yli. Irrota kakku vuaosta, aseta tarjoilulautaselle ja koristele. 


Ai että kun tämä oli hyvää! Koostumus oli aivan täydellinen ja kakku aivan suli suussa. :)


Kinuskikuorrutteesta tulisi vielä parempaa kun käyttää oikein kuohukermaa. Itellä sattui olemaan kaapissa vain vispikermaa, niin jouduin käyttämään sitä. Mutta hyvää kuorrute oli siltikin! :D


Makeaahan kakku oli mutta silti siihen jäi aivan koukkuun. Piparitkin maistuivat kivasti pohjassa ja toi kakkuun vähän erilaista makuvivahdetta. Nam! :)


Ylhäällä vielä kuvat molemmista uuden vuoden kakuista. Kyllä näillä sai suut makiaksi! :)

5. tammikuuta 2018

PUNAHERUKKA-VADELMAJUUSTOKAKKU



Uuden vuoden kunniaksi leivoin tämän pienen juustokakun, jossa maistuivat kirpsakka punaherukka, vadelmat ja suklaa. Ei ollenkaan huono! :)

Kakku on valmistettu 16 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
225 g digestivekeksejä
95 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria

Täyte:
4 liivatetta
2½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
300 g punaherukoita
2 rkl vettä 

+ kokonaisia vadelmia

Suklaakuorrute:
45 g tummaa suklaata
45 g kermaa

Koristelu:
punaherukoita
vadelmia
pistaasipähkinöitä

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit ja sulata voi mikrossa. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään ja painele seos vuoan pohjalle ja juomalasia apuna käyttäen myös vuoan reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kylmään odottamaan. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sokeri. Paseeraa herukat siiviän läpi ja heitä kuoret/siemenet roskiin. Sekoita paseeratut herukat tuorejuustoseoksen joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana herukkatuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Nostele lopuksi joukkoon kerma. Lisää halutessasi joukkoon sokeria oman maun mukaan.

Kaada täytteeestä noin puolet vuokaan ja ripottele päälle kokonaisi vadelmia. Kaada päälle loput täytteestä ja tasoita kakun pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4-5 tuntia. 

Valmista suklaakuorrute. Punnitse suklaa ja leikkaa se puukolla pieniksi paloiksi. Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen saakka. Lisää joukkoon suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon ja seos on tasaista. Anna jäähtyä hetken aikaa. Lusikoi jäähtynyt kuorrute kakun pinnalle ja tasoita. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.

Irrota valmis/hyytynyt/jähmettynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele kakku punaherukoilla, vadelmilla ja pistaasipähkinärouheella. Valmista! :)


Kakusta tuli mielestäni kivan näköinen kun tuon keksipohjan nosti korkealla reunoille. 
Vähän eri näköinen kuin normi juustokakut. :)


Kirpsakkaa punaherukkaa tasapainotti kivasti tuo suklaakuorrute päällä. :)


Tämä oli raikas kakku ja oli kiva jälkkäri uuden vuoden kunniaksi. :)


3. tammikuuta 2018

PUOLUKKAINEN JOULUKAKKU


Tämä valkoisen ja kultaisen värinen kakku pääsi koristamaan meidän joulupöytää jouluaattona. Mielestäni kakku näytti PALJON paremmalta ulkoisesti kuin miltä se maistui. :D Ei tämä nyt pahaakaan ollut mutta loppujen lopuksi aika mautonta ja olisin kaivannut täytteessä paljon voimakkaampaa puolukan makua. Tämänpä takia en laita tänne tarkempaa reseptiä kakusta ja sen sisällöstä, koska olin siihen niin suuresti pettynyt. Kuvat saavat tällä kertaa riittää!! :)

Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että kakkupohja on ihan tavallinen sokerikakkupohja kanelilla maustettuna. Täytteessä käytin mascarponejuustoa ja puolukkaahilloa. Tuo hillo oli kuitenkin virhe! Olisi pitänyt vain käyttää oikeita puolukoita ja valmistaa täyte niistä. Ajan säästämisen vuoksi päädyin hilloon ja eipä se sitten kuitenkaan olisi kannattanu. :D



Kakun ulkonäköön ja koristeluun olin kuitenkin tyytyväinen ja mielestäni kakku oli kaunis. Vaikka sen itse sanonkin. :D Kultaiset mistelin lehdet valmistin valkosesta sokerimassasta ja maalasin kultaisella tomuvärillä.


Kyllä mua harmitti kun kakku olikin maultaan pettymys. 
Mutta eipä sitä aina onnistu näiden leipomusten kanssa! :D


Tuossa valuvassa kuorrutteessa käytin valkosuklaata ja rypsiöljyä. Himpun verran kuorrute jäi kovaksi mutta kyllä leikkaaminen onnistui terävällä puukolla ihan hyvin. :)


Yllä vielä kuva kaikista joulun kahvipöydän tarjottavista. Kyllä täytyy sanoa, että tortut ja herrasväen pikkuleivät olivat kattauksen parhaimmistoa tällä kertaa. :D




2. tammikuuta 2018

PIPARKAKKUJÄÄTELÖ



Namskis, tätä herkkua tein jo ennen joulua mutta olin aivan tyystin unohtaa laittaa koko herkun tänne sivuilleni. Selailin kamerasta otettuja kuvia ja nämä jäätelökuvat tulivat yhtäkkiä vastaan. Ei auttanut kuin suunnata pikapikaa koneella, siirtää kuvat koneelle ja kirjoitella resepti ylös. :) 

Oli muuten hyvää jäätelöä! Sopi aivan loistavasti joulun odotukseen. :) Ohjeen tälle herkkujäätelöllö otin Liisa Westerbergin joulukirjasta ja lisäsin vielä itse massaan kardemummaa kanelin kaveriksi. :)

Jäätelömassa:
5 dl vipikermaa
1 prk kondensoitua maitoa (397 g)
½ dl siirappia
1 dl maitoa
1 tl kanelia
½ -1 tl kardemummaa
175 g pipareita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kipossa keskenään kondensoitu maito, siirappi, maito ja mausteet. Rouhi piparit puukolla pieniksi paloiksi. Kääntele vatkattu kerma maitoseoksen joukkoon ja lisää lopuksi piparitpalat. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis jäätelömassa pakastusta kestävään astiaan ja voit halutessasi vielä murustaa päälle vähän pipareita. Pakasta vähintään viisi tuntia tai yön ylitse. 


Herkkua! :)


Tämä jos mikä toi joulunmaut kielelle. :)


Pallojen päälle murensin vielä vähän piparia tuomaan rapsakkuutta jäätelön rakenteeseen. Jälkikäteen keksin vasta että tämän jäätelön kaveriksi olisi sopinut loistavasti puolukat ja kinuskikastike. :)