2. tammikuuta 2018

PIPARKAKKUJÄÄTELÖNamskis, tätä herkkua tein jo ennen joulua mutta olin aivan tyystin unohtaa laittaa koko herkun tänne sivuilleni. Selailin kamerasta otettuja kuvia ja nämä jäätelökuvat tulivat yhtäkkiä vastaan. Ei auttanut kuin suunnata pikapikaa koneella, siirtää kuvat koneelle ja kirjoitella resepti ylös. :) 

Oli muuten hyvää jäätelöä! Sopi aivan loistavasti joulun odotukseen. :) Ohjeen tälle herkkujäätelöllö otin Liisa Westerbergin joulukirjasta ja lisäsin vielä itse massaan kardemummaa kanelin kaveriksi. :)

Jäätelömassa:
5 dl vipikermaa
1 prk kondensoitua maitoa (397 g)
½ dl siirappia
1 dl maitoa
1 tl kanelia
½ -1 tl kardemummaa
175 g pipareita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kipossa keskenään kondensoitu maito, siirappi, maito ja mausteet. Rouhi piparit puukolla pieniksi paloiksi. Kääntele vatkattu kerma maitoseoksen joukkoon ja lisää lopuksi piparitpalat. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis jäätelömassa pakastusta kestävään astiaan ja voit halutessasi vielä murustaa päälle vähän pipareita. Pakasta vähintään viisi tuntia tai yön ylitse. 


Herkkua! :)


Tämä jos mikä toi joulunmaut kielelle. :)


Pallojen päälle murensin vielä vähän piparia tuomaan rapsakkuutta jäätelön rakenteeseen. Jälkikäteen keksin vasta että tämän jäätelön kaveriksi olisi sopinut loistavasti puolukat ja kinuskikastike. :)2 kommenttia:

  1. Vau! Tän on oltava parasta jäätelöä ikinä 😍❤ Ihan hyperhyvältä näyttää! Ja oon varma että toi sun kardemummalisäys toimii tässä loistavasti 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos 🙂 Useammin pitäisi kyllä tehdä itse jäätelöä, sillä helposti saa aikaiseksi herkullisia makuja. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille