8. tammikuuta 2018

UUNISSA PAISTETTU JUUSTOKAKKU; SUOLAKINUSKIJUUSTOKAKKU PIPARITWISTILLÄ


Hullu leipoja kun olen niin tein myös toisenkin kakun uudeksi vuodeksi hyydytettävän juustokakun kaveriksi. :D Tämä uunissa paistettu suolakinuskikakku on vain niin hyvää että se on viedä kielen mennessään! :)

Alkuperäinen resepti on Kanelitytön Kakkuparatiisin blogista ja olen tehnyt tätä aikaisemmin ja todennut todella hyväksi reseptiksi. Tällä kertaa hieman muutenlin ohjetta jääkaapin antimien mukaan ja sain kyllä aikaiseksi erittäin maittavan kaakun. Lurps! :)

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
160 g digestikeksejä ja pipareita (yhteensä tuo määrä)
70 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 munaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuskikuorrute:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl vispikermaa (käytä mielellään kuohukermaa!)

Koristelu:
suolapähkinöitä
pistaasipähkinöitä
sormisuolaa

Ota esilla 20 cm vuoaka, vuoraa pohja leivinpaperilla ja voitele hyvin reunat. Varmuuden vuoksi ettei valuva rasva pääse uunin pohjalle, vuoraa koko vuoan pohja vielä foliolla ja nosta foliosta reunat ylös.

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Yhdistä murskatut keksit ja sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa uunin keskitasoll noin 12 min. 

Valmista täyte. Sekoita tuorejuustot keskenään ja lisää joukkoon sokerit. Sekoita seosta noin parin minuutin ajan. Liää joukkoon sitruunamehu ja suola - sekoita. Sekoita joukkoon käsin esim. lusikan avulla munat yksitellen ja lopuksi sekoita nopeasti joukkoon maissitärkkelys. 

Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista vielä noin 50 minuutin ajan. Huom! Mun uunilla kesti paistaa tuo 50 minuuttia mutta tarkkaile kypsyyttä ja ota kakku pois uunista kun kakun keskusta "tutisee" vielä hiukan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin. 

Valmista kinuskikuorrute. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta hiljallen noin 10 minuuttia ja jäähdytä hetki. Lusikoi kuorrute varovasti kakun päälle ja tasoita pinta. Anna kakun oleentua jääkapissa yön yli. Irrota kakku vuaosta, aseta tarjoilulautaselle ja koristele. 


Ai että kun tämä oli hyvää! Koostumus oli aivan täydellinen ja kakku aivan suli suussa. :)


Kinuskikuorrutteesta tulisi vielä parempaa kun käyttää oikein kuohukermaa. Itellä sattui olemaan kaapissa vain vispikermaa, niin jouduin käyttämään sitä. Mutta hyvää kuorrute oli siltikin! :D


Makeaahan kakku oli mutta silti siihen jäi aivan koukkuun. Piparitkin maistuivat kivasti pohjassa ja toi kakkuun vähän erilaista makuvivahdetta. Nam! :)


Ylhäällä vielä kuvat molemmista uuden vuoden kakuista. Kyllä näillä sai suut makiaksi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille