5. tammikuuta 2018

PUNAHERUKKA-VADELMAJUUSTOKAKKU



Uuden vuoden kunniaksi leivoin tämän pienen juustokakun, jossa maistuivat kirpsakka punaherukka, vadelmat ja suklaa. Ei ollenkaan huono! :)

Kakku on valmistettu 16 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
225 g digestivekeksejä
95 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria

Täyte:
4 liivatetta
2½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
300 g punaherukoita
2 rkl vettä 

+ kokonaisia vadelmia

Suklaakuorrute:
45 g tummaa suklaata
45 g kermaa

Koristelu:
punaherukoita
vadelmia
pistaasipähkinöitä

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit ja sulata voi mikrossa. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään ja painele seos vuoan pohjalle ja juomalasia apuna käyttäen myös vuoan reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kylmään odottamaan. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sokeri. Paseeraa herukat siiviän läpi ja heitä kuoret/siemenet roskiin. Sekoita paseeratut herukat tuorejuustoseoksen joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana herukkatuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Nostele lopuksi joukkoon kerma. Lisää halutessasi joukkoon sokeria oman maun mukaan.

Kaada täytteeestä noin puolet vuokaan ja ripottele päälle kokonaisi vadelmia. Kaada päälle loput täytteestä ja tasoita kakun pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4-5 tuntia. 

Valmista suklaakuorrute. Punnitse suklaa ja leikkaa se puukolla pieniksi paloiksi. Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen saakka. Lisää joukkoon suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon ja seos on tasaista. Anna jäähtyä hetken aikaa. Lusikoi jäähtynyt kuorrute kakun pinnalle ja tasoita. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.

Irrota valmis/hyytynyt/jähmettynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele kakku punaherukoilla, vadelmilla ja pistaasipähkinärouheella. Valmista! :)


Kakusta tuli mielestäni kivan näköinen kun tuon keksipohjan nosti korkealla reunoille. 
Vähän eri näköinen kuin normi juustokakut. :)


Kirpsakkaa punaherukkaa tasapainotti kivasti tuo suklaakuorrute päällä. :)


Tämä oli raikas kakku ja oli kiva jälkkäri uuden vuoden kunniaksi. :)


2 kommenttia:

  1. Toi korkea keksireuna on tosi näyttävä todellakin! Upea kakku! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitoskiitos :) Korkea reuna saa kyllä kakun näyttävän näköiseksi ja on kivaa vaihtelua perinteiselle pohjalle. :D

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille