4. syyskuuta 2019

VADELMAINEN KAHDEN SUKLAAN PIIRAS vol. 2



Tuossa jokin aika sitten tuli leivottua semmoinen kahden suklaan piiras vadelmilla höystettynä. Kyseisen piirakan löydät täältä. Tuon piirakan jälkeen jäin miettimään, että kuinkahan maut toimisivat piirakassa toisinpäin. Niin, että täyte olisikin tummasta suklaasta ja piirakan kuorrute olisi valkosuklaata. Eihän siinä auttanut muu kuin alkaa testata! :D


Piirakka on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
170 g keksejä (digestive/kaurakeksi)
1 rkl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
70 g voita

Täyte:
200 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
50 g voita
+ pohjan päälle vadelmia

Kuorrute:
100 g valkosuklaata
1 rkl öljyä

Koristelu:
vadelmia
mustikoita
suklaakeksipalloja
suklaarouhetta

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan vielä leivinpaperisuikaleet.

Murskaa keksit ja yhdistä sokerin, kaakaojauheen ja voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi.

Ripottele keksipohjan päälle vadelmia. Rouhi suklaa pienemmiksi paloiksi. Mittaa kattilaan voi ja anna sen sulaa. Lisää sitten kattilaan kerma ja kuumenna melkein kiehumispisteeseen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon rouhittu suklaa. Anna suklaan hetken aikaa sulaa rauhassa ja sekoittele seos sitten vasta tasaiseksi ja kiiltäväksi. Kaada valmis suklaaganache varovasti vuokaan pohjan ja vadelmien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa parisen tuntia tai yön yli. Niin kauan kuitenkin että suklaaganache on kunnolla jähmettynyt.

Kuorrutetta varten sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja sekoita joukkoon öljy. Kaada seos jähmettyneen suklaatäytteen päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi kerrokseksi. Huom! Ole nopea, sillä valkosuklaa jähmettyy aika nopeasti kylmän suklaatäytteen päällä. Laita hetkeksi jääkaappin jotta valkosuklaakerros jähmetty ja koristele piirakka sitten haluamallasi tavalla. 


Joo-o, kyllä tämä piirakka toimi näinkin päin hyvin! :) 
Ehkä tämä oli jopa hitusen parempaakin kuin se edellinen versio. Tämä ei ollu niin makeaa mielestäni ja paljon täyteläisempää edelliseen verrattuna.


Täytteen seassa olevat vadelmat eivät vain näy niin kivasti tummansuklaan seasta leikkauspinnassa mutta maistuvat silti ihanasti sieltä. :) 


Hetken mielijohteesta sekoitin tuohon pohjakeksin joukkoon vielä kaakaojauhetta ja sokeria. Näin jälkeenpäin ajateltuna ne olisi voinut jättää ihan hyvin poiskin. Ehkä pohja olisi ollut parempi ihan vain tavallisena vaaleana versiona. Ei tuokaan pahaa ollut mutta ehkä tuo maku sekoittui liikaan tummaan suklaatäytteeseen. Noh, ensi kerralla olen taas viisaampi. :) 

Valkosuklaakuorrute päällä oli ehkä hitusen kovaa leikatessa, mutta kyllä se leikkaantui ihan hyvin kun varovasti leikkasi kuumalla veitsellä. Jos piirakan antaa olla hetken huoneenlämmössä ennen leikkausta, niin pinta vähän pehmenee. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille