10. syyskuuta 2019

BANOFFEE


Voi pojat kun tämä aivan perus banoffee on sitten herkullista! Tästä on nyt jo jonkin aikaa kun leivoin kyseistä herkkua mutta en ole vain kerennyt päivittää ohjetta tänne blogin puolelle. :)

Vaikka tämä herkku onkin sieltä makeimmasta päästä, niin silti sitä tuli syötyä paljon ja siihen vain jäi koukkuun. Tykkään tästä kyllä kovasti ja mikä parasta tässä on myös se, että valmistus on helppoa ja nopeaa. ♥

Banoffee on valmistettu noin 25 cm piirakkavuoassa.

Pohja:
200 g kaurakeksiä
50 g voita
1 tl kanelia
1 rkl sokeria

Täyte:
1 prk (á 396 g) karamellisoitua kondensoituamaitoa
½ tl suolaa
1-2 kpl banaania

Kuorrute:
2- 2½ dl kermaa
200 g vaniljarahkaa

Koristelu:
kaakaojauhetta

Ota esille piirakkavuoka. Vuokaa ei tarvitse voidella. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon kaneli ja sokeri. Ydistä seos sulatetun voin kanssa ja painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Laita jääkaappin hetkeksi.

Notkista karamellisoitu maito ja sekoita joukkoon suola. Suolan voi myös halutessaan jättää pois. Levitä seos varovasti keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Viipaloi banaanit ja asettele banskut kinuskin päälle. 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Pursota kermaseos tyllan avulla nätiksi ruusukkeiksi banaanien päälle. Voit myös vain levittää kerman lusikan avulla ilman pursotuksia. Sihtaa lopuksi vähän kaakaojauhetta koristeeksi. 


Aijai, NIIN hyvää! ♥♥

Suosittelen muuten tuohon kuorrutteeseen käyttämään 2½ dl kermaa. Itse laitoin vain tuon 2 dl ja se oli aivan hiukkasen liian vähän. Uskon että tuo isompi määrä kermaa olisi juuri passeli määrä ja varsinkin silloin jos tekee kuorrutuksen pursottamalla. :)


Pohjassa voi käyttää myös valmiiksi kanelisia keksejä niin silloin ei tarvitse lisätä keksien joukkoon erikseen kanelia ja sokeria. Itselläni sattui tekovaiheessa olemaan vain noita kaurakeksejä kaapissa niin piti vähän soveltaa. :) Tai mikäpä ei estäisi käyttää pelkästään kaurakeksejä - ihan oman maun mukaan. :)

Voi kunpa tätä olisi vielä jäljellä! Ehkä mun täytyy tehä banoffeeta pian uudestaan. ♥



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille