6. kesäkuuta 2019

VADELMAINEN KAHDEN SUKLAAN PIIRAS



Tämä herkullinen piiras tuli valmistettua jo jokin aika sitten. Itseasiassa silloin kun vielä tuli lätkän MM-kisat. Sain ispiraation tähän piiraaseen kesken Suomen pelin ja yhden erätauon aikana leivoin piirakan jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän herkuttelua. :D

Aivan omasta päästä en reseptiä ole keksinyt vaan osviittaa otin täältä. Hieman muuntelin aineksien suhteita ja raaka-aineita. Halusin piiraaseen valkosuklaan lisäksi myös maitosuklaata kuorrutteeksi. Oi, tämä oli maistuva kombo! ♥

Piiras on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla 
(voi käyttää myös piirasvuokaa)

Pohja:
180 g kaurakeksejä
80 g voita

Valkosuklaatäyte:
245 g valkosuklaata
84 ml kermaa
40 g voita
+ vadelmia

Maitosuklaakuorrute:
100 g maitosuklaata
1 rkl öljyä

Koristelu:
tuoreita marjoja

Ota esille vuoka, pingota pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Murskaa keksit ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja myös hieman reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi. 

Ota piiras jääkaapista ja asettele pohjan päälle haluamasi määrä vadelmia (pakaste tai tuore). Valmista valkosuklaatäyte. Laita valkosuklaa, kerma ja voi mikron kestävään kulhoon ja lämmitä lyhyitä jaksoja kerrallaan sekoittaen hyvin jokaisen lämmityksen jälkeen. Kun massa on tasaista, kaada se vadelmien päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. 

Kun valkosuklaa on jähmettynyt sopivasti, valmista kuorrute. Sulata maitosuklaa mikrossa ja sekoita joukkoon öljy. Levitä seos valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa hetken. Koristele piiras tuoreilla marjoilla. 


Lurps, olipas hyvää! Aika tuhtia ja täyteläistä mutta hyvää. :)


Parasta tässä oli se, että piiras on todella helppo ja nopea valmistaa. Ei ole mitään vaikeita työvaiheita eikä tarvi vispailla mitään. Lämmittäminen ja sekoittaminen ovat tän piiraan juttu. Joskus on kiva tehdä vain jotain nopeaa ja simppeliä. :)


Vadelmat toivat kivasti kirpeyttä ja tasapainottivat hyvin makeaa valkosuklaata. :)


Pienenä muutoksena voisin tuohon valkosuklaan täytteen joukkoon laittaa vähän sitruunaa tuomaan lisää makua. Ehkä kuoriraasteen muodossa tai sitten ihan mehuna. Se voisi tuoda kivasti raikkautta vielä täytteeseen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille