Mikäli olet luumun ystävä, niin tämä kakku on luultavammin sinun makuusi. Luumuhilloa tästä kakusta ei meinaan puutu!😁 Idea tähän kakkuun lähti oikeastaan koristelusta, kun halusin käyttää siinä minitorttuja luumuhillolla leivottuna. Sen ympärille alkoi sitten muodostua kakun kokonaisuus. Nyt kun joulukin alkaa jo lähestyä kovaa kyytiä, leipomukset alkavat myös olla sen mukaisia. ✨
Pohja on leivottu luottoreseptilläni ja tällä kertaa maustoin massan kanelilla. Tuli muuten todella herkullinen pohja! Pohjan kaveriksi tulee reilusti luumuhilloa ja sitä saadaan pohjaan vielä enemmän pohjaan porattujen reikien avulla. Namskis! Päälle valmistetaan vielä herkulllinen täyte, josta löytyy mm. kermaa, vaniljarahkaa, vähän valkosuklaata ja luumuhilloa. Koristeeksi vähän kermapursotuksia ja niitä minitorttuja.
Kakusta tuli hyvää mutta jotain jäi kuitenkin ehkä puuttumaan ollakseen ihan super herkullista. Mä luulen, että makeutta olisi saanut olla enemmän. Näin makeahiirenä tarvitsen kunnolla makeutta leivonnassa, jotta lopputulos on hyvä. 🙂Luumuhilloa tässä kakussa on tosiaan reilusti ja näin jälkikäteen mietinkin, että ehkä tuon pohjan ja täytteen väliin tulevan hillon olisikin voinut korvata esimerkiksi kinuskilla. Uskon, että se olisi voinut myös toimia hyvin! Tai sitten olisi pitänyt tuosta täytteestä vain tehdä makeampi. Noh, täytyy katsoa jos joskus tulee tehtyä tätä uudestaan, niin muistaa nämä muokkausideat. :)
Hyvää kakku oli jokatapauksessa ja tykkäsin erityisesti tuosta pohjasta. Meinaan kyllä jatkossakin käyttää tätä kanelituunausta pohjassa. Oli herkkua! 🤎
Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
3/4 dl öljyä
200 g ranskankermaa
Pohjan päälle:
noin 150-200 g luumuhilloa (Dronningholm)
2-3 kpl piparkakkua
Täyte:
30 g valkosuklaata
1,5 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
120 g luumuhilloa
1-2 rkl tomusokeria
Koristelu:
1 dl kermaaa + vaniljarahkaa + tomusokeria
minitorttuja
piparkakkumurua
Pohjaa varten vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla; pohja ja sisäreuna. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, öljy ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada massa vuokaan, tasoita pinta ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Muuta paistoaikaa tarpeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä.
Laita jäähtynyt pohja suoraan tarjoilulautaselle. Poraa esim. omenaporalla pohjaan paljon reikiä. Huom! Älä poraa reikiä ihan pohjaan asti, noin puoleen väliin pohjaa. Levitä päälle luumuhilloa niin, että se peittää reiät kokonaan ja koko pohjan päälle jää myös kerros hilloa. Murskaa päälle vielä piparkakut.
Valmista täyte. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään rahka, hillo ja tomusokeria. Lisää tähän seokseen sulatettu suklaa hyvin sekoittaen. Lopuksi sekoita mukaan vaahdotettu kerma.
Levitä valmis täyte pohjan päälle haluamallasi tavalla. Itse levitin täytteen tasaiseti koko kakun päälle ja tasoitin pinnan.
Koristelua varten vaahdota kerma ja lisää mukaan vähän täytteestä jäänyttä vaniljarahkaa. Makeuta vielä myös vähän tomusokerilla. Pursota halumasi tavalla koristeita kakun päälle ja viimeistele koristelu minitortuilla ja piparimurulla.
Huom! Minitortut koristelua varten voit valmistaa jo hyvissä ajoin ennen koristeluvaihetta. Käytin niihin kaupan valmista pakastetaikinaa ja valmistin yhdestä levystä 8 kpl pientä torttua luumuhillon kera.
Luumua, luumua... 🤎





Tosi hyvän näköinen ja jouluinen kakku. Taidanpa töissä testata mitä mieltä asiakkaat ovat
VastaaPoistaKiitos kiitos ❤️ Toivottavasti kakku on asiakkaiden mieleen. 🙂
Poista