Miten kauan olenkaan yrittänyt saada aikaan omaan makuun täydellistä maapähkinävoikeksireseptiä. Nyt kuitenkin uskon, että olen siinä onnistunut! 😄
Nämä keksit ovat ihanan pehmeitä ja eivät mielestäni maistui mitenkään liikaa maapählinävoille. Maku on aika maltillinen, ainakin omasta mielestäni. Minähän kylläkin rakastan maapähkinöitävoita, joten sitä ei voi ikinä olla liikaa missään. 😄
Keksit ovat todella herkullisia ihan vain sellaisenaan, mutta halusin myös kokeilla, miten valkosuklaapalat sopisivat keksitaikinan joukkoon. Hyvinhän ne sopivat!! Jos siis haluat vähän överimpiä keksejä, suosittelen ehdottomasti lisäämään valkosuklaarouhetta mukaan. En osaa oikeastaan edes päättää, kunnat ovat parempia - suklaalla vai ilman. Molemmat ovat herkullisia, nam!
Voit halutessasi jakaa keksimassan tekovaiheessa puoliksi ja lisätä vain toiseen puoleen suklaapaloja. Näin saat yhdellä kertaa kahdenlaisia keksejä. Kätevää, eikö vain! 😋 Voit siis itse päättää leivotko kaikki keksit ilman suklaapaloja, lisäätkö niitä vain puoleen massaan vai leivotko jopa koko massan suklaapalojen kera. Vaihtoehtoja löytyy!
Reseptillä tulee noin 16 kpl á 35 g keksiä. Valkosuklaa kanssa keksejä tulee enemmän.
Massa:
110 g pehmeää voita
110 g maapähkinävoita (natural)
75 g sokeria
75 g fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
150 g vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
1 tl suolaa
(+ 50 g tai 100 g valkosuklaarouhetta)
Leivinpaperoi valmiiksi kaksi uunipeltiä ja lämmitä uuni 180 asteeseen.
Mittaa kulhoon pehmeä voi ja maapähkinävoi - vaahdota kuohkeaksi. Lisää mukaan sokerit ja jatka vatkaamista parin minuutin ajan. Sekoita kananmuna hyvin joukkoon.
Yhdistä keskenään jauhot, sooda ja suola. Lisää nämä massaan ja sekoita nuolijan avulla sekaisin.
Tässä vaiheessa massa on valmis jos et halua käyttää valkosuklaata!
Jos haluat lisätä mukaan suklaata, toimi seuraavasti;
Rouhi 50 g suklaata jos lisäät sitä vain puoliskaan massaan ja 100 g jos käytät sitä koko massaan.
Jaa massa puoliksi ja lisää vain toiseen puoliskaan valkosuklaapalat (50 g).
Lisää koko massaan suklaapalat (100 g).
Ota lusikalla massasta paloja ja pyöritä palloiksi. Punnitse pallot á 35 g, jolloin saat kekseistä tasalaatuisia. Jätä pallojen väliin hyvin tilaa pellillä.
Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia uunin tehosta riippuen. Itse paistoin omia keksejä noin 11 min. Ota pelti uunista ja pudota se muutamia kertoja ilmasta pöydälle, jolloin tärähdyksen ansiosta keksit leviävät vielä hieman. Anna jäähtyä hetken aikaa pellillä ja siirrä sitten pöydälle/ritilän päälle jäähtymään loppuun asti.
Näihin jäi aivan koukkuun! 🤎
Keksit olivat ihanan pehmeitä sisältä ja oikein sulivat suussa. Todella herkullisia näin maapähkinävoin ystävälle. 😋
En tosiaan osannut päättää kummat olivat parempia, suklaapalojen kera vai ilman. Molemmat olivat herkkua! ✨





Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille