5. lokakuuta 2025

KORVAPUUSTIJUUSTOKAKKU


Tänä vuonna ajattelin juhlistaa korvapuustipäivää hyydytettävällä juustokakulla. Pullaa en millään jaksanut alkaa leipoa, vaikka perinteiset puustit niin hyviä ovatkin. Kakku sai kelvata tällä kertaa. Eipä olekaan pitkään aikaan tullut leivottua tämän tyylistä juustokakkua. Voin muuten kertoa... Tästä kakusta tuli melkoinen herkku pläjäys. Itse ainakin tykkäsin kovasti! 🤎

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3-4 kpl keskikokoista valmista korvapuustia 
vähän maitoa kostuttamiseen

Täyte:
2 liivatetta
100 g valkosuklaata 
2,5 dl Flora vanilla vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa  
50 g vaniljarahkaa (käy myös muukin rahka)
1-2 rkl tomusokeria 
1 tl vaniljasokeria 
1 tl kardemummaa
2 rkl maitoa 

+ 100 g kinuskikreemiä
   1 tl kanelia 
TAI 100 g valmista kanelikreemiä

Koristelu:
2 dl vispikermaa 
1 rkl tomusokeria 
2 rkl kinuskikreemiä 
korvapuustikeksejä tai mitä tahansa muita keksejä 

Ota esille vuoka. Pingota pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja laita sisäreunaan raunakalvo. 

Leikkaa valmiista korvapuusteista paloja ja asettele ne tiiviisti vuoan pohjalle vieri viereen. Kostuta pohjaa pienellä määrällä maitoa.

Laita liivattet kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota vaniljakastike. 

Mittaa kulhoon tuorejuusto, rahka, sokerit ja kardemumma - sekoita hyvin sekaisin. 

Kuumenna maito kuumaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustomassan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. 

Lisää seuraavaksi valkosuklaa massaan hyvin sekoittaen. Lopuksi lisää vaahdotettu vaniljakastike ja sekoita.  

Jos käytät kinuskikreemiä,  sekoita joukkoon kaneli. Kanelikreemillä voit jättää tämän vaiheen väliin.

Kaada noin puolet täytteestä vuokaan. Levitä kreemi täytteen päälle raidoiksi tai klönteiksi ja marmoroi kevyesti, että kreemi sekoittuu vähän täytteen kanssa. Levitä loppu täyte päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia tai mielellään yön yli.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. 

Vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin kanssa. Ota puolet erilliseen kulhoon ja sekoita siihen kinuskikreemi. Laita vuorotellen näitä kahta kermaa isoon tyllalla varustettuun pursotuspussiin. Pursota koristeet kakun päälle ja viimeistele koristelu keksipaloilla. Nam! 🤎


Oli kyllä NIIN hyvää kakkua, nam! 🤎


Täyte oli aivan ihanan pehmeää ja suussa sulavaa.  Ja mikä kardemumman maku... 🤤


Kinuskiraidat täytteen välissä olivat oikein hyviä ja makoisia. Tykkäsin kyllä kovasti myös tuosta pullapohjasta. Miten helposti se valmistuikaan valmiista korvapuusteista. Tätä kakkua voin lämpimästi suositella. Kelpasi hyvin herkutella korvapuustipäivän kunniaksi. 🤎🤎

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille