Tämä Bounty-kääretorttu on pyörinyt mielessäni jo kesästä lähtien ja viimeinkin sain aikaiseksi leipoa sen. Halloweenin jo lähestyessä kovaa kyytiä, torttu sai koristeeksi suklaakalloja. 💀
Tällä kertaa tein vain tämmöisen minitortun, ettei tulis syötyä niin paljon kerralla. Kaakaopohja yhdistettynä herkulliseen valkosuklaa-kookostäytteeseen, on kyllä erittäin toimiva kokonaisuus ja tästä tulee ihan Bounty mieleen. Maitosuklaakuorrutteen joukkoon sekoitin vielä vähän myös kookoshiutaleita ja siitä tuli aikasta kiva. Hiutaleet voi hyvin myös jättää poiskin jos haluaa ihan sileän kuorrutteen. Kermapursotukset ja suklaakallot viimeistelevät vielä tortun halloweeniin sopivaksi. Nam, tämä oli hyvää! 🤎
Kääretorttupohja on leivottu pienellä noin 18 x 28 cm vuoalla.
Pohja:
2 munaa
0,75 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vispikermaa
120 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 tl vaniljasokeria
1-2 rkl tomusokeria
noin 50-55 g kookoshiutaleita
Kuorrute:
100 g maitosuklaata
50 g vispikermaa
(3 tl kookoshiutaleita)
Koristelu:
noin 1,5 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
40 g valkosuklaata
40 g tummaa suklaata
Leivo ensin pohja. Leivinpaperoi vuoka ja lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi munat ja sokerit. Yhdistä loput kuivat aineet ja sihtaa vaahdon joukkoon. Nostelee varovasti sekaisin nuolijan avulla.
Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita. Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista varovasti leivinpaperi pohjan päältä. Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen ja anna jäähtyä.
Valmista täyte. Vaahdoksi kerma. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Yhdistä keskenään tuorejuusto ja sokerit. Lisää joukkoon sulatettu suklaa koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi sekoita mukaan vaahdotettu kerma ja kookoshiutaleet.
Avaa jäähtynyt, rullalla ollut pohja ja levitä täyte sen päälle tasaisesti. Kääri rullalle leivinpaperin avulla ja kääri torttu lopuksi vielä leivinpaperiin ja kääri päät kiinni. Anna oleentua ja jähmettyä jääkaapissa parisen tuntia tai jopa yön yli, jos ei ole kiire kuorruttamisen kanssa.
Valmista kuorrute. Mittaa suklaa ja kerma mikron kestävään astiaan. Lämmitä lyhyissä erissä aina hyvin sekoittaen jokaisen lämmityskerran jälkeen. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Jos haluat, lisää mukana kookoshiutaleet ja sekoita.
Levitä kuorrute tortun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Pursotuksia varten vaahdota kerma tomusokerin kanssa ja lisää loppuvaiheessa mukaan tuorejuusto. Laita kermaseos tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota koristeet tortun päälle.
Pääkalloja varten sulata suklaa varovasti mikrossa erillisissä astioissa ja lusikoi suklaata muotteihin. Jähmetä jääkaapissa. Irrota muoteista ja aseta pursotuksien päälle. Voit vielä vähän rouhia tummaa suklaata koristeeksi jos haluat.
Lurps, herkkua! 🤎
Täytettä oli kyllä reilusti tässä tortussa. Hyvä niin, sillä se oli todella herkullista. 😋
Ei oo enää pitkä aika halloweenin. 🎃💀🧡




Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille