Sain ihan yhtäkkiä torstai-iltana idean Biscoffin makuisesta uunijuustokakusta. Idea oli sen verran houkutteleva, että sitä oli heti pakko kokeilla, kun kaikki tarvittavat ainekset sattuivat sopivasti löytymään kaapista. 🤎
Aivan täydellinen kakusta ei tullut, sillä unohdin sen liian pitkäksi aikaa uunin jälkilämpöön. Kakku pääsi kypsymään liikaa ja koostumuksesta tuli aika tiivis. Muuten tämä oli kyllä hyvää ja uskon, että jos vain olisin muistanut ottaa kakun ajoissa uunista, niin tämä olisi ollut täydellistä.
Kakussa on Biscoff-kekseistä tehty pohja. Täytteenä toimii vaniljainen täyte, jota käytän yleensä aina uunijuustokakuissa. Jaoin täytteen puoliksi ja toiseen puoliskaan sekoitin Biscoff-tahnaa. Sitten vain täytemassat vuorotellen vuokaan, niin saadaan kiva kuviointi kakkupalan leikkauspintaan. Kakun kruunasi vielä kunnon kerros Biscoff-tahnaa. Halusin myös testata uusia halloween koristemuotteja, niin siksi kakun koristeluteema on jo vähän halloween-aiheinen. 🧡
Muista siis ottaa kakku ajoissa uunista niin saat super herkullisen kakun herkkuhetkiin! 😍
Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.
Pohja:
180 g Biscoff-keksejä
70 g voita
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl maitoa
0,5 dl maissitärkkelystä
2 munaa
+ 100 g Biscoff-tahnaa
Kuorrute + koristelu:
120 g Biscoff-tahnaa
keksimurua
suklaakoristeita (n. 50 g suklaata)
Ota vuoka ja pingota pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Laita myös kakun sisäreunaan leivinpaperisuikaleet. Laita kaksi isoa palaa foliota ristikkäin ja nosta vuoka palojen keskelle. Nosta folion reunat ylös muodostaen "vallin", jotta paiston aikana valita rasva ei pääse valumaan uunin pohjalle. Lämmitä uuni 160 asteeseen.
Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä nämä ja painele seos vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Esipaista pohjaa noin 8-10 minuuttia.
Valmista täyte. Mittaa kulhoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita hyvin sekaisin. Lisää mukaan maito ja sekoita tasaiseksi. Seuraavaksi sekoita massaan maissitärkkelys. Lopuksi sekoita joukkoon varovasti munat yksitellen. Otan noin puolet massasta toiseen kulhoon ja sekoita tähän Biscoff-tahna.
Laita täytteitä vuorotellen vuokaan esipaistetun pohjan päälle. Tasoita lopuksi pinta. Paista uunin keskitasolla noin 40-55 minuuttia. Paistoaika riippuu ihan uunin tehokkuudesta. Kakku saa olla vielä aika hyllyvä. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön noin 20-30 minuutiksi. Tässäkin muista olla tarkkana, ettei kakku ole liian pitkään uunissa. Kun otat kakun jälkilämmöstä, sen keskusta saa vielä ihan vähän hyllyä. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin yöksi.
Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Mittaa kuorrutteeksi tuleva Biscoff pieneen kulhoon ja lämmitä ihan hetki mikrossa, jotta saat siitä juoksevampaa. Levitä tahna tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja murusta keksiä koristeeksi tai miten ikinä haluatkaan koristella kakun.
Halloween koristeita valmistin sulattamalla noin 50 g suklaata ja laitoin suklaan kurpitsa- ja pääkallomuotteihin. Koristeet jähmettyivät nopeasti jääkaapissa ja sitten vain muotista irroitus ja kakun päälle.
Namskista nam! 🧡 Vähän jäi kyllä harmittamaan, kun kakku unohtui uuniin liian pitkäksi aikaa. Näissä uunijuustokakuissa paistolla on todella merkittävä rooli lopputuloksen kannalta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille