Tänään on mieheni syntymäpäivä ja kyselin jo tuossa aikaisemmin viikolla, mitä kakkua hän haluaisi päivän kunniaksi. Vastaus tuli aika selkeästi, että toiveena oli jonkinlainen hyydytettävä juustokakku. Hetken mietin erilaisia vaihtoehtoja ja sitten päädyin aina varmaan ja toimivaan limejuustokakkuun. Halusin vielä jotain lisätä limen kaveriksi ja niinpä täytteen sisälle kätkin kerroksen kokonaisia vadelmia. Ne sopivat tosi kivasti yhteen limen kanssa. ❤️
Kakusta tuli muutenkin todella raikas eikä yhtään liian makea. Täytteessä käytin Mackaysin lime curdia ja se on vain niin hyvää mun mielestä. Tekisi mieli syödä sitä ihan vain suoraan purkista. Kakkuun olisi vielä voinut tehdä myös kiilteen mutta en jaksanut. Päädyin sitten vain pursottamaan kermalla koristeet ja heittämään päälle vähän keksimurua ja vadelmia sekä pieniä lime curdi täpliä. Nam, hyvää oli! 💚
Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla.
Pohja:
180 g keksiä (esim. kaura, Biscoff, digestive)
80 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria
1-2 limen kuoriraaste
0,5 dl lime curdia
noin 3-4 rkl limen puristettua mehua
+ kokonaisia vadelmia (pakaste tai tuore)
Koristelu:
2 dl vispikermaa
noin 70 g vaniljarahkaa (loput täytteessä käytetystä purkista)
1 rkl tomusokeria
lime curdia
keksimurua
vadelmia
Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan vielä leivinpaperisuikaleet tai reunakalvo.
Murskaa keksit hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
Sekoita erillisessä kulhossa tuorejuusto, rahka, sokerit, lime curdi sekä limen kuoriraaste. Muista pestä limet hyvin ennen kuoren raastamista!
Purista limen mehu ja kuumenna kiehuvaksi mikrossa. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne hyvin sekoittaen kuuman mehun joukkoon. Jäähdytä seosta hetken jos se tuntuu liian kuumalta. Kaada seos sitten ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen sähkövatkaimen alhaisimmalla teholla. Sekoita seos hyvin sekaisin. Lopuksi nostele joukkoon vaahdotettu kerma.
Levitä noin puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle. Ripottele päälle kerros vadelmia. Levitä päälle loppu täyte ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai mielellään yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle.
Vaahdota koristeluun tuleva kerma ja sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Pursota haluamallasi tavalla. Kerma riittää kyllä hyvin myös muhkeampaankin koristeluun kuin mitä itselläni oli. Viimeistele lime curdilla, keksimurulla ja vadelmilla. Sitten vain herkuttelemaan!
Nam, olipa kyllä hyvää. Ihanan raikas ja jotenkin kevyt kakku. 💚
Synttärisankari piti myös kovasti saamastaan kakusta. 💚
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille