Tämän kakun leivoin jo useampi viikko sitten, jo ennen hiihtolomaviikkoa. Meinasin aivan unohtaa päivittää koko kakun tänne blogiin. Kännykän kuvia selatessa kakku tuli yhtäkkiä vastaan. Tässä siispä fotoa ja reseptiä kakusta. 😁
Jälleen kerran luottoreseptini pääsi tosi toimiin ja nyt vadelman makuisena. Kakun päälle tuli herkullista suolakinuskia, keksipaloja ja vielä suklaarouhetta. Näiden päälle vielä kerros pehmeää ja valkosuklaista kermakuorrutetta. Nam!
Hyvää kakku oli mutta jotain jäin kuitenkin kaipaamaan. Mietin kakkua syödessä, et mitähän tästä puuttuu. Kinuskia olisi ehkä voinut olla paksumpikin kerros ja jotain raikkautta kakku olisi selvästi kaivannut. Kunpa olisin tajunnut maustaa joko pohjan tai kuorrutteen vielä sitruunalla. Se olisi varmasti tehnyt kakusta vieläkin paremman. Jos siis kokeilet leipoa tätä kakkua, lisää ehdottomasti sitruunan kuorta raastettuna joko pohjaan tai kuorrutteeseen. 💛
Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl soodaa
3/4 dl öljyä
1 muna
200 ranskankermaa
100 g vadelmia (pakaste) + perunajauhoja
Kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
20 g voita
suolaa
Kinuskin päälle täytettövaiheessa:
4 palaa valkosuklaata
1 iso kaurakeksi
Kuorrute:
2 dl vispikermaa
50 g valkosuklaata
120 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristelu:
keksipaloja/suklaata/vadelmia yms.
Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan vielä leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita kulhossa pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, öljy ja ranskankerma - sekoita tasaiseksi massaksi. Mikäli käytät pakastemarjoja, sekoita joukkoon vähän perunajauhoja. Nostele noin 3/4 marjoista massan sekaan. Levitä valmis pohjamassa vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle loput vadelmat ja voit vähän painella niitä massaan kevyesti. Paista uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia riippuen uunin tehosta. Anna pohjan jäähtyä rauhassa.
Valmista pohjan poistuessa ja jäähtyessä kinuski. Mittaa ainekset pieneen kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 10-15 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoittele kunnes voi on sulautunut kinuskiin. Mausta vielä lopuksi halutessasi suolalla. Anna jäähtyä paksummaksi seokseksi.
Kun pohja ja kinuski ovat molemmat jäähtyneet, voit aloittaa täytön.
Laita pohja suoraan tarjoilulautaselle ja aseta ympärille reunakalvo ja reunavuoka. Levitä pohjan päälle kinuski tasaiseksi kerrokseksi. Murskaa keksit ja rouhi suklaa. Levitä nämä sitten kinuskin päälle. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin. Voit jatkaa sitten kun kinuski on jähmettynyt kunnolla pohjan päällä.
Kuorrutetta varten vatkaa kerma löysähköksi vaahdolla. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä hetki jos tuntuu liian kuumalta. Notkista toisessa kulhossa tuorejuustoa hetken aikaa sähkövatkainella ja sekoita sitten joukkoon valkosuklaa hyvin sekoittaen. Lisää tomu- ja vaniljasokeri. Lopuksi lisää vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Varo kuitenkin ettet vatkaa kuorrutetta liikaa.
Ota kakku jääkaapista ja irrota vuoka ja kalvo sen ympäriltä. Levitä kuorrute haluamallasi tavalla kakun päälle. Itse vain levitin sen tasaiseksi kerrokseksi. Koristele lopuksi esimerkiksi keksipaloilla tai -murulla, suklaalla ja vadelmilla. Nami! 🤎
Aina voi olla kakkupäivä! 🤎
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille