8. huhtikuuta 2025

BISCOFF-PIIRAKKA


Perinteinen, pääsiäisen herkullinen Kinderpiirakka on kyllä nyt saanut kovan haastajan tästä Biscoff-piirakasta. Kinderpiirakasta inspiroituneena halusin kokeilla, miten Biscoff toimisi saman henkisessä leivonnaisessa. Hyvin toimi! 🤎

Piirakassa on kinuskikreemillä maustettu pohja ja tämä pohja on NIIN herkullista. Voisin syödä sitä ihan vain pelkästään, ilman mitään lisukkeita. Pohjan päällä on perinteinen voista ja tomusokerista valmistettu kreemi. Piirakan kruunaa kunnon kerros Biscoff-levitettä ja marmoroidut valkosuklaaraidat. Jos haluat oikein kunnon makeaa herkkua, niin sitä tämä kyllä on. Makeudessa ei ole pihistelty ja kovin paljoa tätä, ei pysty syömään kerralla. En edes minä! 😁

Piirakka on leivottu noin 25x25 cm vuoalla ja leikattu 16 palaan.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria 
1 tl vaniljasokeria 
0,5 tl suolaa 
1 tl leivinjauhetta 
3/4 dl öljyä 
1  muna
200 g kinuskikreemiä (Valio)

Kreemi:
75 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria 
1,5 tl vaniljasokeria 
1 rkl maitoa 

Kuorrute + koristelu:
200 g Biscoff-levitettä 
noin 30 g valkosuklaata

Leivinpaperoi vuoka ja lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita ensin pohjan kuivat aineet  keskenään. Lisää joukkoon öljy, muna ja kinuskikreemiä. Sekoita massa tasaiseksi. 

Kaada massa vuokaan ja tasoita. Paista uunin keskitasolla noin 20- 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista kreemi. Vaahdota pehmeä voi vaaleksi ja kuohkeaksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri parissa erässä hyvin sekoittaen. Lopuksi lisää joukkoon vielä maito ja sekoita tasaiseksi. 

Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja aseta esimerkiksi leikkuulaudan päälle. Levitä kreemi pohjan päälle tasaisesti. Anna jähmettyä jääkaapissa. 

Punnitse Biscoff-levite mikron kestävään kulhoon ja notkista mikrossa varovasti lämmitäen lyhyitä pätkiä. Jätä sivuun odottamaan. 

Sulata myös valkosuklaa varovasti mikrossa ja laita pieneen, leivinpaperista tehtyyn spritsauspussiin. 

Levitä Biscoff-levite nopeasti kreemin päälle palettia apuna käyttäen. Spritsaa heti suklaaraidat päälle ja vedä koktail/hammastikulla marmorointikuvio raitojen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa reunoista kantit pois. Leikkaa piirakka 16 palaan (4x4) tai miten isoiksi paloiksi haluat. Pienet palat ovat mielestäni hyviä kun piirakka on niin makeaa. 🙂


Lurps, olipas hyvää! 🤎


Tällä saa kyllä nopeasti makean himon taltutettua. 🤤


Piirakkaa riitti myös pakkaseen asti. Tätä onkin aina hyvä sulatella pala jos toinenkin, kun alkaa tehdä mieli jotain herkkua. 🧡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille