No johan oli suklaista ja herkullista kakkua! Maapähkinävoi on ihan mun lempparia ja tykkään paljon käyttää sitä myös leivonnassa. Tällä kertaa halusin yhdistää tämän herkun suklaisen ja mehevän mutakakun kanssa. Ei huono sanon minä! 🤎
Paiston kanssa saa olla tarkkana, ettei kakusta tule kuivaa. Itse pidin ehkä himpun verran liian kauan uunissa ja kakku pääsi kypsymään liikaa. Ole siis tarkkana paiston aikana! Mielummin vähän aikaisemmin ulos uunista, kuin liian myöhään. 🙂
Tarkkana saa olla myös kuorrutteen kanssa. Jos vatkaa liian kauan, vaarana on, että kuorrute juoksettuu. Niin meinasi mulle käydä ja oli ihan hilkulla, ettei kuorrute mennyt pilalle. Sekoita siis lopussa kerman lisäyksen jälkeen vain sen verran, että massa on tasaista.
Kahvin kanssa nautittuna kakku maistui taivaalliselle ja tykkäsin erityisesti kun kuorrutteessa maistui kunnolla maapähkinävoi. Nam! 🤎
Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla.
Mutakakku:
100 g voita
100 g tummaa suklaata 70%
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1,25 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
Kuorrute:
2 dl vispikermaa
90 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maapähkinävoita
40 g tomusokeria
Koristelu:
suolapähkinöitä/suklaarouhetta/keksipaloja/vadelmia yms.
Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se; pohja ja sisäreuna. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sulata voi ja suklaa yhdessä varovasti mikrossa aina välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hetki jos massa tuntuu liian kuumalta.
Lisää massaan sokerit ja munat. Sekoita esim. pallovispilällä vain sen verran, että aineet sekoittuvat.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi massan joukkoon nopeasti sekoittaen tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista.
Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä täysin.
Kun kakku on kunnolla jäähtynyt, valmista kuorrute.
Vaahdota kerma ja jätä sivuun odottamaan. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuusto, maapähkinävoi ja tomusokeri. Lisää joukkoon lopuksi vaahdotettu kerma. HUOM! Sekoita varovasti vain sen verran, että kuorrute on tasaista.
Siirrä mutakakku tarjoilulautaselle. Levitä kuorrute kakun päälle ja tasoita. Koristele lopuksi haluamallasi tavalla ja sitten herkuttelemaan. 🤎
Nam, nam ja vielä kerran nam! 😋
Kakku oli niin hyvää, että kerralla meni heti kättelyssä kaksi isohkoa palaa kahvin kanssa. 🤎
Mutakakku on kyllä siitä kiva leivonnainen, kun se on niin helppo ja nopea leipoa. Ei mene kauan itse leipomisvaiheessa. Tuskallista on varmaan odottaa jäähtymistä, että pääsee kakun kimppuun. 😅
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille