6. lokakuuta 2024

KORVAPUUSTIKAKKU


Perjantaina vietetyn korvapuustipäivän kunniaksi leivoin tämän herkullisen kakun pullan makuisena. Sen verran laiska olin, etten jaksanut pullaa alkaa leipoa mutta kyllä sitä aina tällaisen pienen kakun jaksaa leipasta kasaan milloin vain. 🤎

Jälleen kerran luottoporeseptini toimii kakun pohjana. Oon huomannut, että enpä juuri mulla reseptillä enää nykyään leivo kakkuja kuin tällä. Reseptiä on niin helppo muokata milloin mihin suuntaan ja tykkään kun se on niin nopea valmistaa. Ihan paras!🤎

Tästä kakusta tuli todella herkullista! Jos haluaa vieläkin saada parempaa, niin suosittelen keittämään väliin tulevan kanelikinuskin itse. Tällä kertaa käytin kaapista löytyvää valmista kinuskikreemiä ja maustoin sen vain kanelilla ja ripauksella suolaa. Hyvää oli näinkin. 🙂

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria 
1 tl vaniljasokeria 
1 tl kardemummaa
0,5 tl soodaa 
0,5 tl suolaa 
3/4 dl öljyä 
200 g ranskankermaa 
1 kananmuna 

Kinuski:
200 g kinuskikreemiä (Valio)
1-2 tl kanelia 
ripaus suolaa 

Kuorrute:
2 dl kermaa 
125 g mascarponea
1 tl vaniljasokeria 
0,5 tl kanelia 
0,5 - 1 dl tomusokeria 

Koristelu:
pohja paloja puristettuna
raesokeria

Leivinpaperoi vuoan pohja ja sisäreuna. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Sekoita kulhossa ensin kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy, ranskankerma ja muna - sekoita massa tasaiseksi. Riittää sekoitus ihan esimerkiksi isolla lusikalla tai nuolijalla. 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä.

Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja siirrä se suoraan tarjoilulautaselle. Tee pohjaan reikiä omenaporalla. Ei ihan pohjaan asti, noin puoleen väliin. 

Sekoita kinuskin joukkoon kanelia oman maun mukaan ja suola. Levitä koko kinuski pohjan päälle niin, että tekemäsi reiät peittyvät kunnolla ja niiden päälle tulee vielä tasainen kerros kinuskia.

Vaahdota kuorrutteen kerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita toisessa kulhossa keskenään mascarpone, vaniljasokeria, kaneli ja tomusokeri. Yhdistä sitten seokset ja sekoita napakaksi vaahdoksi. Varo sekoittamista liikaa!

Siirrä valmis kuorrute tyllalla varustettuun pursotuspussiin. Pursota kuorrute kakun päälle haluamallasi tyylillä ja koristele lopuksi pohjasta poratuilla paloilla puristettuna ja raesokerilla. Sitten vain kahvit tulille ja kakun kimppuun. Nam!🤎


Nam, ihanan mehevää ja pullalta maistuvaa kakkua! 🤎


Kyllä maailma olis aika tylsä paikka ilman kakkuja. 😄


Eihän tämä nyt ihan samaa ollut kuin olisi korvapuusteja syönyt mutta oikein hyvä korvike pullille tähän hätään. 🤎

2 kommenttia:

  1. Pliiiiiiis, tee jo se leivontakirja!!! Rakastan selata niitä, ja nämä kaikki ohjeet kun sais kansien väliin... :D täydellistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, nyt joudut kyllä vain tyytyä blogin selailuun toistaiseksi.😅 Oma leivontakirja olisi kyllä ihan huippua! 😍

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille