Kyllä se niin vain on, että banaanin ja suklaan liittoa ei voita mikään. Ne vain niin täydellisesti täydentävät toisiaan ja maistuvat kertakaikkisen herkullisesta yhdessä. Tiiättekö mikä myös sopii hyvin yhteen näiden kahden kanssa? No kinuski tietysti! Mihinkäpä se ei sopisi. 😁
Mehevässä banaanipohjassa on mukana tummasta suklaasta rouhittuja paloja tuomaan lisää makua ja rouhetta purutuntumaan. Pohjaan on myös porattu omenaporalla reikiä, jotta väliin tuleva kinuski uppoaisi näihin koloihin ja kinuskia saa täten enemmän kakkuun. Maustoin kinuskin Ceylonin kanelilla ja voi pojat kun siitä tuli hyvää. Ihan taivaallisen herkullista! Kinuskin päälle tulee vielä maitosuklaarouhetta ja koko komeus viimeistellään pehmeällä maitosuklaakuorrutteella. Voin sanoa, että tämä kakku toimii makujen puolesta ihan täydellisesti! 🤤👌🏼
Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl soodaa
1 kananmuna
3/4 dl öljyä
200 g ranskankermaa
1 banaani (100 g)
+ 100 g tummaa suklaata rouhittuna
Kanelikinuski:
50 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 dl kermaa
2 dl tomusokeria
vähän vajaa 1 tl kanelia (Ceylon)
+ kinuskin päälle 50 g maitosuklaarouhetta
Kuorrute + koristelu:
120 g maitosuklaata
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria
vaniljasokeria
suklaarouhetta
kaurakeksejä
Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa vuoka leivinpaperilla (pohja+sisäreuna).
Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muusattu banaani, muna, öljy ja ranskankerma - sekoita. Sekoituksen loppuvaiheessa lisää massaan vielä rouhittu suklaa ja sekoita vain sen verran, että massa on tasaista.
Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai uunin tehosta riippuen kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä pohja.
Valmista kanelikinuski. Mittaa pieneen kattilaan voi, fariinisokeri, ja kerma. Lämmitä seosta kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet ja seos on tasaista. Ei tarvitse keittää seosta. Ota kattila pois levyltä ja sihtaa joukkoon tomusokeri parissa erässä hyvin sekoittaen. Mausta lopuksi kanelilla. Anna kinuskin jäähtyä ja jähmettyä jonkin aikaa.
Aseta jäähtynyt pohja suoraan tarjoilulautaselle ja aseta ympärille reunakalvo tai leivinpaperi sekä irtoreunavuoka. Poraa pohjaan reikiä omenaporalla. Reikien ei tarvitse mennä ihan pohjaan asti, noin puoleen väliin pohjaa. Kaada pohjan päälle kanelikinuski, levitä tasaisesti ja katso, että kinuski peittää kaikki reiät. Rouhi vielä maitosuklaa ja ripottele palat pehmeän kinuskin päälle tasaisesti. Voit vielä painella suklaat kevyesti kiinni kinuskiin. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Kun kinuski on jähmettynyt kunnolla, valmista kuorrute.
Sulata kuorrutteen maitosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Mittaa tuorejuuston joukkoon tomu- ja vaniljasokeria oman maun mukaan- sekoita hyvin. Paljoa niitä ei tarvita, ite laitoin ehkä noin 1 tl tomusokeri ja 0,5 tl vaniljasokeria. Lisää seuraavakin sulatettu suklaa massaan ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.
Levitä noin 3/4 kuorrutteesta jähmettyneen kinuskin päälle ja tasoita pinta. Pursota lopulla kuorrutteella koristepursotukset kakun päälle. Viimeistele koristelu keksipaloilla ja suklaarouheella. Sitten vain kakkua lautaselle ja ääntä kohti. 🙂
Nam, mä vaan sitä niin rakastan tätä kakkua ja sen makumaailmaa. Niin hyvää! 🤎💛
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille