On varmaan jo käynyt ilmi, että rakastan naapähkinävoita. Se on vain niin hyvää! 🤎 Oon jo pitkän aikaa miettinyt, että haluan tehdä itse näitä herkullisia maapähkinävoikuppeja. Viime aikoina on tullut ostettua paljon kaupasta niitä valmiita Reeses kuppeja ja voin sanoa, että nämä itsetehdyt on kyllä jopa paljon parempi kaupan omiin verrattuna. Vähän näiden herkkujen eteen pitää nähdä vaivaa mutta se on kyllä sen arvoista.
Näin halloweenin alla koristelin kupit teemaan liittyen sokerisilmillä ja näistä tuli oikeastaan aika kivoja pikkuhirviöitä. 🎃 Käytin kupeissa maitosuklaata ja se oli mun makuun just oikea suklaa näihin herkkuihin. Toki voi käyttää myös tummaa- tai valkosuklaata mutta mun makuun maitosuklaa oli just passeli.
Reseptillä tulee 11 kpl suklaakuppia.
Täyte:
80 g maapähkinävoita
30 g tomusokeria
ripaus suolaa
Kuorrute:
150 g maitosuklaata
noin 15 g voita
Koristelu:
muutama pala suklaata
nonparelleja
sokerisilmiä
Sekoita kulhossa hyvin keskenään pehmeä maapähkinävoi, tomusokeri ja suola. Massaa tulee yhteensä noin 110 g. Ota valmiista täytemassasta noin 10 g paloja ja pyöritä palloiksi. Litistä palloja vähän. Anna jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa.
Ota esille pienet paperiset muffinssi/karkkivuoat. Käyttämäni vuoat eivät olleet niitä ihan kaikista pienimpiä karkkivuokia, mitä kaupasta löytyi vaan vähän isompia.
Mittaa kuumuutta kestävään astiaan maitosukaa pilkottuna ja voi. Sulata varovasti mikrossa välillä sekoittaen kunnes seos on sulanut tasaiseksi.
Levitä ensin noin 0,5 - 1 tl suklaata vuoan pohjalle ja nosta suklaata lusikan avulla myös hieman vuoan reunoille. Ei tarvitse levittää ihan vuoan yläreunaan asti, noin puoleen väliin saakka riittää. Tee näin kaikille 11 vuoalle.
Ota täytepallot jääkaapista ja aseta jokaiseen vuokaan yksi pallo. Voit joutua hieman muotoilemaan täytettä, jos olet kiristänyt pallosta liian leveän, jotta saat sen mahtumaan hyvin vuokaan.
Levitä loppu suklaa vuokiin täytteiden päälle ja levitä tasaiseksi. Kopauta vuokaan kevyesti pöytää vasten, niin suklaa levittyy paremmin ja pinnasta tulee tasainen. Jos tuntuu että suklaa on päässyt jähmettymään liikaa kulhossa, lämmitä varovasti mikrossa ihan hetki ja sekoita. Anna kuppien jähmettyä jääkaapissa.
Irrota jähmettyneet kupit vuoista. Sulata muutama pala suklaata ja siirrä suklaasula pieneen leivinpaperista tehtyyn spritsauspussiin. Spritsaa raidat koristeeksi ja ripottele heti raitojen päälle nonparelleja ja paina sokerisilmät kiinni. Valmista!
Söpöjä pieniä suklaaörkkejä. 🤎
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille