19. syyskuuta 2024

UUNISSA PAISTETTU PORKKANAJUUSTOKAKKU


Mitä tulee kun yhdistetään herkullinen porkkanakakku uunissa paistettavan juustokakkutäytteen kanssa? Jotain aivan älyttömän hyvää ja suussa sulavaa herkkua. Sitä tämä kakku kyllä oli! 🧡🤎

Kakussa siis yhdistettynä ihanaa porkkanakakkumassaa ja vaniljaista tuorejuustotäytettä. Massoja on ladottu vuorotellen vuokaan ja hiukan sekoitettu, "marmoroitu", keskenään. Paiston ja jäätymisen jälkeen kakku on vielä saanut ylleen aivan ihanan kanelisin kuorrutteen. Nam, nam ja vielä kerran nam! 😋

Aivan täydellinen kakusta ei tullut paiston suhteen. Olisi saanut olla hiukan pitempään uunissa mutta eipä tämä haitannut yhtään. Hyvää oli silti ja maistui herkulliselta. Tykkäsin erityisesti tuosta kanelisesta kuorrutteesta. Se mielestäni kruunasi kakun täydellisesti. Jos ei kuorrutetta jaksa jostain syystä valmistaa, niin ihan hyvin menee kakku ilman sitäkin mutta suosittelen kyllä kuorrutteen tekoa. Se on NIIN hyvää!🤤

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla.

Porkkanakakkumassa:
75 g porkkanaraastetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl fariinisokeria 
2 tl Ceylon-kanelia
0,5 tl soodaa 
0,5 tl suolaa
3/4 dl öljyä 
150 g ranskankermaa

Juustokakkumassa:
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
50 g ranskankermaaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria 
1 rkl maissitärkkelystä
1 kananmuna 

Kanelikuorrute:
130 g maustamatonta tuorejuustoa 
40 g pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria 
0,5 tl Ceylon-kanelia 
1,5 dl tomusokeria 

Koristelu:
manteli rouhetta
hasselpähkinärouhetta 
pähkinöitä 
nougatpaloja, suklaarouhetta tms.

Vuoraa vuoan pohja ja sisäreuna leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Valmista porkkanakakkumassa. Pese, kuori ja raasta porkkanoista tarvittava määrä raastettua. Jätä sivuun odottamaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon ranskankerma, öljy ja muna. Lisää sekoituksen loppuvaiheessa mukaan porkkanaraaste ja sekoita vain sen verran, että aineet ovat sekoittuneet ja massa on tasaista. Jätä sivuun odottamaan. 

Valmista juustokakkumassa. Notkista tuorejuustoa kulhossa. Lisää mukaan ranskankerma ja sokerit - sekoita hyvin sekaisin. Tämän jälkeen sekoita nopeasti massaan maissitärkkelys ja lopuksi kääntele joukkoon muna. 

Levitä ensin vuoan pohjalla tasainen kerros porkkanakakkumassa (noin puolet tai vähän alle) ja sitten puolet juustokakkumassasta. Levitä sitten loput porkkanamassasta ja marmoroi massoja kevyesti sekaisin. Viimeiseksi levitä loput juustokakkumassasta päälle tasaiseksi kerrokseksi. 

Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten peitettynä yöksi jääkaappiin. 

Valmista kuorrute. Notkista tuorejuustoa sähkövatkaimella muutama minuutti. Toisessa kulhossa vaahdota pehmeä voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Yhdistä keskenään voi ja tuorejuusto sekä lisää joukkoon vaniljasokeri ja kaneli. Lopuksi sihtaa mukaan tomusokeri parissa erässä ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Levitä kanelikuorrute kakun päälle ja koristele lopuksi haluamallasi tavalla. Nam! 🙂


Olipa kyllä hyvää kakkua! 🧡


Porkkanakakku on mun mielestä ihan parasta. 😋



Hieman tosiaan jäi paisto turhan lyhyeksi mutta eipä tuo pieni raakuus pohjassa mitään haitannut. Hyvin kakku upposi siitä huolimatta. 😅


2 kommenttia:

  1. Hei! Mitä tarkoittaa lauseen loppu: Lopuksi sihtaa mukaan tomusokeri parissa erässä ja vatkaa kuorrute "kuohukermaa"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, on tainnut tulla pieni kirjoitusvirhe paholainen tekstiin mukaan. Eli vatkaa kuorrute kuohkeaksi (ei kuohukerma). 😁

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille