10. syyskuuta 2024

BOYNTY-PATUKAT


Ei oo varmaan jäänyt epäselväksi, että tykkään kookoksesta paljon! Bounty-patukat ovat yksiä omia lemppareitani suklaapatukoista ja aina välillä on kiva tehdä näiden jäljitelmiä kotikeittiössä. Jotenkin ajattelen, että itsetehtyinä nämä herkut eivät olisi niin pahoja ja niitä voi herkutella paremmalla omallatunnolla. 😁

Tällä kertaa kokeilin itselle uutta tapaa valmistaa näitä ihania kookoksen ja suklaan yhdistelmäherkkuja. Näihin ei tule mitään muuta aineksia kuin kookoshiutaleita, kondensoitua maitoa ja tummaa- tai maitosuklaata. Herkut ovat täten todella helppoja valmistaa ja niihin ei tarvita mitään erikoisia muotteja tai tarvikkeita. Kuorrutesukaan voi itse valita kummasta tykkää enemmän, tummasta- vai maitosuklaasta. Itse taisin käyttää näiden yhdistelmää, kun ei ollut tarpeeksi vain jompaa kumpaa suklaata kaapissa. Tässä on siis oiva tapa valmistaa ihania herkkuja nopeasti. Suosittelen kokeilemaan!

Vinkki! Voit käyttää ylijääneen kondensoidun maidon vaikka pienen fudgeannoksen tekemiseen. Ite tein juuri näin. Laitoin 250 g valkosuklaata ja noin 250 g kondensoitua fudgemassaan ja lopuksi lisäsin joukkoon vielä rouhittua Daimia. Oli yllättävän hyvää ja koukuttavaa! 😊

Massasta tulee 9 kpl á 20 g patukkaa. 

Massa:
100 g kookoshiutaleita
noin 100 g kondensoitua maitoa

Kuorrute + koristelu:
150 g suklaata (tumma tai maito) + vähän öljyä
koookoshiutaleita

Sekoita keskenään massaan tulevat kookoshiutaleet ja kondensoitu maito. Lisää maitoa varovasti, jotta saat massaan sopivan koostumuksen patukoiden muotoilua varten. 

Ota massasta 20 gramman palloja ja muotoile niistä suklaapatukan mallisia pötköjä. Laita valmiit pötköt leivinpaperoiden lautasen tai pienen leikkuulaudan päälle. Laita pakkaseen noin puoleksi tunniksi tai kunnes pötköt ovat jähmettyneet tarpeeksi. 

Sulata suklaa varovasti mikrossa. Voit halutessasi lisätä joukkoon vähän öljyä notkistamaan suklaata, jolloin kuorruttaminen on helpompaa. Dippaa yksitellen jähmettyneet pötköt suklaaseen ja kopauta ylimääräiset suklaa astian reunaan. Ripottele heti päälle kookoshiutaleita, ettei kuorrute kerkeä jähmettyä liikaa. 

Laita pötköt jääkaappiin jähmettymään kunnolla ja säilytä valmiita myös jääkaapissa. Sitten vain herkuttelemaan! 😋


Kookos + suklaa = 🤎🤎


Namii, niin hyvää! My kind of treat. 🤎

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille