25. elokuuta 2024

KINUSKINEN OMENAPIIRAKKA


Lurps, tästä kinuskisesta omenapiirakasta tuli aika hyvää vaikka itse sanonkin. Namii! 🤎

Pehmeän piirakkapohjan päällä on kunnon kerros suolalla maustettua valmista kinuskikreemiä ja hasselpähkinärouhetta. Piirakan kruunaa mehevät omenaviipaleet, jotka on pyöritelty fariinisokerissa ja Ceylonin kanelissa. Päälle on vielä lorautettu vähän vaahterasiirappia. Ai että, kun oli hyvää! 

Piirakka on leivottu noin 24 cm piirakkavuoalla.

Pohja:
100 g voita 
2,75 dl vehnäjauhoja 
1 dl sokeria 
1 tl vaniljasokeria 
1 tl leivinjauhetta 
1 kananmuna 
100 g ranskankermaa

Pohjan päälle:
200 g kinuskikreemiä (Valio)
0,5 tl suolaa 
hasselpähkinärouhetta

3 kpl pientä omenaa (Granny Smith)
noin 1,5-2 tl kanelia (Ceylon)
3 tl fariinisokeria 
vaahterasiirappia 

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele/sprayaa vuokaspraylla piirakkavuoka.

Sulata pohjaan tuleva voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, ranskankerma ja voisula - sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä pohjamassa vuokaan tasaisesti.

Sekoita kinuskikreemin joukkoon suola. Levitä varovasti pohjan päälle ihan pohjan reunoja myöten. Ripottele päälle haluamasi määrä hasselpähkinärouhetta. Itse laitoin aika reippaasti koska tykkään hasselpähkinärouheesta leivonnaisissa.

Kuori ja pilko omenat ohuiksi viipaleiksi. Laita omenat kulhoon, mittaa sekaan fariinisokeri ja kaneli. Sekoittele hyvin, jotta sokeri ja ja kaneli levittyvät omenaviipaleisiin. Lado omenat tasaisesti haluamallasi tavalla piirakan päälle. Lorauta omenien päälle vielä vähän vaahterasiirappia.

Paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä hetki ja nauti lämpöisenä sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. Nam!


Lämpöisenä piirakka oli taivaallisen pehmeää ja herkullista! 🤎


Hasselpähkinärouhe toi kivasti pähkinäistä makuvivahdetta ja ennen kaikkea purutuntumaan piirakkaan. Tykkäsin kovasti! 😋


Harmitti kun ei ollut jemmassa vaniljakastiketta eikä edes jäätelöä piirakan kaveriksi. Hyvin meni kyllä ilman lisukkeitakin mutta uskon, että kastike olisi ollut juuri nappivalinta kruunaamaan makukonkonaisuuden. Suosittelen kokeilemaan tätä piirakkaa! On hyvää ja ennen kaikkea todella helppo leipoa. 🙂


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille