24. heinäkuuta 2024

MINI BISCOFF-JUUSTOKAKUT LASISSA


Biscoff-keksit, Biscoff-tahna... Kaikki mikä vaan sisältää Biscoffia jossain muodossa on vain niin hyvää, tykkään kovasti. Voin siis syödä tuota tahnaa ihan vaan suoraan purkista lusikalla kauhomalla koska se on niin herkkua. Nam! 🤎

Tässä on jo jokunen aika tehnyt mieli Biscoff-juustokakkua mutta jostain syystä perinteinen kakkumallinen herkku ei tällä kertaa jotenkin innostanut yhtään. Niinpä päädyinkin sitten tekemään herkun tällaisiin kivan pieniin laseihin, jotka itse asiassa ostin ihan tällaista käyttöä varten kesän alussa. 🙂 Tämä oli myös suhteellisen pieni annos, jonka valmistin niin ei tullut vedettyä ihan hirveitä herkkuövereitä. Tällä reseptillä valmistuu kolme pientä tai vaihtoehtoisesti kaksi vähän isompaa annosta. Ite päädyin tosiaan tekemään kolme pientä. Tuntui kivemmalta itsestä kun sai ottaa lisää herkkua. 😅

Näillä määrillä täytteestä tulee melko pehmeää mutta se ei haittaa kun pysyy hyvin kasassa lasien ansiosta. Jos haluat täytteestä vähän napakampaa niin lisää hiukan tuorejuustoa tai vaihtoehtoisesti laita vähemmän kermaa. Ite tykkäsin kyllä kun täyte oli pehmeää ja helposti lusikoitavaa. 🙂

Reseptillä tulee kaksi isoa tai kolme pientä annosta.

Pohja:
65 g Biscoff-keksejä 
20 g voita

Täyte:
1 dl kermaa
30 g tomusokeria 
100 g maustamatonta tuorejuustoa 
70 g Biscoff-tahnaa 

Päälle + koristelu:
120 g Biscoff-tahnaa 
1 dl kermaa 
1-2 rkl maustamatonta tuorejuustoa 
1 rkl tomusokeria 
Biscoff-keksejä + -keksimurua

Ota valmiiksi esille annoslasit. 

Murskaa keksit hienoksi muruksi esim. pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita hyvin keksimurun joukkoon. Jaa seos annoslasien pohjalle ja painele kevyesti. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täytettä varten vatkaa kerma ja tomusokeria löysäksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuusto ja Biscoff-tahna hyvin sekoittaen. Lisää parissa erässä vaahdotettu kerma joukkoon nuolijalla käännellään kunnes seos on tasaista. Jaa valmis täytemassa laseihin ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin verran tai niin kauan että pinta on vähän jämäköitynyt.

Notkista kuorrutteeksi tuleva tahna varovasti lyhyin lämmityserin mikrossa aina hyvin sekoittaen jokaisen lämmitys kerran jälkeen. Tahnan ei tarvitse olla ihan juoksevaa, sellaista että saat sen hyvin levitettyä täytteen päälle. Jaa tahna taas tasaisesti annoslaseihin ja tasoita. Jos kuorrute tuntuu todella pehmeältä, anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa. 

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Pursota haluamallasi tavalla kermaa koristetöräykset kuorrutteiden päälle ja viimeistele keksipaloilla ja -murulla. Sitten vain herkuttelemaan! 🤎


Kertakaikkiaan herkullista! 🤤


Nam nam! Vaikka nämä olivat suhteellisen makeita, niin helposti meni kaksi annosta yhdellä kertaa. 😅


Näitä tulee ihan varmasti tehtyä vielä monet kerrat. Sen verran hyviä olivat. 🤎


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille