9. heinäkuuta 2024

MAAPÄHKINÄVOI-JOGURTTIJÄÄTELÖT


En edes tiedä, kuinka kauan mun mielessä on pyörinyt idea maapähkinävoijäätelöstä. Voin sanoa, että kauan! Vihdoin sain aikaiseksi toteuttaa idean, tosin hieman erilaisena kuin olin alunperinkin ajatellut. 🙂

Ihan alkuperäisen suunnitelman mukaan mun piti tehdä jäätelö isoon vuokaan käyttämällä mm. kermaa ja kondensoituamaitoa. Sitten suunnitelmat muuttuivatkin ihan lennosta, kun huomasin turkkilaisen jogurtin päiväyksen olevan ihan pian umpeutumassa ja halusin jotenkin hyödyntää sitä leivonnassa. Niinpä sitten syntyivät nämä herkulliset maapähkinävoi-jogurtti tikkujäätelöt. Hyviä näistä tuli mitta pientä hienosäätöä kaipaavat vielä ollakseen täydellisiä. En tiiä, mikä päähän pisto mulle tuli tehdä näistä ns. terveellisiä versioita ilman sen kummempia makeutuksia yms. Olisi pitänyt vaan tuntea itsensä paremmin, että terveysleivonnaiset ei oo mun juttu ollenkaan. 😆

Näissä jäätelöissä on siis vain maapähkinävoita, turkkilaista jogurttia, suklaata ja suolapähkinärouhetta. Turkkilaisen jogurtin ansiosta jäätelöstä tuli aika raskaista ja käyttäisinkin näihin jatkossa jotain vähemmän rasvaista jogurttia kuten esim. kreikkalaista jogurttia. Massan sekaan laittaisin myös vähän tomusokeria tai vaahterasiirappia tuomaan makeutta lisää, sillä itse olen melko person makealle. 😅 Kuorrutteeksi kokeilin sekä maito- että tummaa suklaata ja tuo maitosuklaa vei kyllä selvästi voiton ollen parempaa. Kokeilin myös käyttää suolapähkinöitä eri tavoin kuorrutteen kanssa; sekoitettuna suklaan sekaan ja sitten ripottelemalla rouhetta kuorrutetun jäätelön päälle. Jälkimmäinen tyyli vei voiton ja näin jäätelöstä tuli mielestäni paljon kivemman näköinen. 🙂

Jäätelöt oli todella helppoja valmistaa ja varmasti tulee jatkossa tehtyä näitä vielä uudestaan pienin muokkauksin. Mikäs sen kivempaa kuumina hellepäivinä nautiskella itsetehdyllä herkkujäätelöllä! 🙂

Reseptillä tulee 7 kpl pieniä jäätelöitä silikonimuotilla tehtynä. 

Massa:
150 g turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
150 g maapähkinävoita

Kuorrute + koristelu:
200 g suklaata (maito- tai tummaa tai sekä että)
öljyä
noin 30 g suolapähkinöitä 

Ota valmiiksi esille silikoniset jäätelömuotit ja tikut. 

Sekoita keskenään maapähkinävoi ja jogurtti tasaiseksi massaksi. Lisää halutessasi tomusokeria. Jaa massa tasaisesti seitsemään muotin koloon ja tasoita pinnat. Laita tikit paikoilleen muotteihin ja laita muotit pakkaseen pariksi tunniksi tai yön ylitse. Niin kauan kuitenki, että massa jähmettyy ihan kovaksi muoteissa.

Kuorrutetta varten, sulata suklaa tai suklaat. Lisää joukkoon loraus öljyä, jotta saat suklaasta vähän juoksevampaa ja näin ollen kuorruttaminen on helpompaa. Rouhi pähkinät pienemmiksi puukolla. 

Irrota jäätelöt yksitellen muotista ja dippaa aina sulaan suklaaseen ja ripottele heti päälle pähkinärouhetta. Osan jäätelöistä voit myös kuorruttaa niin, että sekoita pähkinärouhetta suklaan joukkoon ja dippaat jäätelöt siihen. Voit myös jättää pähkinät kokonaan pois ja kuorruttaa jäätelöt vain pelkällä suklaalla. Ihan mistä itse eniten tykkäät. 🙂

Laita valmiit jäätelöt jääkaappiin. Jos tiedät että ne tulee syötyä pikimmiten, voit säilyttää niitä jääkaapissa. Muutoin, säilytä pakkasessa ja ota aina sieltä kun tekee mieli herkutella. 😋


Namskis! 🤎


Omaan makuun nämä olivat ehkä tosiaan liian "terveellisiä" ja kaipasin lisää makeutta näihin.  😅


Vaikka nämä hieman raskaita olivatkin niin silti kaikki hupenivat parempiin suihin. 😁


En tiedä, miksi tulee niin harvoin tehtyä ite tämmöisiä pikkujäätelöitä vaikka ne ovat niin kivoja herkkuja, varsinkin näin kesällä. 🙂


Oma suosikki oli selvästi tuo maitosuklaalla kuorrutettu versio, jossa on pähkinät ripoteltu kuorrutteen päälle. Nam! 😋


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille