Yleensä kun haluan jotain hyvää ja suklaista herkkua, niin leivon brownieta ja muuntelen makumaailmaa aina tilanteen ja fiiliksen mukaan. Aika usein on tullut tehtyä just Ahaan makuisena tätä herkkua ja eipä se tälläkään kertaa pettänyt. Oli meinaan ihan superhyvää, ai että! 🤎
Browniemassan seassa on tosiaan reilusti Ahaa-paloja ja ne kyllä sopivat tähän todella hyvin. Ensin meinasin jättää brownien vain pelkäksi pohjaksi koristeiden kera mutta ihan viime hetkillä sain idean vielä tuosta suklaaganachekerroksesta päälle. Tämä viime hetkellä lisäys kyllä kannatti, sillä suklaakerros jotenkin viimeisteli makumaailman ja teki suklaasta entistä voimakkaamman makuisen. Olihan palat myös paljon hienomman ja viimeistelyimmän näköiset suklaakuorrutteen ansiosta.
Brownien alkuperäinen resepti on tosiaan Annin uunissa- blogista aikoinaan napattu ja todella hyväksi todettu. Yleensä muuntelen aina tuota massaan tulevaa suklaata, niin jo pelkästä sillä saa nopeasti muutettua makumaailmaa. Tämä brownieresepti kuuluu vakioleivonnaisteni listalle, ihan paras. 🤎Kannattaa kokeilla joskus jos et ole jo kerennyt!
Brownie on leivottu noin 20x20 cm vuoalla ja leikattu 16 pieneen palaan.
Browniemassan:
100 g voita
2 kananmunaa
1, 5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa siirappia
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
+ 100 g Ahaa- suklaata rouhittuna
Kuorrute:
100 g tummaa suklaata
100 g kermaa (kuohu tai vispi)
Koristelu:
1 dl vispikermaa
noin 2 rkl mascarponea
tomusokeria
mansikoita
pensasmustikoita
Ahaa-suklaata
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi.
Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kevyesti pallovispilällä sekaisin munat, sokerit ja siirappi. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula ja kevyt sekoitus.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää massaan. Sekoita mahdollisimman vähän, vain niin et aineet sekoittuvat just ja just. Lopuksi rouhi vielä suklaa ja lisää rouhe kevyesti nostellen massan joukkoon.
Kaada valmis massa vuokaan, tasoita pinta ja paista uunin keskitasolla noin 15-18 minuuttia. Älä ylipaista, ettei browniesta tule kuivaa. Jäähdytä.
Tee jäähtyneen brownien päälle suklaakuorrute. Mittaa pieneen mikronkestävään kippoon suklaa ja kerma. Lämmitä mikrossa varovasti pienissäkin erissä aina välillä sekoittaen kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna hetken aikaa jäähtyä ja jähmettyä. Kaada sitten kuorrute brownien päälle vuokaan. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Irrota jähmettynyt brownie vuoasta ja aseta se leikkuulaudan päälle. Siisti puukolla reunat leikkaamalla pienet kantit pois. Tämän jälkeen leikkaa pieniksi paloiksi (4x4). Vinkki! Käytä puukkoa aina ennen jokaista leikkausta kuumassa vedessä ja pyyhkäisee puukon pinta paperilla kuivaksi. Näin saat siistin leikkauspinnan paloille.
Vaahdota koristeeksi tuleva kerma ja lisää loppuvaiheessa mukaan mascarpone ja tomusokeria oman maun mukaan. Pursota pienet ruusukkeet jokaisen palan päälle ja viimeistele koristelu mansikoilla/mustikoilla/suklaalla.
Nam, niin ihania pieniä herkkupaloja, tykkäsin todella paljon! 🤎
Paiston kanssa kannattaa kyllä olla tarkka, ettei lipsahda liian kypsäksi. Kun paisto on onnistunut, palat ovat täydellisen tahmaisia ja meheviä sisältä. 🤤
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä viesti Herkkukatille