30. kesäkuuta 2024

MANSIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU


Ay caramba sanon minä! Nyt tuli kyllä melkoinen herkkukakku leivottua. Kesään kuuluu mun mielestä mansikkaiset leivonnaiset ja sitä tämäkin kakku piti sisällään kauramurun ja valkosuklaan lisäksi. Niin hyvää!! ❤️

Luottopohjan päälle pilkotaan tuoreita mansikoita ja niiden päälle tulee reilu kerros kauramurua. Ai että kun jo pelkästään tämä pohja oli niin hyvää! Sitten vielä päälle herkullinen mascarpone-valkosuklaakuorrute limellä maustettuna. Ihan täydellistä ainakin omaan makuun! Vieraatkin, kenelle leivoin kakun, tykkäsivät oikein kovasti. 🙂

Voin lämpimästi suositella kokeilemaan tätä kesäistä herkkua jos kakkuhammasta alkaa kolottaa. ❤️

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria 
1,5 tl vaniljasokeria 
0,5 tl suolaa 
0,5 tl soodaa 
1 x kananmuna 
3/4 dl öljyä 
200 g ranskankermaa
+ tuoreita mansikoita 

Kauramuru:
1 dl kaurahiutaleita
30 g voita 
0,5 dl vehnäjauhoja 
0,5 dl sokeria 

Kuorrute:
2 dl vispikermaa 
100 g valkosuklaata 
100 g mascarponea 
+ noin 1 limen kuoriraaste 

Koristelu:
mansikoita 
valkosuklaapaloja
paahdettuja mantelilastuja

Ota esille vuoka, vuoraa pohja ja sisäreuna leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita keskenään kulhossa pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, öljy ja ranskankerma - sekoita tasaiseksi massaksi esim. nuolijan avulla. Et tarvitse sähkövatkainta ollenkaan tässä vaiheessa vielä. 

Kaada valmis pohjamassa vuokaan ja tasoita pinta. Pilko päälle tasaisesti tuoreita mansikoita. 

Valmista kauramuru hyppimällä kaikki ainekset murumaiseksi seokseksi. Levitä muruseos vuokaan mansikoiden päälle tasaisesti. 

Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Vähennä tai lisää paistoaikaa tarpeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä rauhassa. 

Kun pohja on jäähtynyt valmista kuorrute. Sulata ensin valkosuklaa ja jätä sivuun jäähtymään. Vaahdota kerma. Notkista mascarpone ja sekoita varovasti suklaa ja limen kuoriraaste joukkoon. Nostele lopuksi mukaan kermavaahto parissa erässä. 

Aseta pohja suoraan tarjoilulautaselle ja levitä kuorrute päälle haluamallasi tavalla. Itse vain levoton rennosti kuorrutteen lusikan avulla ja viimeistelin reunat ja pinnan palettiveitsellä. Lopuksi koristele kakku tuoreilla mansikoilla, valkosuklaapaloilla ja mantelilastuilla. Namii!! 😋


Ai että... Tämä oli vain niin hyvää! 
Pohja oli ihanan mehevä ja mansikat sopivat loistavasti yhteen kauramurun kanssa. 😋


Valkosuklaa makeutti mielestäni kuorrutteen tarpeeksi eikä se tarvinnut täten ylimääräisiä makeutuksia. Limen kuoriraaste myös raikasti loistavasti kuorrutteen makua. Nam! ❤️


Ihana kesäinen herkkukakku! 🍓


Mansikka + kakku = kesä ☀️🍓




4 kommenttia:

  1. Hei! 1. Kestääkö pakastamista & sulatusta? 2. Voiko tehdä valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! En ole ite testannut pakastamista tämän kakun kohdalla mutta luulisin sen onnistuvan ihan hyvin. 🙂 Kakun voi ihan hyvin tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä jos niin haluaa. 👍🏼Ite teen usein niin, että pohjan leivon edellisenä päivänä ja kuorrutuksen teen tarjoilupäivänä. 🙂

      Poista
  2. Hei! Kuinka moni syö tästä kakusta tällä ohjeella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro! Riippuu tietty, miten innokkaista kakunsyöjistä on kyse mutta sanoisin tämän riittävän noin 8-10 hengelle. 🙂👍🏼

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille