6. kesäkuuta 2024

SUOLAKINUSKI RULLACROISSANTIT


Tässä on todella helppo ja nopea herkkuresepti, kun haluat äkkiä saada suun makeaksi. Idea näihin hauskoihin rullacroissantteihin on peräisin Anna Jaatisen instagramista pilvilinnan_anna. Hän teki tässä jokunen aika sitten vastaavanlaisia herkkuja sitruunakreemitäytteellä ja valkosuklaakuorrutuksella. Nämä ihanat rullat jäivät heti kummittelemaan mieleeni ja nyt viimeinkin kerkesin kokeilla omaa versiotani näistä herkuista. 🙂

Mun rullissa täytteenä on suolakinuskia. Aah.. 🤤 Käytin valmista karamellisoitua kondensoituamaitoa, johon vain sekoitin suolaa joukkoon. Helppoa! Kuorrutukseen käytin Callebautin Gold-suklaata ja vielä vähän valkosuklaarouhetta koristelussa. Nämä olivat todella hyviä ja koukuttavia! 

Reseptillä tulee 6 kpl rullia.

Ainekset:
1 prk valmista croissantaikinaa (Danerolles)
1 prk karamellisoitua kondensoituamaitoa 
noin 1 tl suolaa

100 g Callebaut Gold -suklaata
20 g valkosuklaata 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aukaise taikina purkki ja leikkaa taikina pätkä kuuteen yhtä suureen palaan. Aseta palat leivinpaperoidulle pellille leikkauspinta ylöspäin. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita kinuski joukkoon suola. Huom! Täytteeseen ei mene koko purkkia kinuskia mutta lisäsin suolan silti koko purkilliseen ja käytin ylijääneen kinuskin muissa leipomuksissa. Näihin rulliin menekki on noin 0,5 purkkia. 

Tee jokaiseen tullaan syvä reikä esim. puukon avulla. Siirrä kinuski pursotuspussiin ja pursota täytettä rullien sisään reippaasti.

Sulata Gold -suklaa mikrossa varovasti ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Rouhi myös valkosuklaa valmiiksi ennen kuin lähdet kuorruttamaan rullia. Dippaa jokainen rulla noin puoleen väliin asti, tai vähän alle, suklaaseen ja ripottele päälle valkosuklaarouhetta. Aseta leivinpaperin päälle, laita jääkaappiin valmiit rullat jähmettymään ja iske hampaat kiinni valmiisiin herkkuihin. Näin helppoa! 😁


Olipa nämä hyviä, aika makeita tuon täytteen osalta mutta todella herkullisia. Tykkäsin! ❤️


Nämä voisivat olla nopean emännän vierasvaraherkkuja, mikäli vain kaapissa on valmiina tuota croissutaikinaa ja kinuskia. Itse leivokset valmistuvatkin sitten erittäin nopeasti ja vähällä vaivalla. 🙂



Tämä oli kyllä todella kiva herkkuidea Annalta ja hyvin muunneltavissa oleva resepti. Täytteeksi voi käytännössä laittaa mitä vain, mistä itse eniten tykkää ja kuorrutuksiinkin löytyy jos minkälaista vaihtoehtoa. 🙂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille