24. toukokuuta 2024

KOOKOS-LIME BROWNIE


Uusi makurahka Valiolta, kookos-lime, inspiroi mua leipomaan tämän suklaisen kookosherkun limetwistillä. Tästä tuli yllättävän hyvää vaikka aluksi olinkin hieman skeptinen lopputuloksen suhteen. 🥥🤎

Ensimmäiseksi pitää kyllä kehua tuota uutuusrahkaa, sillä se oli todella hyvää omaan makuun. Kookos maistui just sopivasti ja limen raikas maku oli selvästi erotettavissa mausta. Tykkäsin ja aion käyttää kyllä jatkossakin kyseistä rahkaa. Nam! 

Browniepohja onnistui tässä tuotteessa hyvin ja se nyt on aina vain niin yhtä hyvää. Tällä kertaa jäähtyneen pohjan päälle valmistin maitosuklaaganachen, johon lisäsin vielä reilusti kookoshiutaleita. Nami, tämä komponentti oli NIIN hyvää mun mielestä! Lopuksi vielä sitten reilu kerros makurahkasta tehtyä kuorrutetta ja koristeet päälle. Helppoa ja hyvää! 

Brownie on valmistettu 20 x 20 cm vuoalla.

Browniepohja:
100 g voita
2 munaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa siirappia
½ tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
80 g tummaa suklaata 

Kookos-maitosuklaaganache:
50 g kermaa
100 g maitosuklaata 
+ noin 35-40 g kookoshiutaleita

Kuorrute:
1,5 dl vispikermaa 
200 g kookos-limerahkaa (Valio)
1-2 rkl tomusokeria 
0,5 limen kuoriraaste

Koristelu:
suklaapaloja
kookoshiutaleita
jukurttipäällysteisiä kookosherkkuja paloina
limen kuoriraastetta 

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka valmiiksi.

Sulata voi ja jätä sivuun odottamaan. Vispaa kevyesti sekaisin käsivispilällä munat, sokerit ja siirappi. Lisää joukkoon voisula ja sekoita kevyesti. Yhdistä leivinjauhe, jauho ja kaakaojauhe - lisää seos massan joukkoon taas kevyesti sekoittaen. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää noin 3/4 rouheesta massaan varovasti nostellen. Levitä massa vuokaan, tasoita pinta ja ripottelen päälle loput suklaarouheesta. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Älä paista liikaa, pohja saa jäädä ihanan meheväksi. Anna jäähtyä täysin.

Valmista väliin tuleva ganache. Mittaa pieneen mikronkestävään kippoon maitosuklaa ja kerma. Kuumenna pienissä erissä aina välillä sekoittaen kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Lisää joukkoon kookoshiutaleet ja sekoita. Seoksesta tulee helposti levitettävää ja koossa pysyvää. 

Laita jäähtynyt pohja esim. leikkuulaudan päälle ja levitä ganache päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa. 

Vatkaa kuorrutteen kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää mukaan rahka, tomusokeria oman maun mukaan ja limen kuoriraaste - sekoita kunnolla sekaisin. Levitä valmis kuorrute jähmettyneen ganachen päälle ja tekee pintaan halutessasi paketilla koristekuviota. Siisti brownien reunat leikkaamalla kanttipalat pois jokaisesta reunasta. Koristele lopuksi haluamallasi tavalla. Namii! 🤎


Suklaa ja kookos... Ai että! 🤤


Tämä herkku oli ehkä vähän liiankin helposti syötävää kun se hupeni niin nopeasti lautaselta. Onneksi vein palan kaverilla maistiaiseksi, ettei tullut yksin syötyä ihan kaikkea. 😁


Nami nam! 🤎


Bountyn ystävänä tänä upposi muhun kuin kuuma veitsi voihin. Hyvää oli! 🙂




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille