13. maaliskuuta 2024

VADELMA-SUKLAABROWNIE


Uuden uunin testaus jatkui tämän herkkukakun  parissa. En tajua miksei ole tullut tehtyä brownieta pitkään aikaan vaikka se on NIIN hyvää. ❤️ Ihana suklainen pohja yhdistettynä vadelmarahkaiseen kuorrutteeseen oli aika toimiva kombo ja kakkua upposi kerralla helposti pari isoa palaa. 

Kaapissa oli jo jonkin aikaa lojunut purkki Valion uutta vadelmarahkaa ja päätin tehdä siitä helpon kuorrutteen browniekakulle. Rahka oli ihan ok:n makuista mutta loppujen lopuksi se oli kuitenkin melko keinotekoisen oloista omaan makuun. Ei missään nimessä huonoa mutta itellä jäi vaan ehkä vähän teollinen jälkimaku siitä. Hyvin se sopi kuitenkin yhteen suklaapohjan kanssa ja itse Brownie se on vain aina yhtä herkkua.

Kakku on leivottu noin 20x20 cm vuoalla.

Browniepohja:
100 g voita
2 munaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa siirappia
½ tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100 g suklaata (maito tai tummaa tai sekä että)

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
200 g vadelmarahkaa (Valio)
1 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
suklaapaloja/rouhetta
keksimurua
minivaahtokarkkeja

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka valmiiksi.

Sulata voi ja jätä sivuun odottamaan. Vispaa kevyesti sekaisin käsivispilällä munat, sokerit ja siirappi. Lisää joukkoon voisula ja sekoita kevyesti. Yhdistä leivinjauhe, jauho ja kaakaojauhe - lisää seos massan joukkoon taas kevyesti sekoittaen. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää noin 3/4 rouheesta massaan varovasti nostellen. Levitä massa vuokaan, tasoita pinta ja ripottelen päälle loput suklaarouheesta. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Älä paista liikaa, pohja saa jäädä ihanan meheväksi. Anna jäähtyä täysin.

Valmista kuorrute. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka, tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. 

Irrota pohja vuoasta ja leivinpaperista. Aseta pohja esim. leikkuu laudan päälle ja levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle. Siisti reunat leikkaamalla kantit pois. Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja koristele haluamallasi tavalla. Sit vain herkuttelemaan, nam! 


Tämä on helppo ja ennen kaikkea herkullinen kakku. 🖤


Suklaiset leipomukset ovat aina olleet heikkouteni ja eikä tämäkään ollut kyllä poikkeus. Hyvää! 😊


Nam nam, brownie. ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille